Obytný van?

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
vonkreuz
Letec

Re: Obytný van?

Příspěvek od vonkreuz »

Já tu snahu o levnou dodávku chápu. Kamarád má takhle VW T4 /přední měl i T2 a T3/. Ofiko je to 1.9td, skutečnost je 2.5td 4x4 (asi haldex, stálé syncro to není) a má to přestavěné 2 + 3 + 3, přičemž poslední trojka má sedák posuvný před a opěrák sklopný zad, aby se vytvořila rovná ložná plocha s deskou, kterou má vzadu už na pevno.. Když se máme rádi a dost jsme slavili přežití dalšího dne na tomto světě, tak i tři chlapi podél se tam vyspíme. Skladovací prostor je dobrý udělat s plastovou nebo jinak kluznou podlahou, materiál přechovávat v pruhledných plast krabicích např. z Ikea. Ale klasické masnařské červené krabice jsou lepší, protože jsou pevnější a lze na nich nouzově sedět. Takovýto VAN má oproti tomu nahoře vloženému (vnitřek obložený překližkou) výhodu, že muže jet i větší parta lidi. U dodávek typu 2/3 a pak pevná stěna nebo jen nákladový prostor je omezená přepravní kapacita pro lidi...
Vana
Letec

Příspěvek od Vana »

Problém je že v T4 a spol se člověk moc nehne. Na jízdu jsou malé rozměry fajn, na jakékoliv bydlení je to už ale zoufalství. A při více než dvou lidech je bydlení dost nemožné, nedovedu si představit těch 8 lidí. Takže jsme opět u preferencí
Naposledy upravil(a) Vana dne pon 14 zář 20:20, celkem upraveno 1 x.
vonkreuz
Letec

Příspěvek od vonkreuz »

Já jako turista/lezec mám malé nároky na spaní a bydlení na cestách. Ve dvou jsme bydleli a spali i ve Fabii I kombi a naštěstí to bylo s ženskou, bo když celý den prší, tak se dalo aspoň... :x
Na ruzných prioritách a jejich vážnosti v hodnotící tabulce se shodneme. Mně by třeba stačil T4, raději v longu, 2+3 míst ana sezení, sebou hliníkovou konstrukci a velkou plachtu přes ňu pro rozšíření prostoru když prší nebo je moc sluníčko... Vařil jsem vždy na tur. vařiči a ledničku jsem řešil schováním potravin do spacích pytlu.
Vana
Letec

Příspěvek od Vana »

Potkávám se hodně na akcích s přestavbama v dodávkách. Jednoznačně nejoblíbenější jsou střední délky a střední výšky Ducato případně Tranzit. Dá se v nich postavit, vejde se dovnitř kromě spaní i vařič, lednička, topení, zásoba vody a večerní posezení je taky celkem kulturní, aniž by se musela stavět venkovní konstrukce. To vše při rozumné ceně.
T4 je proti tomu velmi slabý odvar
Honza42
Letec

Příspěvek od Honza42 »

Rozhodující je sprcha a WC, zda ano nebo ne.
Transporter je pro dva zcela dostačující, ale bez sprchy a záchodu, život v leže a v sedě. Dobré pro jízdu.
Větší dodávky umožní i to mytí, ale jízdně a spotřebo už je to mizérie a dost míst je blbě dostupných nebo vůbec (parkování).
V horských průsmycích majitele obytňáků docela lituji a sám nevím, jestli bych měl odvahu se tam s takovýma škatulema pustit.

Občas bidlíkuju ve dvou v Sharanu a za dobrého počasí to pár dní jde. Jak jsou hice nebo zima nebo déšť, je to na pendrek.
Vana
Letec

Příspěvek od Vana »

Honza: s plnohodnotným obytňákem jsem procestoval Alpy i půlku Norska a že by horské průsmyky znamenaly nějaký významnější problém jsem si nevšiml. Samozřejmě ale mluvím o asfaltových cestách, ne o offroadu
Odpovědět