Právní oříšky v dopravě a jejich řešení
Moderátor: řidičBOB
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Re: Právní oříšky v dopravě a jejich řešení
nehodlám s tebou ztrácet čas...smůla, panáčku.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
- GeneHawkins
- Letec
Já si hned říkal, že je to blbost...
nevycházelo to nahodou z nejakeho priblbleho judikatu? Podle stejne (a podle me spravne) logiky pak ani prejizdeni na zakazupredjizdeni by mělo byt pouze porusenim zakazove/prikazove znacky a ne predjizdeni v miste, kde je to zákonem zakazano.řidičBOB píše:V SK nevím, ale v CZ je to jedno - obojí lze řešit BPN (podle §125c odst.(1) písm. k) za 2000max.
Někteří odvážní policisté si sice pletou nesprávný způsob předjíždění se zákazem předjíždění, ale to je věc jiná.
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
Mini Cooper JCW
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
O judikátu nevím, ale v této zemi je možné vše. Spíš si myslím, že to byl špatný výklad zákona směrem od PČR než jim to někdo vysvětlil.
Z logiky věci by to tak mělo být, protože sice porušuješ význam té značky, ale pořád je to jenom zákazová značka a §17 na tuto možnost výslovně nepoukazuje.
Z logiky věci by to tak mělo být, protože sice porušuješ význam té značky, ale pořád je to jenom zákazová značka a §17 na tuto možnost výslovně nepoukazuje.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
a uz jsi slysel ze by to nekde proslo?řidičBOB píše:O judikátu nevím, ale v této zemi je možné vše. Spíš si myslím, že to byl špatný výklad zákona směrem od PČR než jim to někdo vysvětlil.
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
Mini Cooper JCW
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Nene - já jsem slušný řidič, takže mě se to netýká a ve svém okolí neznám nikoho, kdo by si dovolil předjíždět na zákazové značce
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Bond007 - vysílačka je sice krutá zbraň, vrtulník taky nepoteší, ale neřikej, že Tebe nějaký výklady pravidel zajímaj..
Nebyl si to právě Ty, s kým jsem diskutoval o tom, že předjíždění zprava mimo obec vážně neni slučitelný s § 125c odst. 1 písm. f) bodem 7? Možná mě jenom klame paměť.řidičBOB píše:V SK nevím, ale v CZ je to jedno - obojí lze řešit BPN (podle §125c odst.(1) písm. k) za 2000max.
Někteří odvážní policisté si sice pletou nesprávný způsob předjíždění se zákazem předjíždění, ale to je věc jiná.
Audi S4, 3.0TFSI quattro 245kW (333k)
"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Rousseau)
- jsem slušný řidič s čistým bodovým kontem
"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Rousseau)
- jsem slušný řidič s čistým bodovým kontem
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
nevím...možné to je, protože dřív jsem opravdu byl hrubým odpůrce předjíždění zprava...ale jsou situace, kdy to prostě jinak nejde
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
podle me je naopak malo situaci, kdy to jde resit jinak. Nevim co ty lidi tak tahne do leva (obecne), ale myslim ze jsemnedavno trhnul rekord v pomeru predjeti zleva a zprava na jedne trase. Na zuzeni okolo rousinova to bylo naposledy tak 9:1. Obdivuju trpelivost vyblikavacu, ja to většinou rovnou podjizdim, protože je to nejefektivnejsi.řidičBOB píše:nevím...možné to je, protože dřív jsem opravdu byl hrubým odpůrce předjíždění zprava...ale jsou situace, kdy to prostě jinak nejde
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
Mini Cooper JCW
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem tuhle zprava vzal nějakého debila v bílém dvojkovém eresu před Phou na trojproudu, aniž bych ho probliknul nebo cokoliv, protože se mrdal uprostřed 100 a najednou mne dojel, začal na mne blikat a pak mne předjel, aby mi ukázal bůchvíco. Chlapec se ale přepočítal, protože tenhle typ sráčů mi nestojí za to, abych podřadil...
Ale souhlasím - než abych na někoho blikal nebo se mu tlačil na prdel, tak ho rovnou vemu zprava a je klid.
Ale souhlasím - než abych na někoho blikal nebo se mu tlačil na prdel, tak ho rovnou vemu zprava a je klid.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time