BMW Divize

Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen ad.
Odpovědět
goes
Elektro Expert

Re: BMW Divize

Příspěvek od goes »

a jo, to chapu. Nastesti ja fandim Audi, kde to bylo ridicsky vzdy tragicke, takze tam je vyhoda, ze mezigeneracni zhorsovani neni moc realne :)
NoSwear
Řidič začátečník

Příspěvek od NoSwear »

pavproch píše: jelikož mám doma jak e91, tak e89, dovolím si pár komentářů...

ohledně odstavce o e90 souhlas na 99%.... s jedinou vyjímkou - viz červeně... ani po instalci PBX a zapnutí 60% mapy zostření reakcí plynového pedálu to není nic jiného než unylá, pomalá mrcha.... myslím jako ty reakce... :ymhug: jo a ještě jedna věc, e90 je těžká jako kráva...speciálně ve verzi s xdrive (mám)

ohledně e89 si dovolím ostře nesouhlasit.... ano, e85 je někde jinde, bezesporu, ale můj m4Zlik (30i, první rok výroby e89) ve sport režimu a s úpravami, které jsem mu dopřál, není od e85 zase až tak daleko.... teda s vyjímkou ED, to je opravdu hnus.... škoda, že ešče někdo nevyyslel hydrauliku jako retrofit....
Pp jenze ty srovnavas 2 generace a nikoli tu stejnou. Takze to myslis trosku jinak, nez v clanku IMHO. :) u E9x resis model po FL a jeste k tomu vsehrab a u e89 pred FL, pak je jasny, ze tva zkusenost/nazor je jina/y nez v textu, ale vypovidajici hodnotu to mit velkou nebude. ;)
BMW Driver M-B worker... :D
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowman000 »

No jedinym dosledkom toho vsetkeho ale taktiez je ze o BMW sa zaujima cim dalej tym viac ludi, ktorych auta nezaujimaju, nezaujima ich soferovanie ako take a tym padom sa tomu BMW dalej prisposobuje atd...

Sam som toho bol svedkom na vlastne oci, nechcel som to tu moc rozpisovat, ale predsa.
V ramci svojej zvedavosti som prijal pozvanie na driving force tour. Vedel som ze nemam mat velke ocakavania, no aj tie boli extremne nadhodnotene.
V prvom rade som zistil, ze uz sa nepouziva vyraz produktovy manazer alias produktak, ale uz sa jedna o Product Genius. Nasledne nam Genius slavnostne odhalil Krtka XL (2er Grand Tourer) a spustil prezentaciu faktov od velkosti kufra, cez vysku sedenia vzadu, 7 sedadiel, infotainmentu a zakoncil to: "A toto vsetko nam prispieva este vacsej radosti z jazdy."
Budiz...jedine co ma jemne potesilo, ze asi len jeden clovek z tych co sme tam boli si to auto isiel "preliezt"...
Nasledovalo rozdelenie do 2 skupiniek po 6 aut a islo sa na skusobne jazdy. Vo vlaciku, so zakazom sa vzajomne predbiehat, alebo naschval si prbrzdit a potom pridat , proste kopirovat jazdu Geniusa (zacinal som byt jemne dost znepokojeny), plus vysielacky v autach ( dufam, ze len jednosmerne bez stlacenia ;)) ). Nasledoval vyber auta, bohuzial som spadol do horsej skupiny na zaciatok (vyber 525xda, 430xda, 320xda GT, X4 30xda, X6cosi, X5cosi), druha mala aj obyc 1ku, 2ku cabrio a nejau trojku a nejake Xka, do tej som sa ale nedostal vid dalej...
Hadanka pre publikum, v com som skoncil?
Svoj vyber som ale nakoniec aj tak olutoval, kedze testovaci okruh bol smer Trnava po D1 a naspat po starej cez Bernolakovo, v pracovny den, a vyrazalo sa o pol 3...
Genius teda na zaciatku kolony a este ktosi ako kontrola na konci kolony. Vybehli sme teda na slavnu trojpruhovu D1, genius nahodil tempomatovych 110 (mam taky pocit ze nam vtedy odporucil urobit to iste), zaradil sa do stredneho pruhu a zacala ta nefalsovana radost z jazdy (to boli jeho slova ktorymi ukoncoval akukolvek info o autach). No dozvedel som sa co to o lane assiste, automatickej prevodovke, xdrive, nocnom videni a nakoniec aj o ED a start-stope, BMW vraj bolo prve ktore ho ponukalo s automatom, waw (sarcasm alert) a vzdy ukoncene povestnou radostou z jazdy...
K smole 430xda som par dni predtym behal na Passate BiTDI a okrem menej hroznemu zvuku R6 diesel vs. R4 diesel vlastne nebola v nicom lepsia iked co uz sa len dalo zistit o tom aute ked ma strazia 2 geniusovia v 110km/h. Kazdopadne aby som sa dostal aj k zakaznikom BMW, predomnou isiel parik v 3GT a podarilo sa im na tych 30tich km do prvej vymeny takmer 2x sposobit nehodu, kedy raz takmer vytlacil chudaka v pravo a raz chudaka v lavo, a soferoval to ten chlap...
Vymena pred trnavou este a jazda v 320xdaGT...no proste zle, hlavne ten prvy sok pri priradzovani sa na dialnicu, plny plyn 3ot. a vykonu nikde...v predu hucalo nieco velmi utrapene a viac nez 140k by som tomu fakt nehadal a posobilo cele to auto tak divne duto, proste prazdne...v tomto momente sa nejakym zazrakom podarilo stratit 2 auta, ktoru sme ale nasledne aj tak pockali v kolonach v Trnave...no a nasledne sa zase stratili, kedze neboli schopni odbocit na kruhovom objazde na druhom vyjazde s kontrolnym dodatkom rovno...takze sme ich zase na konci Trnavi cakali. Geniusovia jemne stratili aj nervy ;))
Utrpenie v GT skoncilo na dalsej vymene. Kedy aj napriek zastaveniu pekne zasebou niektori neboli schopni pochopit, "presunte sa do auta predvami a ten uplne v predu do posledneho". Vysledkom chaosu bolo ze som skoncil nastastie v 430xda kedy nasledoval jediny svetly moment (a mozno trochu detinsky) a to pri vyjazde z prasnej cesty na hlavnu...all SYSTEMS OFF, pedal to the metal a 4ke zahrabali zadne kolecka, 4ka si spomenula na casi davno minule a vycestovala dverami napred, no nasledne sa haldex ala BMW spamatal, poslal vykon dopredu a zarazil mi moju radost z jazdy...nasledny presun po okreskach sa odohraval v rychlostiach 70-90km/h. Prebehla dalsia vymena a mne ostalo X4...pocitovo to posobilo strasne velko, mohutne, vysoko, niekde na urovni Touarega a potom som sa obzrel okolo seba a videl miesta menej ako v mojej E46 az na to miesto na hlavu vzadu tam ho bolo este menej. Ale uznavam, zakaznikom X4 fakt nikdy nebudem. Dalsi presun rychlostou 70-90km/h...aspon sme nikoho uz nestratili a v tom Genius zahlasil..."Aj vy zazivate taku radost z jazdy ako ja? Ak ano zablikajte dialkovymi svetlami...vidim ze takmer vsetci blikate a to ma velmi tesi ze vdaka BMW zazivate nefalsovanu radost z jazdy!"
Nasledoval uz len presun k predajcovi, kde sme mali vymenit skupiny aut a dat si to cele znovu. Bolo po 4, takze cca hodinu a pol sme sa viezli do TT a spat do BA. Na dalsie koliecko som uprimne uz fakt chut nemal hlavne nie ked viem ake kolonizovanie by ma cakalo o takomto case.
Tymto dakujem predajcovi BMW, ze som bol pozvany, ale asi ostanem len pri nakupe nahradnych dielov pre moju staru vranu :ymhug:
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

celou dobu, co jsem to cetl, jsem mel pred ocima:

Obrázek
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Obrazek nefacha... :(
Multak se vsim vsudy
...tbd...
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Snow: si to nějak ošklivíš :D
BTW: já byl podobně znechucen při 428i xDrive, který jsem měl asi 2 dny. Radost z jízdy 0, radost z papírového výkonu - pod bodem mrazu. Celkový dojem velmi špatný a při kalkulaci ceny se o mne pokoušel infarkt.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

snehulak: jde o to notoricky znamy obrazek exkrementu s BMW znackem a napisem YOU IDIOT WILL BUY ANYTHING
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

No najhorsie je ze ja ani neviem ake tie auta vlastne boli, v ramci toho vsetkeho neslo vlastne zistit absolutne nic, ten sposob jazdy bz s prstom v nose zvladlo aj priatelky Lupo, max ako sa v tom sedi a clovek citi...ale k tomu nepotrebujem ziadne skusobne jazdy, to mi staci prist a skusit na mieste...
Ale ked som vlastne videl kto im tam realne chodi tak to inak asi ani zorganizovat neslo. Ale tak jednalo sa o akciu na pozvanie, nie kto pride ten ide...takze...

Jo a dlhodoba na 430xda za ten den bola 8,5 a na 320xdaGT asi 7,6...

mmira: Jo tak to by teda viac nez suhlasilo L-)
Multak se vsim vsudy
...tbd...
cajoch
Autoškolák

Příspěvek od cajoch »

Snowman000 píše:No jedinym dosledkom toho vsetkeho ale taktiez je ze o BMW sa zaujima cim dalej tym viac ludi, ktorych auta nezaujimaju, nezaujima ich soferovanie ako take a tym padom sa tomu BMW dalej prisposobuje atd...

Tymto dakujem predajcovi BMW, ze som bol pozvany, ale asi ostanem len pri nakupe nahradnych dielov pre moju staru vranu :ymhug:

Hm dělají auta na kšeft, ne pro radost, to je objev....nedělají auta pro Tebe, pro Mmiru..pro nadšence, protože vy si při vší úctě pro nový nepřijdete ... (pavproch je čestná vyjímka, ale i on je ochoten utrácet toliko za funkční věci...head up display a lane assist mu neprodali..)

Já znám ve svým okolí pár lidí co si co pár let pro nový Báwo jdou...pěkně do autosalónu, žádná pičirárna s jahreswagen.....tam do vybranýho modelu nasypou doplňky za 600-700kkorun, dostanou 200 slevy a koupěj to...

Věřte mi pánové že vědí že maj smetanovou kůži na sedadlech a že to hezky jede, jinak nevědí nic. koupili si BMW v automatu a xdrive, daj D a jedou....když to nejede, zavolaj na asistenci. tak. je jim to jedno!!!

A pro tyhle lidi jsou ty předváděčky, pro ty co si kupují nové BMW..:-)
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Ja im to neberiem...je to ich rozhodnutie a mne neostava nic len to akceptovat.

Mojim vylevom som len chcel poukazat prave to ako sa to pekne v ramci BMW zacykluje.
Nemam problem uznat ak sa niektore auto podari...napr z Golfa co mame doma a co je cisto novy mam vyrazne lepsi pocit ako z tej 3GT a nemyslim len jazdne.

Alebo iny pripad, mam znameho co sa rozhodol nahradit ako rodinne auto E90 318d a jedna z moznosti bola nova 3er...nedoslo ani na skusobnu jazdu, tak bol znechuteny z pocitu z toho auta a radsej kupil jemne jazdenu Q5.
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Odpovědět