Škoda Auto obecně

Jen o škodovkách a dalších autech českých značek.
Odpovědět
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Re: Škoda Auto obecně

Příspěvek od řidičBOB »

A kolik se asi spálilo uhlí na výrobu el. energie, aby těch 55t Tesel mohlo jezdit :-)
Německý vlastník Škodovce jenom prospěl. Jinak by už byla dávno historií. Otázkou taky je, kdo by dnes vlastnil Teslu, kdyby nebylo štědrých vládních dotací...že by Čína? ;-)
No pain, no gain.
Vespa time \m/
noveautičko
Pan Řidič

Příspěvek od noveautičko »

Je dobré být vlastníkem a ne jen doufat,že si mne skopčík ještě nějakej ten rok ponechá.. :D
Proto je i zodpovězena otázka,proč jsou vozy VW na tom vždy lépe jak škodovka.. :)
ctrl_j
Letec

Příspěvek od ctrl_j »

pavproch píše:jak ňa ten trottl pořád séře, tak v tomhletom s ním musím souhlasit.... OftákaIII je fakt dražší než G7 ... už sem to tu psal - nedávno sem si nakonfiguroval OIII Combi Elegance 4x4 1.6CrD a stejně vybavený G7 Variant .... golf vyšel v katalogových cenách o padesátku levnějš...
To mas sice pravdu, ale to auto je proste vetsi. I kdyz si to vezme neco na mene hodnotnejsich materialech, tak tim misto vzadu (hlavne nad hlavou) proste nenazenu, totez v zavazadlovem prostoru. Pro mne byl vysledek takovy, ze zatimco O3 muzu mit v liftbacku, Golf7 by musel byt Variant, aby se prostorove srovnal.
O3 je mozna drazsi, ale rozhodne nelze definovat jako malo muziky za hodne penez, jak se tu snazi nekdo podsouvat. Tezko by uspela na presycenem trhu. Jen hlupak by nevyuzil marketingove sily na domacim trhu, obzvlast kdyz to nema negativni dopad na cenovou elasticitu poptavky.
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
noveautičko
Pan Řidič

Příspěvek od noveautičko »

To já raději oželím pár litrů zavazadelníku..není to jen o kufru a centimetru nad hlavou navíc..já raději vybavenější a pocitově kvalitnějšího Golfa 7 variant za výhodnější cenu..
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

noveautičko píše: Proto je i zodpovězena otázka,proč jsou vozy VW na tom vždy lépe jak škodovka.. :)
Co by měli pak říkat hoši ze Seatu?
já osobně nevidím nic špatného na hierarchii Audi-VW-Škoda-Seat
No pain, no gain.
Vespa time \m/
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

ctrl_j píše: O3 je mozna drazsi, ale rozhodne nelze definovat jako malo muziky za hodne penez, jak .
Sem se snažil ten svůj příspěvek, na který reaguješ , napsat tak, aby právě tohle z teho nevyznělo... asi se mi to nepadařilo naformulovat správně...

takže to napíšu na plnou hubu: speciállně oftáka ve 4hrabu a elegancu imho rozhodně není předražená... akoráth, že G7 (pravda, o fous menší ve vnitřním prostoru, s tím s tebou souhlasím) je o dost levnější.... až budu pořizovat další auto do firmy, asi to bude spíš ten G7 Variant....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

já budu na počátku 2016 pořizovat G7 alltrack... Scout se mě nelíbí jako takový už od pohledu...takže maj smůlu.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Tak já jsem na tom jako ctrl_j, kombíky se mi nelíbí a přitom potřebuju vozit věci. Navíc je otázka jak vyjde srovnání O3 liftback a G7 Variant? A další věc, jedna věc je konfigurátor, další možná dojednaná sleva.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

ref dojednaná sleva: kupoval sem (opakovaně) jak oftáky, tak fauvé a dosažitelná sleva je vlastně stejná (cca 11-12% z katalogu)
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

pavproch píše: jinak doporučuju zvážit sice dražší Thule K summit snowchains, které mají výrazně, ale opravdu výrazně jednodušší nandavání někde v závěji než klasické řetízky...

To vypadá fakt líp než řetězy ;) A mělo by to jít na širší kola 225/40 R18. Chápu to dobře? Vzhledem k tomu, že jezdím týdně přes Šumavu, tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne...
Naposledy upravil(a) jerry dne ned 27 zář 18:43, celkem upraveno 2 x.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
Odpovědět