Právní poradna
Moderátor: řidičBOB
Re: Právní poradna
Nicméně díky za odpovědi, kamaráda nepotěším.
Otocil se do opacneho smeru? - Otocil. Projel jedinou, svetelne rizenou krizovatku? - Projel.EL_XEL píše:Jenže otáčení je otáčení, tohle bych za otáčení a při nejlepší fantazii neoznačil.
Je uplne jedno jestli ty smery deli jen podelna cara na vozovce, nebo petimetrovy pas zelene. Podstata je v mnozstvi krizovatek, ktere tim manevrem projizdi.
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
Ahoj, zajímala by mě vina v případě nehody. Ulice radlická v Praze. Obousměrná, rozdělená asfaltovým tramvajovým pásem. Odbočuju doleva přičemž v protisměru jede kolona, zkontroluju tramvaje a najíždím si na pás, kde čekám, až mě někdo pustí skrz tu kolonu. V tu samou chvíli mi málem bočníma dveřma projel cyklista, který si to hnal proti mě po tom pásu a já jsem ho pravděpodobně kvůli zastávce plné lidí přehlédl.
Je mi jasná přednost, která byla na jeho straně, ale zajímalo by mě, jaký by mělo vliv, že měl být na cestě, kde jsem ostatním tu přednost dal a ne na tom pásu, kde nemá co dělat.
Díky
Je mi jasná přednost, která byla na jeho straně, ale zajímalo by mě, jaký by mělo vliv, že měl být na cestě, kde jsem ostatním tu přednost dal a ne na tom pásu, kde nemá co dělat.
Díky
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Jsi povinen mu dát přednost v jízdě...on se dopouští pouze přestupku - nedovolená jízda po tram pásu.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
- AntiRadary.cz
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Zajímavé, ale pokud někdo nedá přednost rychleji jedoucímu vozidlu, tak podle soudu nemohl předpokládat tak výrazné porušování dopravních předpisů protistranou.
m4lcolm: Je sranda, kolik jedincu se nechalo zmanipulovat, ze se dobrovolne biji za cizi financni zajmy jako uzitecni idioti.
Nezávislé fórum o antiradarech, radarových detektorech a dalších ochranách proti změření:
http://antiradary-forum.cz
Nezávislé fórum o antiradarech, radarových detektorech a dalších ochranách proti změření:
Hele, nejspíš máš pravdu, nicméně mně by to za otočení nenapadlo označit. A pokud vím, otočení není v zákoně přímo definováno (pokud jo, tak si to nepamatuju) a vychází se ze z mluvnického významu toho slova. A ten tady podle mně není naplněný.ctrl_j píše:Otocil se do opacneho smeru? - Otocil. Projel jedinou, svetelne rizenou krizovatku? - Projel.EL_XEL píše:Jenže otáčení je otáčení, tohle bych za otáčení a při nejlepší fantazii neoznačil.
Je uplne jedno jestli ty smery deli jen podelna cara na vozovce, nebo petimetrovy pas zelene. Podstata je v mnozstvi krizovatek, ktere tim manevrem projizdi.
- AntiRadary.cz
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Stejně je sranda, že český řidičák platí po celé Evropě a prakticky i ve světě a opačně, takže i pravidla by měla být stejná nebo aspoň podobná, ale nejsou a někde se na světelné křižovatce dá legálně otáčet, jinde je to přestupek ...
Včera jsem zrovna na zúžení v Záběhlicích jednomu pánovi ve zlaté Audi vysvětloval co je ZIP, ale když začal mluvit s ukrajinským přízvukem, tak jsem pochopil, že asi o tom fakt nikdy neslyšel.
Včera jsem zrovna na zúžení v Záběhlicích jednomu pánovi ve zlaté Audi vysvětloval co je ZIP, ale když začal mluvit s ukrajinským přízvukem, tak jsem pochopil, že asi o tom fakt nikdy neslyšel.
m4lcolm: Je sranda, kolik jedincu se nechalo zmanipulovat, ze se dobrovolne biji za cizi financni zajmy jako uzitecni idioti.
V tom se opravdu neshodneme. Z meho pohledu byl skutek proveden presne tak, jak je zakazan.EL_XEL píše:Hele, nejspíš máš pravdu, nicméně mně by to za otočení nenapadlo označit. A pokud vím, otočení není v zákoně přímo definováno (pokud jo, tak si to nepamatuju) a vychází se ze z mluvnického významu toho slova. A ten tady podle mně není naplněný.ctrl_j píše:Otocil se do opacneho smeru? - Otocil. Projel jedinou, svetelne rizenou krizovatku? - Projel.EL_XEL píše:Jenže otáčení je otáčení, tohle bych za otáčení a při nejlepší fantazii neoznačil.
Chapu ze nekoho muze mast ten prostor na kterem to probiha, takze zdanlive vypada jako dvojite odbocovani vlevo, ale proste to tak neni. Pokud krizovatku opustil stejnym smerem ze ktereho prijel, provadel otaceni v krizovatce.
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
To není tak úplně pravda...správně píšete "výrazné", což je v tomto případě velmi důležité slovíčko. Celé to pak závisí na soudních znalcích, posudcích a posouzení soudcem. Takže bych to neříkal jako nějaké dogma.AntiRadary.cz píše:Zajímavé, ale pokud někdo nedá přednost rychleji jedoucímu vozidlu, tak podle soudu nemohl předpokládat tak výrazné porušování dopravních předpisů protistranou.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
- AntiRadary.cz
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Aspoň na něčem se výjimečně shodneme, jelikož přesně tak jsem to myslel, akorát se mi to nechtělo rozepisovat.
Záleželo by opravdu na posouzení konkrétní situace soudem, jestli se opravdu dala předvídat a včas vidět jízda cyklistu po tramvajovém pásu, takže nelze striktně konstatovat, že v případě nehody by vina byla jenom na řidiči, který nedal cyklistovi přednost.
Záleželo by opravdu na posouzení konkrétní situace soudem, jestli se opravdu dala předvídat a včas vidět jízda cyklistu po tramvajovém pásu, takže nelze striktně konstatovat, že v případě nehody by vina byla jenom na řidiči, který nedal cyklistovi přednost.