Zapojení autorádia škoda Felicie, nejde zvuk
-
- Spolujezdec
Zapojení autorádia škoda Felicie, nejde zvuk
Koupil jsem si nové rádio do auta a mám problém se zapojením. Autorádio mi jde zapnou a reaguje normálně, ale nefunguje mi zvuk. Napájecí ISO konektor jsem zapojil bez problémů, ale u Repro konektoru si nevím moc rady. Barvy vedoucí z auta jsou modrá, hnědá, zelená, šedivá a z konektoru do rádia vedou kabely barvy fialové, zelené, šedivé, bílé. Prozkoušel jsem různé kombinace zapojení, ale nikdy mi reproduktory nereagovaly.
Poradíte mi někdo prosím co s tím ?
Poradíte mi někdo prosím co s tím ?
Re: Zapojení autorádia škoda Felicie, nejde zvuk
Jestli jsi to ještě neudělal, tak vymontuj repráky a podívej jaký barvy vedou k nim. V návodu u rádia je napsáno který dráty jsou kterej kanál (předek/zadek, levá/pravá). Podle toho si přehaž piny v konektoru z auta. Pokud to nepomůže, tak něčím proměřit kabely jestli nejsou někde přerušený. V mým případě jsou dráty následovně:
hnědočerný - zelený
modročerný - zelenočerný
hnědý - bílý
modrý - bíločerný
zelený - šedočerný
šedý - šedý
šedočerný - fialový
zelenočerný - fialovočerný
Kdyby ti to pomohlo, tak to sem napiš.
hnědočerný - zelený
modročerný - zelenočerný
hnědý - bílý
modrý - bíločerný
zelený - šedočerný
šedý - šedý
šedočerný - fialový
zelenočerný - fialovočerný
Kdyby ti to pomohlo, tak to sem napiš.
-
- Spolujezdec
Pořád nic.
Když to zapojim podle barvy kabelů vedoucí z repráků, tak to mám stejně jako ty:
zelený - šedočerný
šedý - šedý
hnědý - bílý
modrý - bíločerný
(mám jen přední reproduktory)
Kabely by měly bejt v pořádku, když sem je zapojoval tak občas zaprskaly barvě odpovídající bedny.
Když to zapojim podle barvy kabelů vedoucí z repráků, tak to mám stejně jako ty:
zelený - šedočerný
šedý - šedý
hnědý - bílý
modrý - bíločerný
(mám jen přední reproduktory)
Kabely by měly bejt v pořádku, když sem je zapojoval tak občas zaprskaly barvě odpovídající bedny.
v tom případě je potřeba hledat problém v radiu hlasitost? mute? víš určitě, že hraje?
Pravda vyděsí
-
- Spolujezdec
Bylo mi řečeno že je 100% odzkoušeno a mám i záruku Hlasitost i mute jsem zkoušel štelovat, ale můžu rádio vyzkoušet v jinym autě.
Podle rožku rádia na fotce bych řekl, že se jedná o bazar. Opravdu jde o nové rádio? Pokud je z bazaru nebo vrakáče může mít klidně odpálený koncový stupeň. Jak už bylo řečeno podívat se do bočních kapes jaké tam vedou barvy drátů od repráků a podle toho pak zapojit. Od rádia je vždy stejná barva jeden kanál.
Ještě vyzkoušej připojit ISO konektor a pohýbej dráty a konektorem jak u rádia tak iso konektoru.
My se stávalo u staršího rádia SONY, že konektor co je připojený v rádiu tak vypadává zvuk u repráků. Chvilkově pomohlo pohnout konektorem v rádiu. Zkoušel jsem čistit i přihnout kontakty,ale nic nepomáhalo. Nakonec jsem to musel vyřešit tvrdým napájením drátů od ISO konektoru přímo do rádia a od té doby hraje rádio jako víno.
Ještě vyzkoušej připojit ISO konektor a pohýbej dráty a konektorem jak u rádia tak iso konektoru.
My se stávalo u staršího rádia SONY, že konektor co je připojený v rádiu tak vypadává zvuk u repráků. Chvilkově pomohlo pohnout konektorem v rádiu. Zkoušel jsem čistit i přihnout kontakty,ale nic nepomáhalo. Nakonec jsem to musel vyřešit tvrdým napájením drátů od ISO konektoru přímo do rádia a od té doby hraje rádio jako víno.
Aha takže opravdu bazar, ale na těch jejich 100% bych moc nespoléhal. Mohli to jen napojit na baterku rádio se rozjelo, ale už to nenapojovali na repráky. Vyfoť ještě zadní stranu toho rádia jaké je tam připojení.
-
- Spolujezdec
To "nové" jsme tam asi špatně napsal, rádio je z vrakáče.
Přikládám foto
Přikládám foto
Ještě se blbě zeptám. V autě předpokládám nebyl iso konektor. To jsi ty dráty zkoušel napojovat jak tě napadlo? Doufej, že jsi neodpálil ten koncák v tom rádio špatným zapojením. Pokud se v tom aspoň trošku nevyznáš tak doporučuji u někoho jiného zapojit a ověřit. Pokud nepůjde tak jít vrátit ať ti předvedou funkčnost.
-
- Spolujezdec
Zapojoval jsem to podle barev kabelů vedoucí z beden, ale když to nešlo, tak jsem to zkoušel trošku prokombinovat :/ Takže zejtra to radši prozkoušim v jinym autě.