Rychlodotazy
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rychlodotazy
GH: nikoliv. Jezdí se vpravo a ten odstavec dále upravuje, kdy to neplatí.
Jenom bych se opakoval:
Zde je v jednom odstavci dána povinnost slovním zdůrazněním. Rozdíl mezi "smí" a "umožní" je zde jasně dán a plyne z toho nadřazenost jendotlivých úkonů. Je to i logicky nesmysl - kdyby řadící se řidič nesměl omezit a zároveň řidič v průběžném pruhu musel umožnit, byla by to neřešitelná situace. Takhle má jeden jasně danou povinnost příkazem a druhý nikoliv.
Kdyby zákonodárce chtěl, tak tam také vloží "je povinen umožnit zařazení" nebo "musí umožnit zařazení", jak to provedl u povinnosti neohrozit/neomezit.
Chápu, že máš neutuchající potřebu, být vůči mne za každou cenu v opozici, ale zákon v tom odstavci mluví zcela jasně a kdo kromě čtení také chápe význam, je mu to zcela jasné.
Jenom bych se opakoval:
Zde je v jednom odstavci dána povinnost slovním zdůrazněním. Rozdíl mezi "smí" a "umožní" je zde jasně dán a plyne z toho nadřazenost jendotlivých úkonů. Je to i logicky nesmysl - kdyby řadící se řidič nesměl omezit a zároveň řidič v průběžném pruhu musel umožnit, byla by to neřešitelná situace. Takhle má jeden jasně danou povinnost příkazem a druhý nikoliv.
Kdyby zákonodárce chtěl, tak tam také vloží "je povinen umožnit zařazení" nebo "musí umožnit zařazení", jak to provedl u povinnosti neohrozit/neomezit.
Chápu, že máš neutuchající potřebu, být vůči mne za každou cenu v opozici, ale zákon v tom odstavci mluví zcela jasně a kdo kromě čtení také chápe význam, je mu to zcela jasné.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
- GeneHawkins
- Letec
Nemám neutuchající potřebu být vůči tobě za každou cenu v opozici. Kdybych ji měl, mohl bych ji ukojit v odpovědi na každý tvůj druhý příspěvek. Dokonce naopak mě to velmi mrzí, proto s tebou začasté souhlasím, a když prostě někdy mám jiný názor a trvám na něm, většinou se to zvrhne v osočování mé osoby tebou, na což nemám náladu a ani to nemám zapotřebí.
Nicméně - a opravdu se domnívám, že přesně tuto debatu jsme už vedli - jsou podle mě obě povinnosti řidičů v rovnováze a z ničeho nevyplývá nadřazenost jedné nad druhou, proto si myslím, že o výsledku není dopředu jasno a bude opravdu záležet na konkrétním posouzení.
To je z mé strany nyní vše k tomuto tématu.
Nicméně - a opravdu se domnívám, že přesně tuto debatu jsme už vedli - jsou podle mě obě povinnosti řidičů v rovnováze a z ničeho nevyplývá nadřazenost jedné nad druhou, proto si myslím, že o výsledku není dopředu jasno a bude opravdu záležet na konkrétním posouzení.
To je z mé strany nyní vše k tomuto tématu.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
V tom se rozcházíme. Já svůj názor náležitě vysvětlil a myslím, že z těch slov je patrné, že mezi nimi rozdíl je. A je takový, jako zákonodárce zamýšlel.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Necetl jsem vase nekonecne hadky, nikdy me to nebavilo... Ale ten ridic, ktery me nepusti do prubezneho pruhu, by byl pri nehode v pravu. Tak to mam zafixovane uz z autoskoly a overene od PCR a instruktora jine autoskoly.
Pak se jen divte a piste clanky o ovcich, co se radi spatne nebo brzo. Ne vzdy mam naladu se na konci meho pruhu s nekym hadat a vynucovat si zip...
Pak se jen divte a piste clanky o ovcich, co se radi spatne nebo brzo. Ne vzdy mam naladu se na konci meho pruhu s nekym hadat a vynucovat si zip...
Mirek
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
jsou situace, kdy je snažší zařadit se o něco dříve...hlavně, když je tam mezera - třeba kamioňáci na dálnici to dělají často. Pokud tím nikoho neomezím a přijde mi to, vzhledem k provozu lepší, dělám to taky. Ale dementi, co 150m před koncem pruhu hodí blinkr a zůstanou stát v končícím pruhu, to opravdu nee.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Tady jsem hlavně chtěl uvolnit pruh, protože se retardi řadí moc brzo a pak blokují křižovatku.. holt jiný kraj, jiný mrav, v Praze už je zip vcelku zažitej, ale Budějce ne-e..
Pořád to je ale se zipem v Praze nebo v Brně nesrovnatelně lepší, než v těch prdelích tady. Třeba při řazení do jednoho pruhu před kruháčem na Jarošovské v JH mě někdo blokuje a troubí téměř vždycky. Na druhou stranu, Mnichov, Stuttgart, nebo třeba Vídeň už nejsou oproti Praze o moc lepší.
OPC
Tak jsem to myslelopc píše:Pořád to je ale se zipem v Praze nebo v Brně nesrovnatelně lepší, než v těch prdelích tady.
a fčíl pohled z druhé strany (vidiečan):
zip s jedním průběžným prohem a druhým přiřazovacím (klasika ValMez sjezd z estakády před kruhákem na Rožnov) je jedna z největších zhovadilostí jaká může být... vnitřní (připojovací) pruh tam slouží jen a pouze k předbíhání těch co poctivě stojí ve vnějším (průběžném)... takže to vyvolává jen a pouze zlou krev.
jo, kdyby to bylo sloučení dvou pruhů do jednoho bez "nadřazenosti" průběžného pruhu, to by byla jiná...
zdůrazňuju, že nepíšu o výkladu a pochopení zákona ale o "nasrávacím" hledisku
zip s jedním průběžným prohem a druhým přiřazovacím (klasika ValMez sjezd z estakády před kruhákem na Rožnov) je jedna z největších zhovadilostí jaká může být... vnitřní (připojovací) pruh tam slouží jen a pouze k předbíhání těch co poctivě stojí ve vnějším (průběžném)... takže to vyvolává jen a pouze zlou krev.
jo, kdyby to bylo sloučení dvou pruhů do jednoho bez "nadřazenosti" průběžného pruhu, to by byla jiná...
zdůrazňuju, že nepíšu o výkladu a pochopení zákona ale o "nasrávacím" hledisku
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.