Cyklistické vlákno

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
Vrooom
Letec

Re: Cyklistické vlákno

Příspěvek od Vrooom »

Jak jsi prisel na to ze 26x2" ma stejny obvod jako silnicka? Jestli to chces stavet na horaku tak urcite 29". Ta merida mi prijde optimalni na svisteni po silnicich.
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

Třeba tady: https://www.cateye.com/files/manual_all ... _CZ_v6.pdf a tu
700-20c ... 2086mm
26x2" ... 2055mm (pro 2" Kojak mám změřeno 2072mm)
- rozdíl 1-3cm mi přijde zanedbatelný pro moje použití. Ale je to asi fuk, ta Merida je asi nejschůdnější řešení (výhledově, kdybych se chtěl rozcapovat tak 1,35" Kojak a holt nebude takový traktor).
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

OT: musím tady ocitovat svýho KVALITNÍHO ortopeda, dyž sem s ním konzultoval vliv cyklistiky na klouby a tak (na bajku mě bolí kolena výrazně víc než na lyžích nebo pěšo/horo na horách):

člověk je co? člověk je homo sapiens... ale předtím, než byl sapiens, tak byl co, byl homo erectus.... takže běhej, chod, lyžuj, ale nelez prosím tě na bicykl, lidské tělo na tu shrbenou polohu NENÍ stavěno a trpí....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

Běhání jsem vzdal už před cca 15 lety - tak mě bolely kolena, že jsem toho musel nechat (a to jsem měl ještě celkem odběháno ze sportovky). Dneska s cca 20kg navíc mi to přijde jako minimálně riskantní podnik :) .
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

behat je potreba umet - po operaci menisku jsem zmenil styl a nevim, co je bolest kolen ci neceho jineho. a to nejsem uplny drobek ani rozeny bezec.

a jarko, pokud chces zhubnout, zkus drobnost - jez, co chces, ale snez toho vzdy jen 2/3 sve normalni porce. prvni dva tydny budes mit stale hlad, pak se zaludek prizpusobi a vaha pujde dolu - sam mam takto za posledni 4 mesice cca 5 kilo dolu.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

mmira: U mě to není ani tak o hubnutí, jako spíš o přesouvání hmoty :D .
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

nj, tak to nenazyvej hubnutim a odbouravanim tuku :)
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

mě od kola bolej záda...kolena, klouby nic...záda :-( To bude asi důvod, že jsem na něm ještě letos nebyl :D
No pain, no gain.
Vespa time \m/
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

Tak vyhrála Merida. Ještě jsem to nechal trochu poupravit k obrazu svému (zúžit ty brutálně široký řidítka na nějaký rozumný rozměr a zároveň je dát co nejníže) a zítra snad testnu když bude čas. Jen tak pro srandu jsem si doma změřil o kolik mám řidítka na starým kole níž než sedlo a docela mě to překvapilo. 17cm :D - teď už chápu proč to kolo jezdilo z kopce tak děsivě rychle :D (Bobe, z toho by tě nebolely jen záda, ale obrčel by jsi i krk).
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

x_x
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Odpovědět