Právní oříšky v dopravě a jejich řešení
Moderátor: řidičBOB
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Re: Právní oříšky v dopravě a jejich řešení
nehodlám s tebou ztrácet čas...smůla, panáčku.
No pain, no gain.
Vespa time![Rock on \m/](./images/smilies/111.gif)
Vespa time
![Rock on \m/](./images/smilies/111.gif)
- GeneHawkins
- Letec
Já si hned říkal, že je to blbost...
nevycházelo to nahodou z nejakeho priblbleho judikatu? Podle stejne (a podle me spravne) logiky pak ani prejizdeni na zakazupredjizdeni by mělo byt pouze porusenim zakazove/prikazove znacky a ne predjizdeni v miste, kde je to zákonem zakazano.řidičBOB píše:V SK nevím, ale v CZ je to jedno - obojí lze řešit BPN (podle §125c odst.(1) písm. k) za 2000max.
Někteří odvážní policisté si sice pletou nesprávný způsob předjíždění se zákazem předjíždění, ale to je věc jiná.
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
Mini Cooper JCW
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
O judikátu nevím, ale v této zemi je možné vše. Spíš si myslím, že to byl špatný výklad zákona směrem od PČR než jim to někdo vysvětlil.
Z logiky věci by to tak mělo být, protože sice porušuješ význam té značky, ale pořád je to jenom zákazová značka a §17 na tuto možnost výslovně nepoukazuje.
Z logiky věci by to tak mělo být, protože sice porušuješ význam té značky, ale pořád je to jenom zákazová značka a §17 na tuto možnost výslovně nepoukazuje.
No pain, no gain.
Vespa time
a uz jsi slysel ze by to nekde proslo?řidičBOB píše:O judikátu nevím, ale v této zemi je možné vše. Spíš si myslím, že to byl špatný výklad zákona směrem od PČR než jim to někdo vysvětlil.
![Happy :)](./images/smilies/1.gif)
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
Mini Cooper JCW
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Nene - já jsem slušný řidič, takže mě se to netýká a ve svém okolí neznám nikoho, kdo by si dovolil předjíždět na zákazové značce ![Wink ;-)](./images/smilies/3.gif)
![Wink ;-)](./images/smilies/3.gif)
No pain, no gain.
Vespa time
Bond007 - vysílačka je sice krutá zbraň, vrtulník taky nepoteší, ale neřikej, že Tebe nějaký výklady pravidel zajímaj.. ![Big Grin :D](./images/smilies/4.gif)
![at wits' end ~x(](./images/smilies/102.gif)
![Big Grin :D](./images/smilies/4.gif)
Nebyl si to právě Ty, s kým jsem diskutoval o tom, že předjíždění zprava mimo obec vážně neni slučitelný s § 125c odst. 1 písm. f) bodem 7? Možná mě jenom klame paměť.řidičBOB píše:V SK nevím, ale v CZ je to jedno - obojí lze řešit BPN (podle §125c odst.(1) písm. k) za 2000max.
Někteří odvážní policisté si sice pletou nesprávný způsob předjíždění se zákazem předjíždění, ale to je věc jiná.
![at wits' end ~x(](./images/smilies/102.gif)
Audi S4, 3.0TFSI quattro 245kW (333k)
"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Rousseau)
- jsem slušný řidič s čistým bodovým kontem![Wink ;-)](./images/smilies/3.gif)
"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Rousseau)
- jsem slušný řidič s čistým bodovým kontem
![Wink ;-)](./images/smilies/3.gif)
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
nevím...možné to je, protože dřív jsem opravdu byl hrubým odpůrce předjíždění zprava...ale jsou situace, kdy to prostě jinak nejde ![Big Grin :D](./images/smilies/4.gif)
![Big Grin :D](./images/smilies/4.gif)
No pain, no gain.
Vespa time
podle me je naopak malo situaci, kdy to jde resit jinak. Nevim co ty lidi tak tahne do leva (obecne), ale myslim ze jsemnedavno trhnul rekord v pomeru predjeti zleva a zprava na jedne trase. Na zuzeni okolo rousinova to bylo naposledy tak 9:1. Obdivuju trpelivost vyblikavacu, ja to většinou rovnou podjizdim, protože je to nejefektivnejsi.řidičBOB píše:nevím...možné to je, protože dřív jsem opravdu byl hrubým odpůrce předjíždění zprava...ale jsou situace, kdy to prostě jinak nejde
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
Mini Cooper JCW
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem tuhle zprava vzal nějakého debila v bílém dvojkovém eresu před Phou na trojproudu, aniž bych ho probliknul nebo cokoliv, protože se mrdal uprostřed 100 a najednou mne dojel, začal na mne blikat a pak mne předjel, aby mi ukázal bůchvíco. Chlapec se ale přepočítal, protože tenhle typ sráčů mi nestojí za to, abych podřadil...
Ale souhlasím - než abych na někoho blikal nebo se mu tlačil na prdel, tak ho rovnou vemu zprava a je klid.
Ale souhlasím - než abych na někoho blikal nebo se mu tlačil na prdel, tak ho rovnou vemu zprava a je klid.
No pain, no gain.
Vespa time