Onboard videa

Zajímavá automobilová videa z celého světa.
Odpovědět
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Re: Onboard videa

Příspěvek od řidičBOB »

no stress...
No pain, no gain.
Vespa time \m/
.Z3
Pan Řidič

Příspěvek od .Z3 »

Člověk by si myslel, že alespoň v jednu ráno na Autobahnu pojede plynule, pokud ale nenatrefí na idiota... Že dále pokračoval prostředním pruhem snad netřeba dodávat...

A proto říkám, že ani tři pruhy v každém směru na D1 nic nevyřeší, stejná hra se je přesune o jeden pruh více nalevo...
3.0 B58 & 2.2 M54 & TSI
ctrl_j
Letec

Příspěvek od ctrl_j »

Vsak to vime davno, ze tri pruhy nic neresi. Staci se projet po D1 mezi exitem 21 a Prahou.
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
oxik
Letec

Příspěvek od oxik »

V CR se clovek aspon tolik "neboji" vzit ho zprava..
ctrl_j
Letec

Příspěvek od ctrl_j »

Ono neni ani ceho se bat. Pokud pojedes na zminenem useku zcela vpravo, kde je obsazenost pruhu nizka a rychlejsi jizdou budes mijet auta vlevo od tebe, nejedna se o predjizdeni.
Beny9700
Pan Řidič

Příspěvek od Beny9700 »

No taky jsem na R10 jel cca 10 min za mercedesem v levém pruhu, že bych ho jako předjel ... neuhnul ani náhodou a měl možností několik. Tak jsem ho vzal zprava a "hodně se za to stydím" :-). A co čert nechtěl, za pár minut dojedu dalšího idiota opět v mercedesu a to samý, "styděl jsem se podruhý". To si myslí, že když má lepší káru, že mu patří levý pruh či co?

I když jezdím rychleji, tak prostě předjedu a pokud hned nebudu předjíždět dalšího, vracím se do pravého pruhu. Co je na tom tak složitého ... :-o
Proháním atmosféru 2,5 V6, 1,8T a dále 2,8T V6 4x4, k tomu ještě 3.0 R6 s kompresorem a 3,0TDI. Až na jedno auto samé 6-ti válce. A navzdory ekoteroristům si to užívám :-). Zahájil jsem boj proti globálnímu oteplování - pořídil jsem si roadstera :-).
GeneHawkins
Letec

Příspěvek od GeneHawkins »

ctrl_j píše:Ono neni ani ceho se bat. Pokud pojedes na zminenem useku zcela vpravo, kde je obsazenost pruhu nizka a rychlejsi jizdou budes mijet auta vlevo od tebe, nejedna se o predjizdeni.
Pokud tím "zcela vpravo" nemáš na mysli pruh pro pomalá vozidla a pokud se nejedná o souběžnou jízdu, jedná se o předjíždění.
ctrl_j
Letec

Příspěvek od ctrl_j »

Nemam tim na mysli vyhrazeny jizdni pruh aka pruh pro pomala vozidla, ale standardni tripruh.
Konkretne treba zde po najezdu od Benesova smer Pha.
Najedu-li v tomto miste do zcela praveho pruhu a dalsi jizdou v nem budu mijet pomalejsi vozidla vlevo ode mne (stredni a levy pruh) nejedna se o predjizdeni.
GeneHawkins
Letec

Příspěvek od GeneHawkins »

Nevím, proč by se nejednalo. Z čeho vycházíš?
ctrl_j
Letec

Příspěvek od ctrl_j »

Ze striktniho vykladu paragrafu 12 s prihlednutim k par. 17
§ 12 Jízda v jízdních pruzích
(1) Mimo obec se na pozemní komunikaci o dvou nebo více jízdních pruzích vyznačených na vozovce v jednom směru jízdy jezdí v pravém jízdním pruhu. V ostatních jízdních pruzích se smí jet, jestliže je to nutné k objíždění, předjíždění, otáčení nebo odbočování.
Prijedu na komunikaci mimo obec o vice jizdnich pruzich a zaradim se zcela vpravo jak mi narizuje vyse uvedene. Dale pokracuji primym smerem v tomto pruhu ktery je prazdny. Pokud se vlevo ode mne pohybuji nejaka vozidla neni to muj problem ale jejich. Nepredjizdim pokracuji prubezne svym pruhem.
§ 17 Předjíždění
(1) Předjíždí se vlevo. Vpravo se předjíždí vozidlo, které mění směr jízdy vlevo a není-li již pochybnosti o dalším směru jeho jízdy. Při jízdě v připojovacím nebo odbočovacím pruhu se smí vpravo předjíždět též vozidlo jedoucí v průběžném pruhu. Odbočovací pruh je přídatný jízdní pruh určený pro odbočování (vyřazování) vozidel z průběžného jízdního pruhu.
Neni to exaktne dano, lec da se vylozit ze pri predjizdeni menim smer sve jizdy, budto v pocatku predjizdeni, pri jeho dokonceni, nebo v obou pripadech. Nic z toho v mnou uvedenem pripade necinim.

A v zaveru dodam, ze muj pohled na tuto otazku se shoduje s vykladem tiskoveho odboru Ministerstva dopravy. Zatim sem bohuzel nemel stesti na moznost prime konfrontace s PCR a tesim se na to.
Odpovědět