Ojeté auto 150-200 tisíc Kč, Cruze vs Mondeo vs Mazda vs BMW
Ojeté auto 150-200 tisíc Kč, Cruze vs Mondeo vs Mazda vs BMW
Zdravím,
potřeboval bych radu ohledně koupi ojetého auta. Nejsem žádný znalec, informace jsem čerpal pár měsíců na internetu.
Cena ojetiny: 150000-200000 Kč+-
Účely: občas do práce, na nákupy, po rodině, občas výlety, jednou za rok třeba chorvatsko.
Karoserie: Sedan, Liftback
Požadavky: málo najetých km, spolehlivost motoru, relativně "levné" opravy, díly apod., vzhled
Palivo: Benzín
Kandidáti (seřazeno od těch co se mi nejvíce zamlouvají + komentář):
1) Chevrolet Cruze - rok výroby cca 2011, tudíž nebude asi výskyt aut se stočenými kilometry (na bazarech jsou kolem 180000 Kč auta s najetými 50000 kilometry), líbí se mi dost vzhled, jak interiér tak exteriér. Nevím jak to je se servisem a náhradními díly.
2) Ford Mondeo - od roku 2009. Co jsem se díval, v uvedené cenové hladině více najetých kilometrů, nevím jak je to se spolehlivostí apod.
3) BMW řady 3 a 5 + Audi A4 - atraktivní, silné auta. Nejistá historie, drahý servis apod.
4) Mazda 3 a 6 - najeté Km, nevím jak je na tom spolehlivost a servis.
Co jsem tak četl na internetu, raději bych bral benzín - možná to bude znít divně, ale raději zaplatím větší spotřebu, když pojedu sem tam delší trasy, než abych pak musel nárazově dát 50000 Kč za různé výměny u dieslu.
Ten Chevy se mi dost líbí, láká mě stáří auta spolu s najetými kilometry. Chtěl bych to auto mít tak na 5 let minimálně, počítám i klidně na 10 let. K věcem se umím chovat, takže předpokládám, že se o něj budu také starat.
Octavie roku 2008-2011 se mi moc vzhledově nelíbí, ale pokud budou oplývat výhadami, zkusím o nich uvažovat
Budu tedy rád za dotazy, rady a připomínky.
Ještě jednou - nejsem znalec aut.
Díky všem
potřeboval bych radu ohledně koupi ojetého auta. Nejsem žádný znalec, informace jsem čerpal pár měsíců na internetu.
Cena ojetiny: 150000-200000 Kč+-
Účely: občas do práce, na nákupy, po rodině, občas výlety, jednou za rok třeba chorvatsko.
Karoserie: Sedan, Liftback
Požadavky: málo najetých km, spolehlivost motoru, relativně "levné" opravy, díly apod., vzhled
Palivo: Benzín
Kandidáti (seřazeno od těch co se mi nejvíce zamlouvají + komentář):
1) Chevrolet Cruze - rok výroby cca 2011, tudíž nebude asi výskyt aut se stočenými kilometry (na bazarech jsou kolem 180000 Kč auta s najetými 50000 kilometry), líbí se mi dost vzhled, jak interiér tak exteriér. Nevím jak to je se servisem a náhradními díly.
2) Ford Mondeo - od roku 2009. Co jsem se díval, v uvedené cenové hladině více najetých kilometrů, nevím jak je to se spolehlivostí apod.
3) BMW řady 3 a 5 + Audi A4 - atraktivní, silné auta. Nejistá historie, drahý servis apod.
4) Mazda 3 a 6 - najeté Km, nevím jak je na tom spolehlivost a servis.
Co jsem tak četl na internetu, raději bych bral benzín - možná to bude znít divně, ale raději zaplatím větší spotřebu, když pojedu sem tam delší trasy, než abych pak musel nárazově dát 50000 Kč za různé výměny u dieslu.
Ten Chevy se mi dost líbí, láká mě stáří auta spolu s najetými kilometry. Chtěl bych to auto mít tak na 5 let minimálně, počítám i klidně na 10 let. K věcem se umím chovat, takže předpokládám, že se o něj budu také starat.
Octavie roku 2008-2011 se mi moc vzhledově nelíbí, ale pokud budou oplývat výhadami, zkusím o nich uvažovat
Budu tedy rád za dotazy, rady a připomínky.
Ještě jednou - nejsem znalec aut.
Díky všem
Re: Ojeté auto 150-200 tisíc Kč, Cruze vs Mondeo vs Mazda vs
Mondeo 2.0i pokud se ti podaří nějaké najít s rozumným reálným nájezdem, tak to bude dobrá volba. Možná natrefíš i na 2.0EcoBoost (turbo benzín), tam bych se vyhnul automatu PowerShift - jako ojetina s nejistým předchozím servisem se ti to může prodražit. 2.0EB s manuálem bude tuplem vzácnost.
Mazda 6 2.0i nebo 2.5i - ale nevím, kolik jich seženeš s požadovaným nájezdem.
BMW 3 a Audi 4 budou za ty peníze už dost olítaný, BMW 5 už po životnosti.
U oktávek roku 2008 až 2011 bude asi problém volba spolehlivého motoru, kdy jediný neproblémový motory budou 2.0TFSI a 2.0FSI. Pak ještě 1.6MPI a 1.4 16V, ale ty jsou už slabý na takovýhle auto.
Když jsi u oktávky, tak můžeš zařadit Focus 2.0i, ale to bude zase vzácnost ve slušném stavu s málo km.
Mazda 6 2.0i nebo 2.5i - ale nevím, kolik jich seženeš s požadovaným nájezdem.
BMW 3 a Audi 4 budou za ty peníze už dost olítaný, BMW 5 už po životnosti.
U oktávek roku 2008 až 2011 bude asi problém volba spolehlivého motoru, kdy jediný neproblémový motory budou 2.0TFSI a 2.0FSI. Pak ještě 1.6MPI a 1.4 16V, ale ty jsou už slabý na takovýhle auto.
Když jsi u oktávky, tak můžeš zařadit Focus 2.0i, ale to bude zase vzácnost ve slušném stavu s málo km.
Jakym stylem jezdíš? Cruze a BMW 3 budou asi řidičsky každý trochu jinde
Já to skoro stejné jak ty řeším vedle na foru Ty BMW, audi atd. jsem vsechno vyhodil protože za ty love to bude šrot. Jako kdybych mel dalších 100 na opravy, tak si to klidně koupím, jsou to dobrý a pohodlný auta, ale já radši něco novějšího s menším nájezdem.
Oktávka, fábie moc drahý a starý. Z koncernu tak maximálně golf, ten neni ošizenej jak fábie (za ty love nemá ani automatickou klimu), ale dobrýho sehnat bude taky peklo.
Mně teoreticky vyšlo nej něco jako toto: http://www.tipcar.cz/inzerat/renault-fl ... 17719.html
Samozřejmě pokud chceš benzín, tak 1.6 v benzínu je hodně častá. Já benzín nechci, jelikož nemá 6ku a na dálnicic by mě sežral svou spotřebou a já to potřebuju hlavně na dálnici. Pokud ty ne, tak to stejný v benzínu bych zvážil. Pak taky Megana, taky drahej +- jak ten fluenc a není to sedan což je výhoda...
Jinak ze všeho dalšího by šel asi ten Ford, mondeo nebo focus..ale bude to jetý a určitě starší jak cruise či fluence.
Cruize vypadá dobře, je to takovej robustnější Fluenc, ale nikde sem ho nenašel za 180k s najetejma 50tkm :DDD
Oktávka, fábie moc drahý a starý. Z koncernu tak maximálně golf, ten neni ošizenej jak fábie (za ty love nemá ani automatickou klimu), ale dobrýho sehnat bude taky peklo.
Mně teoreticky vyšlo nej něco jako toto: http://www.tipcar.cz/inzerat/renault-fl ... 17719.html
Samozřejmě pokud chceš benzín, tak 1.6 v benzínu je hodně častá. Já benzín nechci, jelikož nemá 6ku a na dálnicic by mě sežral svou spotřebou a já to potřebuju hlavně na dálnici. Pokud ty ne, tak to stejný v benzínu bych zvážil. Pak taky Megana, taky drahej +- jak ten fluenc a není to sedan což je výhoda...
Jinak ze všeho dalšího by šel asi ten Ford, mondeo nebo focus..ale bude to jetý a určitě starší jak cruise či fluence.
Cruize vypadá dobře, je to takovej robustnější Fluenc, ale nikde sem ho nenašel za 180k s najetejma 50tkm :DDD
Ještě mě tak napadla Honda Accord, co tohle auto?
ondlas píše:Ještě mě tak napadla Honda Accord, co tohle auto?
Koukám průměrná spotřeba v benzínu 9l/100km...děkuji nechci
A co tobě do diskuze napsali na toho Cruza? Jinak třeba zde je s 50tisíc za 180K http://auto.rychle.cz/osobni-auto-O/Che ... 15215.html
To prodávaj áčka těm bych moc nevěřil ohledně nájezdu a vlastně ani ničeho jinýhoondlas píše:A co tobě do diskuze napsali na toho Cruza? Jinak třeba zde je s 50tisíc za 180K http://auto.rychle.cz/osobni-auto-O/Che ... 15215.html
Já na cruzeho a celej chevrolet nějak zapomněl, takže o tom jsme se tam nebavili. Každopádně furt se mi to líbí víc jak nějaká předražená fobie či oktávka, kterejch je fakt milion.
Zkušenost nemám, ale vypadá dobře. Tu je nějaká recenze: http://www.autorevue.cz/test-chevrolet- ... valitni_5/
Jinak žere to taky vcelku dost no, ale je to holt benzín, ten bude žrát dycky víc, ale s tím asi počítáš.
Chevrolety maji tusim opel motory a s nimi to zadna mega slava nebyla ni? I ta pristrojovka je jakoby ji nekdo z astry namontoval do cruze, zkontroloval bych si urcite dostupnost a cenu dilu, podle toho bych vybral adepta.
Fabia II 1.9TDi