Audi A4 Allroad 2.0 TDi vs. 3.0 Tdi

Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen ad.
marekBB99
Spolujezdec

Audi A4 Allroad 2.0 TDi vs. 3.0 Tdi

Příspěvek od marekBB99 »

Zdravím mám záujem o toto auto ale neviem ktorú motorizáciu vybrať..nejaké rady popripade skúsenosti s tými motormi budem rád za každú radu. Ďakujem
goes
Elektro Expert

Re: Audi A4 Allroad 2.0 TDi vs. 3.0 Tdi

Příspěvek od goes »

Pokud kupujes nove, tak se priprav, ze velmi brzy prijde nova generace a vyhodis tak dost penez, pokud ojete tak ok. Nevim z jakeho duvodu beres allroad A4, protoze to auto na rozdil od A6 allroad nema zadnou vyhodu mimo vyssi pruziny a par plastu. Ale ok, pokud jsi s tim smireny, tak...

Kultivovanost - proste ten 3.0 bude daleko prijemnejsi, ma pouzitelny zvuk, minimum vibraci apod.
Spotreba - pocitej, ze s tim 3.0 budes jezdit tak okolo 7,5-8 litru v takovem mistu mesto-dalnice-okresky v mirne nadlimitnich rychlestech. U toho 2.0 dokazes jezdit tak o litr-litr a pul levneji. Ovsem pokud budes mit vetsi podil dalnic, tak rozdil se bude zmensovat. V meste bude zase vyrazne vyhodnejsi 2.0.
Dynamika - tam neni o cem. 3.0 je proste motor velmi dobry, pruzny, dynamiky, tahne od 1200 az temer k peti tisicum, to 2.0 proste nema. Takze chces-li jezdit vyssim tempem, tak se u 2.0 uz budes pri 160+ proste dost trapit, predjizdeni to stejne apod.
Servis - 2.0 bude o neco servisne levnejsi. Je tam mene oleje, je to beznejsi motor. Muzou te u 3.0 strasit rozvody retezu, kdy je treba motor ven, ale zase to je neco, co resis pri nejakych 350-400tkm najezdu.
Jizda - 3.0 je uz dost tezky a pro realtivne malou A4 to neni uplne prijemne na predni napravu a jinak relativne neutralnejsi chovani te 2.0 verze bude u 3.0 o dost nedotacivejsi, pokud ovsem nepojedes zasadni pilu, nebo nebudes vylozene blbnout, tak pri beznem zivote to ani nepoznas. Ono treba pri prudke zatacce se ten 3.0 bude jakoby vlnit na prednich kolech, ale stopu to nepusti.

Za mne - kdyz pominu pro mne nesmyslnost verze allroad u modelu A4 tak bych bral pro sebe 3.0 ale to proto, ze jezdim hodne dalnice ve vyssim tempu. JInak jezdit mene dalnice, spise to mesto, okresky a sem tam dalky vezmu 2.0 a byl bych taky spokojeny a ta sekunda-dve na stovku by mne nevytrhla.
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

+ male info: allroad A4 ma vuci Avantu o dost kratsi prevody, takze na dalnici budes naprosto zbytecne tocit... je to podobna tragedie jako AllTrack u Passatu, byt u nej je to jeste horsi.

Avant 2.0 pri 130 kmh toci 2000 rpm
Allroad 2.0 pri 130 kmh toci 2150 rpm

verze 130 kW a DSG7 a stejnem rozmeru gum.
marekBB99
Spolujezdec

Příspěvek od marekBB99 »

kupovať budem ojazdené ročník 2011/12 A4 preto lebo nemá vzduchový podvozok ako A6 allroad a to ma akosi odradza respektíve ma odrádza cena tých vankúšov keby náhodou niečo, ale nedočítal som sa nikde akú životnosť majú preto A4...a allroad preto lebo má vyšiu svetelnú výšku a mám rád jazdy cez les alebo po lukách :) preto hľadám kvazi univerzálne auto cesta/lahký teren...

čo sa týka spotrebu to zhruba viem ale pokial to nie je viac ako 10 tak to neriešim a ťažkú nohu nemám..moje jadzenie je tak cca 50/50 mesto dialnica..
najviac čoho sa bojím je toho rozvodu ale ked vidim že sa meni až pre tak vysokom nájazde tak potom je to ok..
osobne som viac naklonený k 3.0 len ma zaujimal ten servis, a ten motor všetci chvália a kamoš ho má na klasickej A4..
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

3.0TDI je lét prověřená klasika. To, že na netu někdo vytáhne JPP o tom, jak se na tom serou rozvody, ještě nic neznamená. Co mám servisní přehled v jednom z pražských servisů, tak 3.0TDI je v tomto směru spolehlivý motor a pokud se o něj člověk dobře staral (to nakonec platí o všech motorech), tak je to "držák".
Jak psal goes - 3.0TDI je úplně jiná káva než 2.0TDI a to ve všech ohledech.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

ten jiný šálek kafe potvrzuju, i dyž z mnichovské stáje: dyž sem při vybírání auta přelez z 330dA e91 MY2007 do 320dA e91 MY2010 to bylo jako bych sednul do naprosto jiného auta, jiné třídy (o jednu neli o dvě níž)
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

marekBB99 píše:kupovať budem ojazdené ročník 2011/12 A4 preto lebo nemá vzduchový podvozok ako A6 allroad a to ma akosi odradza respektíve ma odrádza cena tých vankúšov keby náhodou niečo, ale nedočítal som sa nikde akú životnosť majú preto A4...a allroad preto lebo má vyšiu svetelnú výšku a mám rád jazdy cez les alebo po lukách :) preto hľadám kvazi univerzálne auto cesta/lahký teren...

čo sa týka spotrebu to zhruba viem ale pokial to nie je viac ako 10 tak to neriešim a ťažkú nohu nemám..moje jadzenie je tak cca 50/50 mesto dialnica..
najviac čoho sa bojím je toho rozvodu ale ked vidim že sa meni až pre tak vysokom nájazde tak potom je to ok..
osobne som viac naklonený k 3.0 len ma zaujimal ten servis, a ten motor všetci chvália a kamoš ho má na klasickej A4..
jestli bych se neceho nebal u A6 tak je to vzduchovy podvozek. Ano, mega GO by bylo drazsi, nicmene ze by to nevydrzelo velky najezd to vazne ne. Samozrejme pokazit se to muze kdykoli, je to "kurvitko" navic, ale pokud by byl duvod nekoupeni A6 z tohoto duvodu, tak si myslim, ze je to zbytecne.

Ty rozvody stoji cca 35-40tis. s praci a materialem. Je to retez, takze nema nejakou presnou periodu vymenu, ale tak pri 300-400tkm se zacne vetsinou oyvat a je treba (je lepsi) jej vymenit. Uvedom si ovsem, ze za tech 300-400tkm udelas ty rozvody u 2.0 TDI tak 4x a kazde stoji odhadem 6-10tis dle toho co vse vymenis a jakou sadu das. Takze ve finale te to vyjde stejne, jen u tech mensich motoru se ti to rozlozi do vice mensich splatek.

Ale pokud A4 staci, tak proc ne. S 3.0 neudelas chybu.
marekBB99
Spolujezdec

Příspěvek od marekBB99 »

vyčítal som že cena komplet 4 vankúšov vynde cca 2000eur a to je celkom dosť..ale nenašiel nikde že by niekomu odišli všetky 4 vačšinou len jeden ale aj tak sa musia potom vymeniť obydva na jednej náprave čo je cca 1000eur preto u A4 mám ušetrené tieto peniaze a môžem ich použiť na niečo iné, aj keď páči sa mi tá predstava že si človek môže podvozok prispôsobiť podľa potreby, len škoda tej ceny..a má ešte nejaké výhody ten vzduchový podvozok oproti pružinám?

čo sa týka A4 príde mi taká akurátna, A6 sa mi zdá ako " loď " ..u tých rozvodov tá suma sa mi zdá málo po prepočte je to asi 1500 eur. dosť sledujem v poslednej dobe vyjadrenia po fórach a niektorí tvrdia, že na 3.0 stoja rozvody 3500 eur to potom neviem vôbec čo do toho ešte počítané je.

a kukám aj bazári a na 3.0 tdi z dobrou výbavou je celkom ťažké natrafiť ..
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

tak vzduch je především mnohem komfortnější a můžeš si zvedat světlou výšku dle potřeby. Jedinou nevýhodou je ještě menší odezva od podvozku než u klasického odpružení u A6.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

k tem rozvodum, autorizovany servis vymena rozvdou, prislusenstvi k tomu apod. + prace je cca 35-40tis. ano taky jsem cetl o vymenach za 3500 E nebo kolik, ale nechapu odkud ty pohadky vzesly. V neautoraku jeden z audi fora to menil za nejakych 25 retez, napinaky, prace apod. takze toliko k tomu.

To stejne ten vzduch. Nekoupit si lepsi auto proto, ze nekdy a mozna se tam muze pokazit neco za 2-3tis. E pri tech cenach mi prijde proste nerozum. ale jak jsem psal pokud A4 vyhovuje, tak proc ne. Pro mne pri 188 cm je tam treba malo mista.
Odpovědět