První auto pro studenta do 50k

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
Heda
Adept autoškoly

První auto pro studenta do 50k

Příspěvek od Heda »

Zdravím všechny, za rok si budu dělat řidičák ale už teď cítím hroznou potřebu rozhodnout se, které auto bude to první do kterého usednu jako do svého. Představoval bych si nějaký malý hatchback, klidně se slabším motorem, ale s nějakým aspoň trochu zábavným podvozkem aby mě to bavilo. Takže něco malého, lehkého a hlavně hravého do 50 000. Osobně jsem se už trochu díval a nejvíc mi padly do oka tyto auta : Citroen saxo (75ps), Honda civic (4-5gen) nebo nějakou Alfu, ale tam nevím protože lidi její spolehlivost moc neopěvují... Jinak mě ještě zaujal Mitsubishi Colt (1998 myslím). No a v krajním případě stojí na zahradě ještě nesmrtelná felicie 1.3 lx. Ale to moc nevím no. Každopádně uvítám každou radu, klidně i ohledně jiných aut než co jsem vypsal.
hoax
Dítě v autě

Re: První auto pro studenta do 50k

Příspěvek od hoax »

predaj feldu kup favorita :)
korwinus
Autoškolák

Příspěvek od korwinus »

Já měl první favorita a druhý peugeot 206 (1.4 benál) rv 2000. Obě super auta s minimeme investitc. Pežota mám asi 8 let (najeto 60 tisíc km) a jezdil jsem s ním výhradně ve městě + občas na chalupu. Takže dostával ve městě dost zabrat - stále startování 3km na nákup, popojíždění v kolonách atd. Za celou tu dobu měl tyto fatální závady: tekl olej z motoru a převodovky - přetěsnění 5 tisíc. Odešel kompresor klimatizace - sehnal sem za 7 tisíc novej. Jinak vlastně spořební materiál jako rozvody - 3 tisíce, zapalovací cívka - 2tisíce, svíčky,filtry, přední rameno - 2 tisíce, olej, pneu atd. Trošku mi to už rezne a geometrie postupem času de do kopru, ale tím, že nejezdím ve vyšších rychlostech, ale jen po městě mi to je jedno. Teď budu kupovat další auto ale pežota si nechám furt dokud se nerozpadne :D

Takže pokud se ti 206 líbí a chceš aby to bylo trošku hravé, tak bych bral 1.6ku. Třebas:

http://www.sauto.cz/osobni/detail/peuge ... oFrom=list

109 koní je na toho prcka jako vcelku dost :D já mám 75 koní a pokud tam jedu sám tak to i vcelku jede rychle. Ty ostatní auta cos psal netuším, neměl jsem je. A na feldu se vykašli to je za zenitem dávno a nemá posilovač, klimu a hučí když se v ní jede, jako bys jel v troubě :DD
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Sorry, ale 206 je vše jen ne auto s trochu lepším podvozkem...

Z obyčejných/nových aut bych se podíval na Fiestu. Ze starších třeba Almera, Civic, 145... ale bude hodně záležet na stavu, který bude v 95% neslavný...
2.9T RWD
Heda
Adept autoškoly

Příspěvek od Heda »

Ta felicie to by bylo spíš jen tak max na první rok, než bych se trochu vyjezdil a zjistil co od auta vlastně chci. Jinak 206 se mi celkem líbí, ale spíš až ten dvoulitr. Jinak nevíte jak jsou na tom civiky s poruchovostí a podobně ??
korwinus
Autoškolák

Příspěvek od korwinus »

HondaMan píše:Sorry, ale 206 je vše jen ne auto s trochu lepším podvozkem...

Z obyčejných/nových aut bych se podíval na Fiestu. Ze starších třeba Almera, Civic, 145... ale bude hodně záležet na stavu, který bude v 95% neslavný...
Netuším co je na tom podvozku špatnýho. Jezdím s tím dlouho a nic nepozoruji.
ctrl_j
Letec

Příspěvek od ctrl_j »

Protoze nemas srovnani a nejspis si v nicem lepsim nejel.
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
korwinus
Autoškolák

Příspěvek od korwinus »

Heda píše:Ta felicie to by bylo spíš jen tak max. na první rok, než bych se trochu vyjezdil a zjistil co od auta vlastně chci. Jinak 206 se mi celkem líbí, ale spíš až ten dvoulitr. Jinak nevíte jak jsou na tom civiky s poruchovostí a podobně ??
První auto jsem měl favorita a i toho chudáka, když ve městě vočadíš, tak jede rychle...nechci pak vidět co bych dělal jako mladej lojza s 206kou co má 130 koní. Takže si kup pro začátek tu feldu. Navíc určitě to někde naboříš nebo aspoň odřeš, což s feldou ti je vcelku jedno, jelikož náhradní díly koupíš za pár šupů na vrakáču.

Hlavně prostě zapomeň na první auto jako cokoliv s nápisama GT, RS a mega výkonem. Teda pokud máš rád svůj život 8-x
korwinus
Autoškolák

Příspěvek od korwinus »

ctrl_j píše:Protoze nemas srovnani a nejspis si v nicem lepsim nejel.
Tak mi pověz, v čem by to mělo bejt jako lepší. 206 1.4 je klasik auto do města na nákup, do práce a skočit si někam na menší vejlet. Co tam jako potřebuju za podvozek? Aby držel v zatáčky, když jedu městem 120? Nebo po dálnici 200 na Prahu? Není to na závod, ani na dlouhý cesty. Svůj účel použití však plní dobře.

Jasně že jsem jel v lepších autech. Ale srovnávat s tím třeba BMW 530D, nebo BMW M3 fakt nebudu, protože každý má jinej účel použití.
ctrl_j
Letec

Příspěvek od ctrl_j »

P206 je mozna tvoje vysnene a ucely plnici auto, ale tazatel jasne uvedl co chce. Nepsal nic o jezdeni do mesta, na nakup ci do prace a nehleda vuz plavneho charakteru. Tak mu prosim nedoporucuj P206, ktera plni mozna tve predstavy, ale jeho pozadavky stezi.
Nikdo to nesrovnava s M3, 530d apod., HondaMan zminoval vozy ze stejne kategorie.
malý hatchback, klidně se slabším motorem, ale s nějakým aspoň trochu zábavným podvozkem… něco malého, lehkého a hlavně hravého…
Takze ne, P206 to neni.

Hlasuji pro Civica 1.6 VTEC
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
Odpovědět