MB-C200 vs. bmw320i vs. lexus is-250 aj p. Janda nazor pls.

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
honziss
Letec

Re: MB-C200 vs. bmw320i vs. lexus is-250 aj p. Janda nazor p

Příspěvek od honziss »

Anndy píše:Jo, ale podla poslednej recenzie vyzera IS iba ako kofmortne auto bez chrakteru :). Co si ty myslis o tom? Sice mas minulu gen. Tu som jazdil - na skusku - ale len v nafte - a moc ma to auto neuchvatilo :D. hehe. Ale nova gen, je ine auto.

Priznam sa, ze na tom MB- sa mi paci aj to, ze ma dobru cenu. Mno nic - uvidime aka bude situacia o rok. Keby sa tu stavil nejaky majitel niekoreho z nich...

Osobne si myslim, ze hoc-ake vyberiem nevkrocim vedla. Len sa tazko vybera, ak mate chut na 2 auta, ale financie iba na jedno :D A kompromis bude vzdy kompromisom.
Mel jsem IS, uz nemam. Podvozkove bylo IS (standardni, ne F-Sport) mekci nez F30 (320xdA Sport Line), pohodlnejsi, lepe utlumene a na limitu vice pretacive, slo vic za prednimi koly, celkove bych rekl lepsi. Naopak melo IS horsi rizeni: zvlast kolem 0 polohy totalne umrtvene, bez citu. Jakoby se mu nechtelo zacit tocit, ale kdyz uz bylo v rejdu, tak pak relativne ok. IS v dieslu byl omyl, neporovnatelny s IS250, svez se..
R4...258k
R3...261k
EV...264k
pjanda
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pjanda »

Anndy: Jako chytry horak (at nevypadam zzenstele) reknu, ze pokud bych chtel idealni auto podle Vaseho zadani, bylo by to neco s podvozkem a motorem IS, automatem a ovladatelnosti F30 a z Mercedesu, hm, z toho na to mohli nalepit stribnou hvezdu. Ale takove auto asi nekoupite...

Pokud to vezmu jedno po druhem, pak Mercedes C200, ac zadna z jeho dilcich vlastnosti neni spickova, neni celkove vubec spatne auto, a to ani na rizeni. Pokud bych si koupil nejaky Mercedes C, pak C180 nebo C200 s manualem, to jsou z meho pohledu snesitene volby. Je z toho citit dimenzovanost pro mnohem vetsi motory, vyssi rychlosti, vetsi hmotnost, takze to funguje z hlediska komfortu i nejake ridicske zazivnosti. Na pomery Mercedesu... Pokud by me neco odradilo, pak kombinace s automatem. Pokud chcete ridit a chcete automat, pak ten od Mercedesu je jednoznacne mimo hru.

F30 mi z toho, co zminujete, prijde byt takovy jednooky mezi slepymi. Ma jeden velky problem, a to jsou runflaty, pokud je ale vyhodite, podvozek pravdepodobne bude fungovat (F30 bez RFT jsem zatim nezkusil). Podvozek je jinak se ctyrvalci z hlediska jizdnich vlastnosti vyborny, ovladatelnost navzdory mnoha ustupkum porad nejlepsi. Automat je dost mozna nejlepsi osmikvalt s HDM vubec. Motor zadna rana neni, vsechny turbo-ctyrvalce BMW jsou bezcharakterni.

IS 250 bych nezatracoval, mne nove IS zhorklo az po jezdeni s 300h. Dvestepadasetka ma vedle vsech konkurentu teto vykonove tridy daleko nejlepsi motor, ve srovnani s F30 (s runflaty) a Ceckem i nejlepsi podvozek a minimalne kvalitativne nejlepsi interier. S ovldatelnosti je to odtud potud, automat je prumerny... Ale nezazivny kocar to neni, je to proste kompromis preferujici vice komfort, ale to nemusi bytspatne, zvlast ne na mistnich silnicich.

Dokonale auto vazne nevyberete, ale pokud spravne vnimam Vase predstavy, nejmensi zlo bude F30 bez RFT. IS bych alespon zkusil, pro Vasich predstavach tam nevidim nic, co by jej cinilo neprijatelnym. Cecko je za dane situace asi ze hry venku...
Milovník starých pořádků.
Skanz3n
Anndy
Adept autoškoly

Příspěvek od Anndy »

Jeej - diky za nazor :). Hladal som, ale test od p. Jandu aktualnej generacie bmw3 som nenasiel. Vobec ich je malo - 330i ma az tak nebere.
Ale v zasade tak nejako pocitovo inklinujem k tomu, co pisete. Mimo automatu - hehe (som cakal, ale chcem uz automat). Tiez si myslim, ze "zakladnejsi" motor a zakladny podvozok je zabavnejsie auto, ako vsetkym moznym zniceny podvozok a riadenie.

MB - je skor moj taky sen. MB som mal vzdy rad a proste pohlad na cestu s hviezdou ako "mieridlo" :) je na "nezaplatenie" :D Nieco ako pohlad z kona.
Ale keby bmw3 aktualne nebolo, ani nie je o com - bo minula gen - - aj ked je dobra, tak proste sa mi nepaci a nema pre mna smrnc.

Co sa tyka "zabavnnosti" - aby bolo jasne - pre mna je najazujimavejsia odozva v riadeni. Momentalne najviac (denne) jazdim na focuse II a insignii. A i ked je insignia lepsie auto ako celok (uplne logicky - az teda na ten strasny diesel), tak je nudna - i ked na pneu sirke 245 zvladne viac ako focus na 205. A je (relativne ku svojej konkurencii) neskutocne pohodlny. Ale pocit vo volante je na .... Zato focus, to je sakra pocit ako pri lyzovani - citim to "zabodnutie sa" kolies do asfaltu a je to prijemne (To je vlastne jedine, co sa mi na focuse paci :D). Tak isto sa mi paci, ze aj na rovnej ceste viem okamzite zistit v pripade potreby, ci je namraza alebo nie. Co v zime na inych autach vyslovene zurim, ze prd viem po com idem.

Najhorsie je, ze proste kazde auto ma nieco, co nechcem - spravne pri bmw su to runflaty a na nasich (ne)cestach az prilisna tvrdost (pravdepodobne), co nie vzdy clovek chce (a dat prec RF, o.k. ale zase ten blby pocit, ze niekde mimo mesto v noci pri defekte nic nevymenite..).

Pri is-ku (podla Vasej recenzie) sa bojim nudy v riadeni :) - ale musim vyskusat. Sam som zvedavy, co nakoniec vyberiem. Urcite bude rozhodovat aj cena. Lebo nejako podvedome preferujem mensi motor a vybavu a mladsie auto, ako starsie auto.
beaumont
Letec

Příspěvek od beaumont »

pjanda: A toho Cadillaca ATS jste náhodou neřídil? Ten by velmi zajímal mě, ale možná i tazatele...
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
Davcza
Autoškolák

Příspěvek od Davcza »

Pokud by Anndymu nevadilo rozšířit obzor ještě o něco.... divím se, že tu nepadl Jaguar XF. Nemyslím si, že by šlo něco zásadního namítat a i ceny vypadají slušně. U německého dealera jsem našel nový XF s dvoulitrovým turbem za 1,1 milionu. F30 s dvoulitrem by určitě nešla koupit levněji.

Rok staré na tom pak bude líp. Ano, je o třídu výš než uvažované BMW a Lexus, a opravdu nevím, jak jsou na tom servisní náklady, minimálně na uvážení bych to ale viděl
Anndy
Adept autoškoly

Příspěvek od Anndy »

Ako kludne to mozeme rozsirit :-)
Ale ja nechcem take velke auto. To straca hravost. :-) a imho rozpocet je max 30 t.€.
Idealne so vsetkymi nakladmi.
Ale bavit sa mozne. Rozsiri to obzory. :-)
bambus
Pan Řidič

Příspěvek od bambus »

Anndy píše:Jeej - diky za nazor :). Hladal som, ale test od p. Jandu aktualnej generacie bmw3 som nenasiel. Vobec ich je malo - 330i ma az tak nebere...
http://www.autoforum.cz/testy-aut/test- ... -moznosti/
http://www.autoforum.cz/testy-aut/test- ... arakterni/
http://www.autoforum.cz/testy-aut/prvni ... a-zelenou/

B-)
Anndy
Adept autoškoly

Příspěvek od Anndy »

Teraz sa hambim, ale fakt som ich nenasiel. Alebo som mozno hladal 320i. Uz si nepamatam. Kazdopadne sorry a diky.

Edit: Blbost - uz mi uplne zahrabava. Nenasiel som ziadny test MB-C od p. Jandy. Nie bmw.
Anndy
Adept autoškoly

Příspěvek od Anndy »

Sorry za doublepost.
Ale nejako stala rozmyslam - mam v sebe dilemu. A kedze som vo veku, ked ti uspesnejsi si dopriavaju nejake to porsche, ci ferrari - tak mi napadlo - ci sa nevykaslat na hore zmienovane auta a nekupit si nieco poriadne - napr. take camaro. Zjavne to vykonu ma dost, na bezne pouzite sa hodi (deti nie su), dobre kontakty u importera GM tak isto - soferovali ste to niekto uz?
Tu by mozno vyslo na celkom nove - clovek by sa pobavil - rok - dva a potom predal a s kludom, ze vyskusal zrzku, by sa usadil u niecoho "normalnejsieho" :).
lambdamen
Autoškolák

Příspěvek od lambdamen »

Cos nakonec vybral a koupil zdali to není tajné? Vybírám aktuálně z podobných kandidátů (hlavně je to mezi C200 a 320i).
Mam celkem slušně projeté 320d a nejsem si furt jistý, zda mě 320i uspokojí výkonem. 320d byla výkonově ok, ale zvukovej projev a vibrace mě vůbec nenadchly. Teď jezdim v MINI, které má stejných 184k, ale z 1,6 PSA turbomotoru - ten dávají do 320i ED - tu nechci. Není tu nějaký znalec s reálnou zkušeností s 320i F30?
Zajímá mě hlavně - sere se to s přibývajícím nájezdem? Kolik to točí při tachometrových 140 na 8čku? Jakej to má v tomto režimu dojezd na 60l nádrž? Jak si to rozumí s automatem (nutná podmínka)?
Jezdí to na mokru bokem? ;)

Podobné dotazy se dají vztáhnout i na C200 automat.

Díky za jakékoliv další info.
Odpovědět