Výměna motoru
Výměna motoru
Dobry den,chtěl bych se zeptat jestli by šlo po papírové stránce a po praktické stránce výměnit motor ze škody octavie bych ho chtěl dat do bmw z4 kvůli spotřebě paliva . Škoda octavie váží přibližně 1890kg a bmw z4 pouze cca 1560kg. Byl by to stejný druh paliva a vím že po výměně se bmw z4 sníží výkon motoru (možná ne když bmw je lehčí ) ale jde mi spíš o spotřebu paliva .. A jestli by to šlo , když bmw má pohon zadní nápravy a octavie přední ? A jestli zaleží spotřeba paliva jen na motoru a nebo i na dalších častech ? A jestli by to povolili úřady ?..
PS: Škoda octavie je jen příklad může to byt zcela jiné auto
Myslíte že by to bylo realné uskutečnit tuto výměnu motoru ??? :O
Učím se za Oprávaře zemědělských stroju a zajmalo by mě do budoucna jestli by to takhle šlo udělat
Nevím zdá to patří do tehle sekce
PS: Škoda octavie je jen příklad může to byt zcela jiné auto
Myslíte že by to bylo realné uskutečnit tuto výměnu motoru ??? :O
Učím se za Oprávaře zemědělských stroju a zajmalo by mě do budoucna jestli by to takhle šlo udělat
Nevím zdá to patří do tehle sekce
Re: Výměna motoru
Já myslím, že toho trollingu už stačilo, ne?
Papierovo je to nemožné a technicky takmer nemožné. Vydrž rok-dva, menej píš, viacej čítaj a budeš múdrejší.
konecne bude Z4 dokonale auto - s 1.9 tdi
Zdá se že nekonečné tropy si začínají vybírat svoji daň.
1) možné je vše, technicky
2) spolkne to tolik financí, že by Z4 musela najet půl milionu kilometrů aby se investice vrátila
3) proč to proboha dělat
4) motor ze Z4 pak dej do octavie a máš sleeper
1) možné je vše, technicky
2) spolkne to tolik financí, že by Z4 musela najet půl milionu kilometrů aby se investice vrátila
3) proč to proboha dělat
4) motor ze Z4 pak dej do octavie a máš sleeper
Řešil bych to instalací dvoulitrový nafty M47 z 320d e46. Z4 má základ v e46, takže řada technických celků je stejná. V podstatě se jedná o LEGO by BMW a pro opraváře zemědělských strojů by výměna motoru neměla být složitá už po absolvování druhého ročníku. Nákup agregátu bych řešil sehnáním 320d bouraný na zadek, člověk tak sežene kompletní set dílů plug and play. Vyjde to levně, úsporu ve spotřebě paliva bych vyčíslil 3-4l/100km a návratnost maximálně po najetí 10tis. km.
RWD
Návratnost do 10tkm? Při nelepší vůli vidím návratnost 50-60tkm při úspoře 1kč/km. Nepočítejme mraky hodin práce a to, že po cca 50tkm bude na svým a u té nafty se nesmí mezitím nic rozbít...
To byl ftip...
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
jak jsem psal horko si začíná vybírat svoji daň
Oukej a na kolik by to tak cca vyšlo ??d1.8t píše:Řešil bych to instalací dvoulitrový nafty M47 z 320d e46. Z4 má základ v e46, takže řada technických celků je stejná. V podstatě se jedná o LEGO by BMW a pro opraváře zemědělských strojů by výměna motoru neměla být složitá už po absolvování druhého ročníku. Nákup agregátu bych řešil sehnáním 320d bouraný na zadek, člověk tak sežene kompletní set dílů plug and play. Vyjde to levně, úsporu ve spotřebě paliva bych vyčíslil 3-4l/100km a návratnost maximálně po najetí 10tis. km.