Octavia III

Jen o škodovkách a dalších autech českých značek.
Odpovědět
jerry
Letec

Re: Octavia III

Příspěvek od jerry »

Po cca 2000 km s benzinovou O3 RS pár postřehů a srovnání s O2 RS. Oproti O2 RS opravdu rychlejší auto, které v nenápadné stříbrné barvě leckoho překvapí a moc konkurence na silnici nemá. Ale rozhodně ne sportovní auto, pokud by ho někdo pod tímto názvem čekal. Subjektivní vnímání rychlosti je oproti O2 RS menší, což může být plus i minus, záleží na pohledu. Zásluhu na tom má větší rozvor a délka, lepší podvozek a odpružení a tichý výfuk, generátor zvuku v kabině nemám. Ale subjektivně působilo O2 RS sportovněji, že by vliv Euro 6? Reakce na plyn byla rychlejší, výfuk si pěkně brumlal, design připomínal spíše 5-dvéřové kupé než sedan.

Spotřeba zatím stejná jako u O2 RS, ale auto má ještě málo najeto, abych to mohl detailně porovnat v různých režimech. Ale tabulkové údaje se tradičně posunuly více do nereálné oblasti. Nebo znáte někoho, kdo dokáže s tímto autem jezdit po městě za tabulkových 7,7 l/100 km? Často se mi nepodaří hned vypnout stop/start, ale on se na první křižovatce připomene. Na dole hranatý volant si jde zvyknout, ale když desítky let jezdíš s kulatým, tak to se stejně divíš. Nepodařilo se mi zjistit, jak vypnout automatické zamykání po rozjezdu, tak se vždy leknu, když to zamkne. A tom mám svědomí čisté. Nevíte, jak to jde vypnout?

A teď 2 věci, které mi docela vadí. V určitých světelných podmínkách se hodně zrcadlí výdechy vzduchu na předním skle. A plynový pedál má na můj vkus docela odpor. Možná je to tím zavěšeným pedálem, já raději normální klasiku, co jde pěkně zlehounka. Co vedlo k tomuto řešení? V souhrnu zatím spokojenost, i s různými chybami, ale i hodně plusy je to dobré auto. Je třeba vzít v potaz i cenu. A dle mých zkušeností ani hodně aut za skoro milion o moc víc neposkytnou. Řada z nich dokonce i míň, myslím hlavně motorizaci, brzdy, podvozek a nakonec k tomu všemu i praktičnost.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Autozámek lze vypnout v nastavení v menu.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Díky Bobe, to mi teda uniklo, hned menu důkladněji prohledám a autozámek vypnu.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
noveautičko
Pan Řidič

Příspěvek od noveautičko »

Tak už je tady Fresh pro OIII neprodávala se tolik?? :-?
Dix
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dix »

Ta jde nově platit hotově.Stejně i Yeti.
Bez bodů
noveautičko
Pan Řidič

no právě..že by tolik netáhla??
Dix
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dix »

Předtím byla jenom na úvěr nebo leasing,tak asi moc velký zájem nebyl.
Bez bodů
noveautičko
Pan Řidič

Na úvěr nebo leasing to braly firmy,ty už jsou auty přeplněné,tak možná proto pouští za hotové..jen ta omezená nabídka motorů... [-x
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Ještě k interiérům, o kterých byla řeč v jiném vláknu. Je pravda, že při porovnání O2 RS a O3 RS je nový interiér chudší na materiály. To bylo první, čeho jsem si všiml, když jsem se do ní prvně posadil. Na obhajobu dlužno poznamenat, že O2 RS byla v základu o 100 tis. dražší a hůře vybavená. A těch 100 tis. před 8 lety bylo reálně víc.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Ano, to je pravda. Ale to samé platí i pro Golf 6 vs. 7. Akorát, že šestka byla dražší než sedmička, ale v interiéru mnohem horší.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Odpovědět