Suzuki Vitara 1,6VVT anebo Mitsubishi ASX 1,6 MIVEC?

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
chatař
Adept autoškoly

Suzuki Vitara 1,6VVT anebo Mitsubishi ASX 1,6 MIVEC?

Příspěvek od chatař »

Dobrý den. Potřebovat bych radu zkušených. Vybírám nový vůz, vhodné SUV v ceně do 420 tis. maximálně. Postupně odpadla Dacia Duster - velká spotřeba image nic moc, Suzuki S-Cross - nelíbí se mi předek, téměř se neprodává, Yeti je vybaven motorem 1,2 TSI, který se sype jak čínská motorka (jak jsem se dočetl), Mazda CX3 je sexy krasavec, jenže dvoulitr a nízká svělá výška 160mm. O motorech Mazda jsem se také moc pozitivních věcí nedočetl, kastle prý rezne... Zůstala nová Suzuki Vitara a poněkud starší model Mitsubishi ASX, který se docela prodává. Obě auta mají v základu podobnou cenu, téměř stejnou světlou výšku, podobnou výbavu. Mají podobný výkon, podobnou spotřebu. Líbí se mi o něco víc Vitara, ale nechám si poradit. O jejich spolehlivosti, náročnosti na servis totiž nevím nic. Takže by mě zajímalo, které auto by představovalo lepší volbu. :)
Beny9700
Pan Řidič

Re: Suzuki Vitara 1,6VVT anebo Mitsubishi ASX 1,6 MIVEC?

Příspěvek od Beny9700 »

Suzuki S-Cross, radši udělám kompromis ve vzhledu a vezmu spolehlivé a funkční auto. Ještě ale hraje roli, zda je či není potřeba 4x4?
Proháním atmosféru 2,5 V6, 1,8T a dále 2,8T V6 4x4, k tomu ještě 3.0 R6 s kompresorem a 3,0TDI. Až na jedno auto samé 6-ti válce. A navzdory ekoteroristům si to užívám :-). Zahájil jsem boj proti globálnímu oteplování - pořídil jsem si roadstera :-).
dieselcz
Autoškolák

Příspěvek od dieselcz »

Od kdy je jeden z parametru nakupu noveho auto, jak hodne se prodava? Asi mi neco unika :-o
chatař
Adept autoškoly

Příspěvek od chatař »

Beny9700 píše:Suzuki S-Cross, radši udělám kompromis ve vzhledu a vezmu spolehlivé a funkční auto. Ještě ale hraje roli, zda je či není potřeba 4x4?
Dík za reakci. 4x4 nepotřebuji. S-cross určitě není špatné auto, jenže Vitara je někde jinde a cenově mu v základu silně konkuruje. Byl jsem v autosalonu Suzuki, a tam stály vedle sebe S-Cross a Vitara. Oba za stejnou cenu. Vitara v základu, S-Cross samozřejmě v něco lepší výbavě. Tak jsem si řekl, že ta Vitara přece jen vypadá líp a na nějaké piškuntálky navíc se můžu vykašlat. :)
chatař
Adept autoškoly

Příspěvek od chatař »

dieselcz píše:Od kdy je jeden z parametru nakupu noveho auto, jak hodne se prodava? Asi mi neco unika :-o
A proč ne? Prodejnost, či neprodejnost značky má také vypovídací hodnotu. Lidi nejsou přece blbí. :)
oxik
Letec

Příspěvek od oxik »

Otkávky se taky prodávaji ve velkém počtu a já bych to nechtěl :D Takže prodejnost jako rozhodující faktor za mě ne :D
chatař
Adept autoškoly

Příspěvek od chatař »

Rozhodující faktor určitě ne, ale jako pomocný to také může sloužit. Asi půjdu do ASX. Prodává se dobře, při ceně v základu o 20 tis. méně, než Vitara poskytuje lepší výbavu. A pak jedna důležitá věc: Mitsubishi se vyrábí přímo v Japonsku a ne v Maďarsku, jako Suzuki, a prý všichni jeho dodavatelé jsou domácí. Alespoň mi to tvrdil dealer. To je snad určitý předpoklad kvality. :)
Odpovědět