První auto pro studenta do 50k
Re: První auto pro studenta do 50k
Hmm... Tak omezovac to zase nevím jestli až tak moc to chci hrotit. Od auta nechci ani tak sílu ,ale ať se s tím autem dá aspoň trochu zabavit na okreskách. Nepotřebuju to hnát 130 na každé rovince. Mě bude stačit takových 100 max na místech kde to znám a dokážu si tam tu jízdu užít. Takže jestli to má hravější podvozek jak už psal Werty, tak bych ho klidně přidal do výběru.
Podvozek je na svou třídu opravdu výborný, zatáčky se dají projíždět zábavně, na okreskách je to "hravější" auto. Nicméně horší to je, když se dostaneš za kamion, který jede 70kmh a chceš ho předjet..pružnost toho motoru je vcelku slabá, zátah dostane někdy mezi 3,8-4k rpm a to už je dost pozdě, člověk musí trošku víc předvídat. Pokud se budeš pohybovat na méně frekventovaných silnicích, určitě to je dobrá volba.
Teď ale koukám, že chceš do 50tisíc, což znamená mk1 a tam mám zkušenosti s 1.8i.. jízdní vlastnosti mk1 a 2 se zásadně neliší a 1.8 cca odpovídá výkonu 1.6 u mk2.
Obě generace jsou vcelku spolehlivé.. jen bylo nepřijemné šplouchnutí vody do altíku v noci na A9 v Rakousku. Výměna altíku ve státní svátek byl docela oser.
Teď ale koukám, že chceš do 50tisíc, což znamená mk1 a tam mám zkušenosti s 1.8i.. jízdní vlastnosti mk1 a 2 se zásadně neliší a 1.8 cca odpovídá výkonu 1.6 u mk2.
Obě generace jsou vcelku spolehlivé.. jen bylo nepřijemné šplouchnutí vody do altíku v noci na A9 v Rakousku. Výměna altíku ve státní svátek byl docela oser.
Saxo jsem taky chtel, ale tyto mini (vetsina) auta maji svou stinnou stranku, o kterych jsem se dozvedel nahodou a to mne odradilo - crash testy (uprimne, ve filete to asi taky nebude jak v perince). Je to ale kazdeho vec, ta 1.6 bude asi divoka ja byl srab, radeji ozelim vykon.
Na 10 litru se dostanes asi s kazdym zminovanym, kdyz pojedes v omezovaci, si chtel rict asi i vice, ja jezdil po meste normalni jizdou za 9 s 1.6.. Focus ma pro mne jednu velkou vyhodu - dlouha prevodovka- do omezovace na 3rd jede az 150 :
Na 10 litru se dostanes asi s kazdym zminovanym, kdyz pojedes v omezovaci, si chtel rict asi i vice, ja jezdil po meste normalni jizdou za 9 s 1.6.. Focus ma pro mne jednu velkou vyhodu - dlouha prevodovka- do omezovace na 3rd jede az 150 :
Fabia II 1.9TDi
Almera je dobrá volba, ale prej sou těžký a nejedou. A 1.8 žere olej.
No.. Ta almera to se mi moc nezdá. To uz od pohledu mi připadá jako nudné auto.
Saxo VTS/106S16 rozhodně pro čerstvého absolventa autoškoly není dobrý nápad, vypadá to jako hračka ale na to musí mít člověk v rukách Navíc sehnat zachovalý, nedojebaný a neshnilý kus do 50tis. je dneska už nemožné, ještě 2-3 roky zpět to nebyl problém. Za mě Almera OK, Focus OK, a spolehlivosti Cicicu bych se určitě nebál. Když už frantíka, tak se dá za tyto peníze pořídit Xsara s 1.6 16V, ale zábava za volantem se moc konat nebude.
Není ten interiér nějak moc vybydlený na deklarovaných 95tkm? Nový kryt motoru? Nový kola?
Ta alfa vypadá dobře, což o to, ale nevím jestli bych to utáhl kvůli spotřebě..
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
takhle vybydleně nevypadalo moje auto po 250t km, které jsem v tom strávil...
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time