WAZE

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Re: WAZE

Příspěvek od řidičBOB »

To je jako Apple: my dobře víme, co zákazníci chtějí.
Nezlob se na mne, ale když je fce hlášení v protisměru funkční u dvou událostí a u ostatních ne, tak to asi nebude o problémech, ale o nějakém chytrákovi, který si prostě řekl, že to tam nebude a obhajovat to bude stejně, jako ty ta hlášení.
Vítězství designu nad funkčností - tak bych asi verzi 4.0 hodnotil. Já dávám přednost funkčnosti. Takže moje rada zní - neaktualizovat ;-)
No pain, no gain.
Vespa time \m/
driver
Letec

Příspěvek od driver »

GinBook píše:omezení hlášení do protisměru má svůj funkční důvod, ne že by nechtěli, spíše tím vyřešili neustálý problém
Omezit hlášení do protisměru nevidím jako dobré řešení.

V noci na dálnici v protisměru je tolik nenahlášených v noci odstavených poláků maďarů a jiných balkánců s kamiony, co spí v odstavném, (dokonce i v průběžném, když jsou tři pruhy do kopce) a někdy i zasahují i do vedlejšího průběžného levého pruhu a je škoda, že to nelze v protisměru hlásit a netýká se to jen dálnic, oni spí nebezpečně všude, kde jim "dojde kolečko" respektive dneska karta.
Zákon č.361 o silničním provozu, § 11: Na pozemní komunikaci se jezdí vpravo, PŘI PRAVÉM OKRAJI vozovky. (!)
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

driver: zrovna včera v devět večer jsem vyrážel do Brna na otočku a sám jsem se divil, kolik kamionů stálo v protisměru v na krajnici/v odstavném...o to víc mne překvapilo, že nově (tedy snad ve vyspělejší verzi 4.0) toto nelze hlásit.

Stejně tak pidikonky, které nově označují kolony, hlídky, atd., nejsou zrovna krokem kupředu.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Moucha
Mistr volantu

Příspěvek od Moucha »

psal jsem to i vedle, ale posledních pár týdnů to naviguje úplně nakokot, viz třeba teď:

nastaveno na nejrychlejší trasu (default) a najde ji to takhle

Obrázek

přenastavím na nejkratší a je to takhle

Obrázek

nechápu.. to samé jsem měl nedávno (trasa s waze projetá několikrát a vždycky stejně)
Moucha píše:tak poslední dobou je u mne waze pěkný propadák na navigování. Ukazuje úplně nesmyslné cesty které si myslí že jsou rychlejší a přitom nejsou. Stává se mi to teď pořád takže to vidím na nějakou jinou chybu než jen chybu v mapě.
zdokumentoval jsem půl příkladu jen:

jedu od GG na HK, navigace mě žene nesmyslně na Plzeň, jako kdyby na trase nepočítala s průměrným provozem v konkrétní den a hodinu, např. to že mě žene ze Salzburgu na Plzeň a přitom za ty 4 hodiny u Benešova není žádný provoz a tak není problém jet na ČB a normálně, ale Waze se rozhodně jinak
Začal jsem dokumentovat pozdě, ale naprosto bez lhaní napíšu že naviguje na HK přes Plzeň a psala dojezd v 0:30.

Vím, že ta trasa je debilita bo bude večer a provoz není takový, takže chci jet klasiku na Linz, jenže na každém sjezdu mi to hlásí ať sjedu a jedu na Plzeň, i v Linzu mi pořád píše ať jedu na Pasov a na Plzeň.
To už si řikám wtf a tak nechám přepočítat trasu a tam mne to z Linz do HK vede následovně:

Obrázek

Obrázek

Takže jak vidíte, nejrychlejší trasou podle Waze mám být v HK okolo půlnoci. Přesto Waze nevěřím bo ty trasy jsou zcestné i kdyby byla mega nehoda u hlavní někde, a tak pokračuju normálně na Budějky, ale Waze mi pořád říká, na každé křižovatce ať sjedu a jedu tou její cestou - ignoruju a nechám stoupat čas dojezdu až k 0:30.
Po pár km se navi probere (chyba v mapě tam není - nebo jsem ji nenašel) a žene mne na Budějky a čas dojezdu najednou o hodinu méně!

Obrázek

dále se srovnala normál na Benešov a Prahu po D1 - Spořilov a D11

Obrázek

Ignoruju jízdu na Prahu bo musím ještě po cestě zastavit na 5min něco naložit v Českém Brodě a tak jedu prdelema a domů dojíždím kousek po 23:00

Obrázek

Takové problémy s tím jsou pořád teď. Fakt mi přijde jako že to nepočítá s nočním provozem a jen to počítá podle aktualního, čili u Benešova to teď stojí tak to rovnou změní trasu, ale že tam za 4 hodiny nic nebude (co by tam taky v noci bylo) už neřeší.

Za tenhle týden poslední se mi to děje v 90% cest, že to volí naprostou debilitu - takže ještě že se člověk může spolehnout na TomTom kde s těma průměrnejma časama v tu a tu hodinu ta navigace počítá.. a waze je přitom propojené s google maps a tam se taky průměrné rychlosti v konkrétní hodiny projevují

btw. trasy konkretně znám takže nejedu slepě podle navi, je to jen doplněk
btw. psáno po 6 pivech a něco ani sám po sobě nechápu :D
btw. je to jízda dodávkou po dálnici 125 GPS na tempomat, žádný závod aby si někdo nemyslel že jsem to stáhl rychlojízdou
SSS - vdechne tě do života
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

I v Pze mne to překvapilo...dokonce i dneska mne to navigovalo z Plzně do Spálené ulice v Pze přes PO, Barrandovem dolů a Strakonickou. Mnohem snažsí a i kratší/rychlejší byla cesta přes Rozvadovskou spojku, na Plzeňskou, na most a do Ječný.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
GinBook
Autoškolák

Příspěvek od GinBook »

Já se nehodlám s nikým hádat. Jen jeden dotaz, vyzkoušel jsi zadat třeba průjezdní bod přes ty ČB?
Moucha
Mistr volantu

Příspěvek od Moucha »

a proč bych to měl dělat?

ta trasa přes Budějky je jednak "nejkratší" "nejrychlější" tak proč bych měl přemejšlet za navigaci? To samé na tu Vídeň.. když mám nastaveno nejrychlejší a nenabídne tu nejrychlejší a zároveň v kratší nabídne ještě rychlejší tak si protiřečí snad sama ne? :-o

a vůbec ty nelezené trasy z Linzu ti přijdou ok? :) zkoušel jsem to i přepočítat a vždy to nabídlo jen tyhle 3 blbosti
SSS - vdechne tě do života
driver
Letec

Příspěvek od driver »

Buď v klidu.
Ten algoritmus co to počítá není dokonalý.
Mi podobnou koninu vypočítá občas i vestavěná navigace za 4000€, tak to softu zadarmo lze odpustit.
Ale bylo by dobré kdyby se na to někdo kompetentní podíval, tohle je konkrétní zpětná vazba ideální pro vývojáře.

Tento týden mám rekord šestý, a to jsou tam dva admini a to je teprve úterý, do pátku jsem třetí. :ymparty:
2015-10-27 20.32.48.jpg
Hele novinka.
Víte, jak vypadá rychlá kolona?
Podle Němců se pohybuje 82kmh a takovou nepatřičnost je třeba hlásit :D
2015-10-27 20.39.29.jpg
Minule jsme tu diskutovali o tom mazání hlášení policie.
Schválně jsem to vyzkoušel.
Normálně jsem na to kliknul a už tam nebyli, takže kdybych byl dopravák, tak si odmažu všechny hlášky, co se mi nebudou líbit. x_x
Zákon č.361 o silničním provozu, § 11: Na pozemní komunikaci se jezdí vpravo, PŘI PRAVÉM OKRAJI vozovky. (!)
EL_XEL
Letec

Příspěvek od EL_XEL »

Můj tip je, že ten algoritmus počítá cestu z nějakých grafů, kde jsou průměrné doby jízdy na jednotlivých silnicích (tj. nedělá výpočet s aktuálními dojezdovými časy) a pak do toho dosadí aktuální časy. No a někdy to vyjde blbě a divně to vypadá.

Může to ale dávat i smysl v momentě, kdy jedete delší štreku, tak na nalezené cestě někde ke konci je kolona, ale třeba se předpokládá, že než tam dojedete, tak bude fuč. Atp.
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowman000 »

V poslednom case sa mi tiez zda ten algoritmus nejaky divoky...skusam ho kazdy den z prace a do prace, ano je to par km, ale obcas ma taha uplne naokolo.
Mam nastavenu najrychlejsiu trasu a minule mi defaultne ponuklo trasu 10minut a 8,3 km a az medzi alternativami bola trasa 10 minut ale 4,3 km (a dal som to za 7min) :-\
No v 90% situacii zvoli fakt spravne ;)

Ale ine som chcel...v Prahe som si vsimol ze je tam mrte radarov, no aj falosnych radarov a viem ze ich schvaluju admini, no jak do prcic viete ktory je falosny a ktory nie? :ymblushing:
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Odpovědět