Oktavia vs passat vs golf 2008-2012 tdi
Oktavia vs passat vs golf 2008-2012 tdi
Nakonec jsem se rozhodl pro naftu a chtěl bych se zeptat, jaký je kvalitativní rozdíl mezi Passatem, Oktávkou a Golfem. Jsou dvě varianty:
1) r.v kolem 2008, kde všechny 3 auta stojí +- stejně s cca 150 tisíc km, navigací, tempomatem a automatickou klimou. Nejhezčí z nich se mi zdá Passat a taky bude největší, ale bojím se, že zaplatím majlant na servisu. Ale opravdu netuším, jesli golf nebo oktávka budou servisně levnější.
2) Pak je dilema jestli rok cca 2008 nebo cca 2011-2012. 2008 se dá sehnat kolem 180k a 2011 kolem 240k. Stojí ten rozdíl cca 60k za to koupit rv. 2012? Vzhledově moc rozdíl není a výbava je taky stejná, nájezd taky stejný. Samozřejmě todle se týká jenom Oktavie a Golfu. Passat 2011 za tu cenu v nějaké dobré výbavě neseženu.
1) r.v kolem 2008, kde všechny 3 auta stojí +- stejně s cca 150 tisíc km, navigací, tempomatem a automatickou klimou. Nejhezčí z nich se mi zdá Passat a taky bude největší, ale bojím se, že zaplatím majlant na servisu. Ale opravdu netuším, jesli golf nebo oktávka budou servisně levnější.
2) Pak je dilema jestli rok cca 2008 nebo cca 2011-2012. 2008 se dá sehnat kolem 180k a 2011 kolem 240k. Stojí ten rozdíl cca 60k za to koupit rv. 2012? Vzhledově moc rozdíl není a výbava je taky stejná, nájezd taky stejný. Samozřejmě todle se týká jenom Oktavie a Golfu. Passat 2011 za tu cenu v nějaké dobré výbavě neseženu.
Re: Oktavia vs passat vs golf 2008-2012 tdi
Ad 1. - 7 let staré auto s dieselovým motorem a průměrným nájezdem 20 tis km za rok? Zázraky se dějí, ale nevěřím, že se takové auto dostane mimo rodiny nebo okruh blízkých známých. Jinak Passat je daleko komfortnější než Octavia nebo Golf, takže pokud bude stát stejně, měl by být v horším stavu. Osobně bych mu ale dal přednost.
Ad. 2. - Novější auto by mělo být lepší, spolehlivější. A jestli to stojí za peníze navíc, musí každý posoudit sám. Spoustě lidí stojí za to dát ještě víc peněz za úplně nové, jiným ne.
Ad. 2. - Novější auto by mělo být lepší, spolehlivější. A jestli to stojí za peníze navíc, musí každý posoudit sám. Spoustě lidí stojí za to dát ještě víc peněz za úplně nové, jiným ne.
Nejdřív Pionýr, pak Favorit, Fabia, Focus, Superb, Kodiaq a teď Octavia se Superbem. Ale Pionýr mi pořád zůstal...
Jak tak čtu na netu, tak všude lidi dost nadávají na 2.0 od koncernu. Takže asi na to kašlu. Co mazda 6 2.0 105kw r.v 2007? Na tu jsem nic špatnýho nečetl. Maximálně to, že dost rezne, ale prej v roce 2007 už to nějak vyřešili.
jen pro info, co je dat majlant za servis kc/rok?
Priprav se na to, ze at se rozhodnes pro cokoli, vzdycky najdes nekoho kdo na to bude nadavat.korwinus píše:Jak tak čtu na netu, tak všude lidi dost nadávají na 2.0 od koncernu. Takže asi na to kašlu. Co mazda 6 2.0 105kw r.v 2007? Na tu jsem nic špatnýho nečetl. Maximálně to, že dost rezne, ale prej v roce 2007 už to nějak vyřešili.
Tech dieselovych dvoulitru je x ruznych verzi, nektere mene povedene, nektere vice, nektere nepovedene vubec.
PD motory s 8V, posleze 16V, CR motory a v ramci toho vseho zas selekce podle kodu jednotlivych verzi.
Nejpruserovejsi je asi 16V PD verze BKP kvuli vstrikum, doporucenihodne jsou 8V BMM a BMP. Pokud chces TDI je potreba tohle vsechno nastudovat.
Mazda rezne furt, tusim i zde nekdo psal ze hned po nakupu nove sel na podvozek hned ochranny nasup.
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
oxik: Majlt si předtsavuju jako, že platím pálky nad standardní spotřebák. Třebas dvouhmotnej setrvačník, turbo a co já vím co ještě. Nebo nedej bože, že se to potentuje celé a je nutné vyměnit motor. Já jsem zvyklej na benál, kde se platí spotřebák a +- se něco potentuje bokem, ale cca do 6k, ne nějaký monstr sumy za 30k.
Jinak kouknu ještě na nějakej benzín, protože po tom co čtu o naftě se mi do toho už zas tak moc nechce :DD
Jinak kouknu ještě na nějakej benzín, protože po tom co čtu o naftě se mi do toho už zas tak moc nechce :DD
Mám obavu, že doby kdy byla nafta výrazně dražší na servis než benzin se pomalu stává historií.
Ale výjimky se samozřejmě stále najdou.
Ale výjimky se samozřejmě stále najdou.
2.9T RWD
Naprosty souhlas s najezdem...s OII pred fs jsem za 4roky najel 160tisic po fs 178tisic km a ted s OIII za necely 2roky 87tisic km...kazdopadne s pasikem asi chybu neudelas..je pohodlnejsi a muj znamy zase toci pasiky a za 9let jediny problem co se tyce motoru...vzdy 2 tdi 103kw jediny co zlobilo tak radio a el.rucka...u B7...ted ma B8 a par blbosti uz se urodilo...ale ne tak zavazny jako u moji oiii kde se mi rozpadlo lozisko v prevodovce...delphin píše:Ad 1. - 7 let staré auto s dieselovým motorem a průměrným nájezdem 20 tis km za rok? Zázraky se dějí, ale nevěřím, že se takové auto dostane mimo rodiny nebo okruh blízkých známých. Jinak Passat je daleko komfortnější než Octavia nebo Golf, takže pokud bude stát stejně, měl by být v horším stavu. Osobně bych mu ale dal přednost.
Když 2.0tdi, tak CR, kterým koncern někdy 08-09 začal nahrazovat PD.
RWD
Jde mně spíš o spolehlivost a taky aby to trošku vypadalo. Pašík je moc pěknej, ale bojím se, že koupím stočeninu nebo špatnej motor, zas tak dobře se v tom nevyznám. Jinak napadla mě třebas Honda Civic 1.8 VTEC. Ta se snad nesype. Motor by mohl bejt dobrej ne?