Nové, benzín, manuál, max cca 300, řidičsky vděčné

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
pavproch
Letec

Re: Nové, benzín, manuál, max cca 300, řidičsky vděčné

Příspěvek od pavproch »

dík...

na prestiž si nehraju.... naopak občas si říkám, že by bylo lepší přijet oftákou a ne 3er.... a s tyma kolama na svým místě ňa už ale fakt nesertě! :D
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
nenapadny.sofer
Pan Řidič

Příspěvek od nenapadny.sofer »

Na tohle zadání úplně perfektně podle mě pasuje už výš zmíněný Suzuki Swišť Sport. Podvozek má dle mě výrazně zábavnější, než Fobie, je sranda mu stát na krku, design karikatury dospělýho sportovního auta mě baví, běžný výbavy to má až nadbytek (ok, nemá to vestavěnou navi apod., ale podle tvýho vystupování na foru si myslim, že absence těchdle fíčur není překážkou)... Mám ho rok a 27 tisíc km a dokonalej určitě neni, nemá dojezdy na všech oknech, nemá logo božského Konzernu, ale je to si myslím nejvíc špásovací auto v týhle kategorii, resp. asi bezkonkurenční poměr cena/výkon.
A tím nechci říct, že je Fábij špatná, z praktickýho hlediska je možná i lepší, než Swišť, ale než objednáš Fabii, aspoň se tím svez!
Nebo pokud se budeš chtít na něco zeptat, pošli zprávu.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

kuju za zajímavý tip.

jeden nebo dva tu po městě jezdí, ale pletu se nebo je to pouze 3D? zkusím se s tím ale svýzt
d1.8t
Letec

Příspěvek od d1.8t »

x2005 píše: Pokud je dotaz na 1.0EB tak ten jsem měl půjčený ve Focusu holobyt-edition taky jako náhradní auto. V Focusu je to čistokrevný zlo. Dole to nejede, nahoře to nejede, navíc ten motor je hlučný a drnčí. A žere to naprosto neadekvátně poskytnutému výkonu. V kombinaci s cenovou politikou firmy Ford je to podle mě naprosto neprodejná věc.
Tak to máme dost odlišný zkušennosti. Nebudu spekulovat, mohl jsi narazit na problémovej/nezajetej kus. Ale obecně rozhodně nefunguje tak jak popisuješ. Aspoň ne v rámci kategorie malých turbobenzinů.
RWD
francis
Mistr volantu

Příspěvek od francis »

pavproch píše:kuju za zajímavý tip.

jeden nebo dva tu po městě jezdí, ale pletu se nebo je to pouze 3D? zkusím se s tím ale svýzt
dela se i 5D a ja byt tvym synatorem, tak jednoznacne touzim po SSS 5D!
Mirek
nenapadny.sofer
Pan Řidič

Příspěvek od nenapadny.sofer »

pavproch píše:kuju za zajímavý tip.

Pleteš, mi stojí v garáži 5D. Příplatek pouhých 10 tisíc. :D Ale ani tak to není stěhovák. Konkrétně v praktičnosti/velikosti kabiny/kufru na tom je zřejmě líp Fobie. A ani nemá rezervu.
Záruka je od Maďarů 3 roky/100 000 km, ale lze připoupit jakási na 5 let/150 000 km za cca 5.
Ale abych si to ještě trochu vychválil, tak zcela vypínatelné ESP je samozřejmě přítomno, S/S nepřítomen.
Pocitově (a asi i reálně) to v "BFU" otáčkách jede samozřejmě hůř, než oturbený TSi, ale od 4 tisíc do omezovače je Swišť závodní vůz. :)
Jestli to chápu správně a chceš to auto primárně pro synátora, je Swišť prostě podle mě to nejvíc "pure", co lze za danej rozpočet koupit.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

kuju
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Já bych se orientoval na něco, co lze dobře a relativně levně servisovat a co se poté dobře prodá. A tady jednoznačně vede Golf a Fabia. I když říkám, že ten Golf je úplně jiné auto vším. Ale ta Fabia opravdu nejede špatně - pokud to navíc srovnám s první a druho generací (v obouch jsem něco najel), tak je to pomalu zázrak. To auto je řiditelné, relativně prostorné a pohodlné. Proti Golfu to bude za daný penis i slušnějc vybavené.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

jak píšu, fčíl je to teoretická záležitost... ale kdo je připraven, není překvapen... FIII sem jel, zkusím (esli tady v CZ existuje) sa dopátrať předváděčky G7 benzín manuál a taky zkusím odchytit místní borečky s SSS nebo poprosím bližního nenápadného svého (kura, kde je moucha?)

edit: pratickou záležitostí sa ro stane, až přestnou přibývat na pindici šrámy.... prozatím tam teda nepřidal žádný, ale ono to přijde, šak sme si tím prošli fšici... :D
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

btw, jappko nepadlo daleko....

Jr. mi fčera vyjevil asi tohle - volně cituju: "zatímco v (autoškolovém) Golfu6 byla předpisová jízda zatáčkovicama (rožnov-tylowitz-hažowitz-wigantitz-hňupisko) nuda, v pindici si to (předpisově) užívám".... je to moje krev... :D
Odpovědět