Hyundai a Kia kvalita?
-
- Adept autoškoly
Hyundai a Kia kvalita?
Zdravím, chci se zeptat, opravdu jsou natom tak špatně s kvalitou tyhle dvě Korejské automobilky? Díky.
Re: Hyundai a Kia kvalita?
Z toho čo som počul a skúsil, tak su tie auta veľmi dobré. Známy má Ceed SW 2011, 1.4 CVVT 77 kw, výbava EX od nova, aktualne nabehané 60 000 km a je s ňou maximálne spokojný. A to dáva tomu autu pomerne dosť zabrať. Ďalší ma Rio 2013, 1.4 CVVT 80 kw, EX, nabehané 70 000, dalsi ma zase ceedku kratku uplne z tych prvych, 1.4 CVVT 77 kw v zaklade, nabehane cez 100 000 a tiež žiadne problémy, okrem toho Sportage 2014, Platinum 1.7 CRDI 85 kw, nabehane 30 000, a spokojnosť. Tolko z vlastnej skusenosti, urcite by som sa do tych aut nebal ist. Ja by som to urcite bral, su to pekne auta za dobre ceny, plus vybava je dost dobra. V pripade noveho tam je dostacujuca záruka.
Ve firmě jsou minimálně dva korejci u obchoďáků - Rio (nafta) třetím rokem a i20 (benzín) rok . Oba zatím k naprosté spokojenosti. Před Rií byl Golf, před i20 několik Peugeotů SW 3jkové řady.
MG - radost až na kost.
Já mám vlastní zkušenost s Ceed 2011 1,6 CVVT a Ceed GT 2013. Ten první jsem měl 2,5 roku a najel jsem s ním 72 tis. bez jakéhokoliv problému. S GT mám po 2 letech najeto 56 tis. a kromě brz, které odešly ve 33 tis., je to taky bez problému. Vzhledem k tomu, že Hyundai sdílí s Kiou poměrně dost dílů, bych předpokládal, že to bude podobné.
-
- Adept autoškoly
Díky za názory, některé lidi je dost kritizují . Tak právě proto se ptám. Chtěl bych koupit nové, chtěl bych aby vydrželo alespoň těch 7 let. Roční nájezd tak 12 tisíc. Přemýšlel jsem o Fabii ,ale ta je drahá, když nechci ten slabej mizernej motor. Za ty peníze už můžu mít Hyundai i30 nebo Kia Ceed . Jestě jsem přemýšlel o Opel Astra .
Nový bych nekupoval, zbytečně vyhozený love a budeš muset dělat zřejmě ústupky ve výbavě atd. Navíc co jsem koukal tak novej ceed stojí 430 tisíc cca. s 1.6 motorem v naftě a nějakou tou střední výbavou. Za ty love si kup 3 nebo 5kový bávo s daleko lepším motorem, než co tidle korejci nabízej a 100 - 180 litru si nech opravy. Výbava bude někde jinde, svezení bude někde jinde a celkově kvalita všeho daleko lepší a ještě ti zbudou love na pivo
Pokud chce kvůli záruce nové auto, snad žádné bmw za tu cenu nepořídí
Kvůli záruce? Stejně tam je limit tak 100 tisíc km, takže pokud jezdí často, odejde mu záruka dřív jak časem. Podlě mě je lepší koupit jetý, lepší a nechat si love na opravu, jak koupit novej sranec...oxik píše:Pokud chce kvůli záruce nové auto, snad žádné bmw za tu cenu nepořídí
nemusíš citovat poslední příspěvek..
k věci - píše 12k km ročně, tzn přes 8 let záruky(při omezení 100k km)..a vůbec, téma je spolehlivost Kia a Hyundai, nikoli co koupit místo nich.
OT: Někdo chce jezdit a neřešit, proto si koupí nové auto - z pohledu majitele starého auta ho plně chápu, občas mám chuť vlítnout do BMW a za cca. 8000 bez DPH vzít jedničku nebo dvojku a vůbec nic neřešit
k věci - píše 12k km ročně, tzn přes 8 let záruky(při omezení 100k km)..a vůbec, téma je spolehlivost Kia a Hyundai, nikoli co koupit místo nich.
OT: Někdo chce jezdit a neřešit, proto si koupí nové auto - z pohledu majitele starého auta ho plně chápu, občas mám chuť vlítnout do BMW a za cca. 8000 bez DPH vzít jedničku nebo dvojku a vůbec nic neřešit