První auto pro studenta do 50k

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
Heda
Adept autoškoly

Re: První auto pro studenta do 50k

Příspěvek od Heda »

Hmm... Tak omezovac to zase nevím jestli až tak moc to chci hrotit. Od auta nechci ani tak sílu ,ale ať se s tím autem dá aspoň trochu zabavit na okreskách. Nepotřebuju to hnát 130 na každé rovince. Mě bude stačit takových 100 max na místech kde to znám a dokážu si tam tu jízdu užít. Takže jestli to má hravější podvozek jak už psal Werty, tak bych ho klidně přidal do výběru.
oxik
Letec

Příspěvek od oxik »

Podvozek je na svou třídu opravdu výborný, zatáčky se dají projíždět zábavně, na okreskách je to "hravější" auto. Nicméně horší to je, když se dostaneš za kamion, který jede 70kmh a chceš ho předjet..pružnost toho motoru je vcelku slabá, zátah dostane někdy mezi 3,8-4k rpm a to už je dost pozdě, člověk musí trošku víc předvídat. Pokud se budeš pohybovat na méně frekventovaných silnicích, určitě to je dobrá volba.

Teď ale koukám, že chceš do 50tisíc, což znamená mk1 a tam mám zkušenosti s 1.8i.. jízdní vlastnosti mk1 a 2 se zásadně neliší a 1.8 cca odpovídá výkonu 1.6 u mk2.

Obě generace jsou vcelku spolehlivé.. jen bylo nepřijemné šplouchnutí vody do altíku v noci na A9 v Rakousku. Výměna altíku ve státní svátek byl docela oser.
Werty.cz
Autoškolák

Příspěvek od Werty.cz »

Saxo jsem taky chtel, ale tyto mini (vetsina) auta maji svou stinnou stranku, o kterych jsem se dozvedel nahodou a to mne odradilo - crash testy (uprimne, ve filete to asi taky nebude jak v perince). Je to ale kazdeho vec, ta 1.6 bude asi divoka ;) ja byl srab, radeji ozelim vykon.
Na 10 litru se dostanes asi s kazdym zminovanym, kdyz pojedes v omezovaci, si chtel rict asi i vice, ja jezdil po meste normalni jizdou za 9 s 1.6.. Focus ma pro mne jednu velkou vyhodu - dlouha prevodovka- do omezovace na 3rd jede az 150 : :-o
Fabia II 1.9TDi
bred163
Autoškolák

Příspěvek od bred163 »

Almera je dobrá volba, ale prej sou těžký a nejedou. A 1.8 žere olej. :ymdaydream:
Heda
Adept autoškoly

Příspěvek od Heda »

No.. Ta almera to se mi moc nezdá. To uz od pohledu mi připadá jako nudné auto.
racer
Autoškolák

Příspěvek od racer »

Saxo VTS/106S16 rozhodně pro čerstvého absolventa autoškoly není dobrý nápad, vypadá to jako hračka ale na to musí mít člověk v rukách ;) Navíc sehnat zachovalý, nedojebaný a neshnilý kus do 50tis. je dneska už nemožné, ještě 2-3 roky zpět to nebyl problém. Za mě Almera OK, Focus OK, a spolehlivosti Cicicu bych se určitě nebál. Když už frantíka, tak se dá za tyto peníze pořídit Xsara s 1.6 16V, ale zábava za volantem se moc konat nebude.
racer
Autoškolák

Příspěvek od racer »

x2005
Letec

Příspěvek od x2005 »

Není ten interiér nějak moc vybydlený na deklarovaných 95tkm? Nový kryt motoru? Nový kola?
Heda
Adept autoškoly

Příspěvek od Heda »

Ta alfa vypadá dobře, což o to, ale nevím jestli bych to utáhl kvůli spotřebě.. :(
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

takhle vybydleně nevypadalo moje auto po 250t km, které jsem v tom strávil...
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Odpovědět