První auto pro studenta do 50k

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
korwinus
Autoškolák

Re: První auto pro studenta do 50k

Příspěvek od korwinus »

A co s tím teda bude dělat? Jezdit F1 ve městě? Na to je přeci Golf v GTIčku :D nejlíp 15 let starej a luxusně votuzenej. Ostatním stačí normální auta a nejezdit jak blb.
ctrl_j
Letec

Příspěvek od ctrl_j »

A, dalsi filozof. Kdyz selze pokus o zodpovezeni otazky, zacneme se zabyvat jeji podstatou.
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
Miha
Autoškolák

Příspěvek od Miha »

P206 byla podvozkově tragická i před 15 lety kdy se vyráběla a ani "vrcholná" verze s dvoulitrem není lepší. Z bodu A do B tě odveze, ale víc bych od toho nečekal.
Kromě zmíněného Civicu nebo Almery bych doplnil Ford Puma 1.7. Sice jsou už hodně prolezlé rzí, ale když najdeš zachovalý kus, budeš jak podvozkově tak motorově spokojen.
Hondy byly vždy v žebříčcích spolehlivosti nadprůměrné a pokud se o budeš o auto starat, tak nemusíš čekat žádné závažné závady.

korwinus: Pak jsou i lidé které řízení baví a občas zajedou na malý okruh (Písek, Vysoké Mýto, CzechRing,...), kde zjišťují jak se chová auto v zátěži nebo při nečekaných situacích a tyto situace se učí zvládat. Když vědí jak se auto chová, tak se v provozu chovají zodpovědněji a tvoří bezpečnější provoz.
Heda
Adept autoškoly

Příspěvek od Heda »

Ten civic se mi líbi asi nejvíc no, ale tam bude problém s tím, že ho mám doma výslovně zakázaný protože se prý hrozně serou a že bych ty opravy jako student nedal. Jinak to asi dopadne tak, že první rok bude felda, kdyby byly ( a asi i budou ) nějaké menší ťukance, odřeniny a tak podobně a pak nějaký malý hatch na druhý rok. Ještě bych chtěl poděkovat za tolik odpovědí, to jsem ani nečekal.. :D
A nevíte jak je to s cenou a kvalitou sportovních podvozků na Hondy ? A ještě bych prosil, jestli někdo má zkušenost s jakýmkoliv zde řešeným autem, byl bych rád za nějaké hodnocení, klady zápory a tak ... Moc díky.
Werty.cz
Autoškolák

Příspěvek od Werty.cz »

To bys brzo uzavrel. Divim se, ze kdyz se tu tak vehementne resi podvozky, ze tu jeste neprisla rec o focusu. Myslim, ze s 1.6 benzinem je taky zenialni volba. Dily budou k sehnani urcite za priznivejsi ceny nez na Hondy. Ale Civic je proste Civic no, i ja ho chtel, vsichni mi pred 2 lety radili Focus... Projel jsem se asi ve 3 a stejne jsem si koupil uplne zcestne Golfa IV. Pozdeji jsem litoval - slaba 1.6, naklony v zatackach neskutecne, nebe a dudy oproti focusu, takze za me FOCUS! V Honde jsem jel - Accord 98 2.0 a uprimne je to takove suche. Neridil jsem, ale kolega (vrah) se kterym jsem jel, to tocil do 6 tisic, hovad. Nic zvlastniho jsem ale necitil, proste Slabota. Civic jsem nemel to poteseni projet. Celkove podvozek Hondy nehodnotim, pouze jeji konkretni motor, abyste me tu pak nelyncovali jako korwinuse za svuj nazor. :) focus!
Fabia II 1.9TDi
korwinus
Autoškolák

Příspěvek od korwinus »

Miha píše: korwinus: Pak jsou i lidé které řízení baví a občas zajedou na malý okruh (Písek, Vysoké Mýto, CzechRing,...), kde zjišťují jak se chová auto v zátěži nebo při nečekaných situacích a tyto situace se učí zvládat. Když vědí jak se auto chová, tak se v provozu chovají zodpovědněji a tvoří bezpečnější provoz.
Já už za svůj život poznal tolik idiotů, kteří předjížděli v zatáčce, nebo když proti nim jede blízko auto a podobně, že kdybych nejel tak pomalu, tak už je po mně. Jen za tejden v jeseníkách na dovolené, jsem takovou situaci řešil 3x. Samej kopec, silnice samá díra, ale všichni jezdí jak na okruhu F1. Nemám nic proti tomu, že někdo jede rychle, ale aspoň tam kde sakra něco vidím.

Jinak ano takoví asi jsou, ale ve většině případů si lidé pletou silnicici se závodní dráhou a pak v novinách koukáme na to kolik lidí zas dneska umřelo. Nejhorší je, že úplně zbytečně, jenom kvůlu tomu, že nějakěj idiot spěchal domů. Hlavně spěchači na okresce tipu: předjede mě, vidí, že přede mnou je stejně kamion + další auta co nepředjede, ale mě dát musí, aby byl o 3 metry blíž domovu....pak ho potkám ve městě na prvním semaforu. Kamionáci co předjíždí další kamion protože oni chtějí jet 105 a ten před nima jede 100...tak se nahrnou do levýho a je jim úplně jedno jestli tam něco jede a já málem skončil namáčklej na svodidlech...a podobnejch příbehů mám spousty. Ať si na okruhu jezdí každej jak chce, ale na silnici prosím nezávodit, jelikož by někteří lidé ještě rádi dojeli domů v jenom kusu.
Miha
Autoškolák

Příspěvek od Miha »

Heda: V rodině jsem měli 2 civicy (verze EJ9 a MB3), oba měli najeto přes 200 tkm a u jednoho se za dobu používání měnila lambda sonda a u druhého byl prorezlý výfuk. Víc kromě pravidelného servisu nebylo potřeba měnit. Když ale budeš kupovat 20leté auto, daleko víc už bude záležet, jak se o něj minulý majitel staral, než jakou značku koupíš.

Werty.cz: Accord je o třídu větší auto, které je stavěné na delší přesuny a v běžných verzích dostalo přednost před zábavou pohodlí. Na zábavu se prodával Type-R s motorem 2.2.

korwinus: Pár takových už jsem na silnici taky potkal. Pokud jsem to dobře pochopil, tak Heda zatím dělá autoškolu a vybírá auto do budoucna. Nemá smysl mu ukázat správnou cestu jak být lepším řidičem dokud začíná, než nadávat a odsoudit ho po jednom příspěvku o zábavném autě?
korwinus
Autoškolák

Příspěvek od korwinus »

Taky to nemyslím na něho. Jde mi jenom o to, aby z něho nevyrostl další závodník ulic. Proto jako první auto doporučuju fakt tu feldu nebo něco 1.1 max 1.4.

Peugeot 206 není auto na sportovní jízdu, ale na pohodlnou jízdu na městské dlažbě, dírách a podobném humusu. Sportovní podvozky sou sice fajn, ale jízda v tom je na prd, jelikož cítíte úplně vše co je pod váma. Takže bych si rozmyslel, jestli něco takového je opravdu nutné a žádané. Pokud chcete někdo sportovní 206, tak se samozřejmě koupit dá viz tento článek:

http://www.auto.cz/peugeot-206rc-2-0-16 ... 05-gti-885

A určitě nemá špatný podvozek...
Heda
Adept autoškoly

Příspěvek od Heda »

Ten focus, o tom slýchávám v poslední době jen v samých superlativech.. Asi by nebylo od cesty se na něj taky trošku podívat. A motor každý říká právě tu 1.6, takže to skoro zní jak kdyby tam nic jiného ani nedávali :).
A co třeba názor na Saxo VTS nebo 106 s pidobným motorem? Nemá s nimi někdo zkušenost ? Saxo VTS nevypadá od pohledu na parametry vůbec zle.
oxik
Letec

Příspěvek od oxik »

ta 1.6 je docela slabá, ale dá se.. nicméně pak se s jízdou skoro v omezovači rpm spotřeba dotkne klidně i 10litrů
Odpovědět