Jak na meziplyny?
Re: Jak na meziplyny?
Ty meziplyny s brzděním jsou stejně dobrý téma. Při normálním podřazování už dávám naprosto automaticky (a v OIII RS jdou mnohem líp než v Golf VI GTI), ale brzdit a do toho dávat meziplyny, to prostě nedávám. Protože v tu chvíli dupnu na brzdu moc a veškerá plynulost je v háji (něco jiného je, že to při normální jízdě není potřeba tak, jako někde na okruhu, navíc utahat normální jízdou, i svižnější, brzdy na OIII RS je skoro nemožný).
Ale i tak - nějaké tipy, jak se učit meziplyny při brzdění? Přijde mi, že si u toho musím vykloubit nohu.
Ale i tak - nějaké tipy, jak se učit meziplyny při brzdění? Přijde mi, že si u toho musím vykloubit nohu.
To mne se zdaji v o3 pedaly prilis daleko od sebe, takze brzdit a davat meziplyn nezvladam. V mx5 to jde snaz
Pravda vyděsí
Máš to nějaký polámaný... naše pindice nic takového nepředvádí... a je fakt, že u pindice mi dou meziplyny pod brazdama ze všech mých aut nejlíp (čti cuká to enem troche bo ten motůrek má prostě příliš malý brzdný moment...) , ano sem lempl... dyž si vzpomenu, co mi -pj- předvedl s jeho e90 a pak zopakoval i s mým bramborem - z kilošedesát na nulu pod docela ostrýma brzdama 6->5->4->3->2->1 bez jediného sebemenšího cuknutí, nenásilně, nenuceně, samo.... chjo no...midlan píše: Ahoj, má někdo pro mě nějakou radu jak natrénovat meziplyny při brždění? Klasické podřazení s meziplynem (bez brždění) s dvojitým vyšlápnutím spojky ovládám už asi tak rok. Dokážu řadit bez problémů i bez spojky. S tou brzdou mi to ale nějak nejde dohromady Nejčastěji jezdím ve fiatu panda, a tam se to ještě trochu komplikuje, že účinek posilovače brzd je závislý na otáčkách motoru. Tzn. když plynule brzdím a zároveň do toho (bez meziplynu) podřadím, cítím jak se zvednutím otáček motoru brzdový pedál změkne, ikdyž na něj tlačím pořád stejnou silou.
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
-
- Pan Řidič
Však to je robot.
Já už přesně po roce meziplyny při brzdění občas zvládnu jak DCT
Já už přesně po roce meziplyny při brzdění občas zvládnu jak DCT
S bržděním jsem to uměl před 6 rokama ve feldě... ve Swiftovi jsem na to nějak ještě neměl koule/nervy Asi už je na čase.
Učit se do vyšších kvaltů 5-4-3, je tam menší přeskok otáček tudíš plyn nemusí bejt tak hlubokej. Pokud to jde, preferovat špička-špička, je to ergonomicky výhodnější. Předem si natrenovat silný brždění s půlkou nohy na pedálu.EL_XEL píše: Ale i tak - nějaké tipy, jak se učit meziplyny při brzdění? Přijde mi, že si u toho musím vykloubit nohu.
RWD
Jo mám celkem širokou hnátu takže špičpa-špička nebude problém. Ten tip se silným bržděním s půlkou nohy je boží! Dík!
bacha na tu pulku chodidla - pokud je pata vytocena dovnitr, tak noha muze sklouznout. lidem s mensim chodidlem doporucuju mit chodidlo svisle nebo dokonce vytocit patu lehce ven. umozni to lepsi kontrolu jak nad brzdenim, tak nad ovladanim plynu a jeste nebude hrozit to nechtene sklouznuti z brzdy
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Myslím že právě směrem k plynu, tak aby tlak na špičku šel k brzdě - líp se ti tak tlačí. Takhle nějak jsem to používal právě v té feldě, podvědomě, jestli se správně pamatuju.