Dík za rady, budu se podle toho řídit. Já právěže taky sem ještě tu brzdu nepoužil, taky sem měl strach. Nepodtáčet motor, ale po rovince mohu 1500ot ? Olej po 10tis, vždyt v servisce mám po 30, prože tam je longlife, takže opravdu po 10? A nežere to jak sem slyšel litr oleja na tisíc km.? A neboj budu se k tomu chovat jak mám.lacomme píše:Srat se to muze a nemusi.. je to ojetina a nikdo do toho nevidi, ale ma to malo najeto, tak se o to dobre starej a poslouzi dobre
Kdyz tam mas tu elektrickou rucku, hlavne ji pouzivej - znam experta co ji ze strachu at se neposere pouzival co nejmene, mel to zabrzdeno jen na kvalt. No a stejne mu odesla, zatuhle lanovody diky kterym se spalily motorek (mozna tam jsou dva, nevim)
Pokud se k autu budes chovat tak jak mas - nehonit za studena, nepodtacet motor (do kopce na 1500 ot), dochlazovat turbo neni na skodu (pred prijezdem domu posledni 1-2 km zvolnit tempo, potom to 30 s nechat dobrumlat),pokud budes jezdit kratke trasy tak to obcas protahni, at vymetes pavuciny z vyfuku (DPF) a men olej 1x rocne nebo co 10 tkm. A za sebe poradim - aditivuj, nejlepe Bishop's a ber naftu u osvedcenych cerpacek (pro mne Benzina)
VW passat, rada
Re: VW passat, rada
Renault Clio V 1.0Tce - 2020
Honda PCX 125 - 2019
Honda PCX 125 - 2019
Brzdu používej normálně jak si zvyklý. Tak to poznas jestli se motoru chce nebo ne, 1700 je lepší, z kopce samo můzes.
Jezdi normalne dokud ti to nenapise ze chce servis, na 30tis se stejne nedostanes, leda by si jezdil streky 500 v kuse.
Jak komu, zalezi kus od kusu nekdo nedolejva nic, nekdo litr mezi vymenami a nekdo litr co 1500 km. Kazdopadne to kontroluj a mit litrik 5W-30 v kufru je zaklad. Obecně to žere olej při trápení za studena, vytáčení k maximu a ježdění blízko maximální rychlosti. Jo a taky to nech chvili (pul minuty minutu) dochladit turbo než to vypneš, hlavně při zátěži.
Jezdi normalne dokud ti to nenapise ze chce servis, na 30tis se stejne nedostanes, leda by si jezdil streky 500 v kuse.
Jak komu, zalezi kus od kusu nekdo nedolejva nic, nekdo litr mezi vymenami a nekdo litr co 1500 km. Kazdopadne to kontroluj a mit litrik 5W-30 v kufru je zaklad. Obecně to žere olej při trápení za studena, vytáčení k maximu a ježdění blízko maximální rychlosti. Jo a taky to nech chvili (pul minuty minutu) dochladit turbo než to vypneš, hlavně při zátěži.
To víš, že tam ten olej nech klidně třicet tisíc, Aspoň budou mít servisy práci.lupo222 píše:Olej po 10tis, vždyt v servisce mám po 30, prože tam je longlife, takže opravdu po 10? A nežere to jak sem slyšel litr oleja na tisíc km.? A neboj budu se k tomu chovat jak mám.lacomme píše:a men olej 1x rocne nebo co 10 tkm. A za sebe poradim - aditivuj, nejlepe Bishop's a ber naftu u osvedcenych cerpacek (pro mne Benzina)
Tohle je sice už dost přitažené za vlasy, ale takto dopadá motor se zanedbanou výměnou oleje.
Nebylo by na škodu vyměnil i olej v převodovce, o tom se sice říká, že je doživotní, ale jestli chceš auto do více jak dvěstě tisíc km, není na škodu olej vyměnit.
Tohle neni ital, aby zral vic oleje, nez benzinu. Nevim o nikom, kdo by doplatil na pouzivani prodlouzeneho servisniho intervalu.
Jinak tady vysel hezky clanek o B6 jako ojetine: http://www.auto.cz/ojety-volkswagen-pas ... vozu-86992
A kde jsi to kupoval?
Jinak tady vysel hezky clanek o B6 jako ojetine: http://www.auto.cz/ojety-volkswagen-pas ... vozu-86992
A kde jsi to kupoval?
lampa: ital? Vyjmenuj mi prosim italske diesely ktere jsou zname zravosti oleje..
A abych nebyl prisny, muzes mi vyjmenovat i benziny
A abych nebyl prisny, muzes mi vyjmenovat i benziny
Najdou se.... já měl kdysi Tipo 2.0ie a to žralo.... obojí, benzín (pod 13 s tím nešlo jezdit) i wolej (1l na 1000km)
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Bude jich dost, ale ja nemyslel ani tak spotrebu oleje, jako narocnost na jeho cerstvost a spravnou teplotu.
lampa: koupeno v AAAAUTO, ale vše ověřené, neboj.
Honda PCX 125 - 2019
Honda PCX 125 - 2019
Dnes, jak jsem jel z Brna, tak při předjíždění větší kolony točil 4500 ot./min., myslíte že to tomu motoru vadilo?
Honda PCX 125 - 2019
Honda PCX 125 - 2019