Univerzální zábavné auto
Re: Univerzální zábavné auto
koffee: alcar.cz kupoval jsem tam u nich typový list na stejný rozměr kol co jsem potřeboval dát do tp.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
RE050 nenávidim kvůli jeji těžce nevyváženým vlastnostem sucho/voda. Dvakrát jsem se na nich koukal dopředu bočním okýnkem v rychlostech o dost přesahující dálniční limit aniž by sem něco takovýho měl v plánu. S autem jsem jezdil 50kkm ročně a Bridge nevydrželi na zadku ani 15tis. km. Žádná jiná guma mi to na tomhle konkrétním autě neudělala.jarka píše:Ignáce používám jenom jako příklad, stejný zkušenosti mám i na ostatních autech včetně ctr. Jediná guma která mi přišla že nefunguje dostatečně, byla nokian wr g2, ale to jen na sněhu kde podle mýho moc nezabírala (oproti tomu co jsem četl od lidí na webu, že právě na sněhu by měla být skvělá???) jinak ale pohoda. Třeba ty RE050, velká část typer.cz na nich jezdila než přešli na semi a pochavalovala si je (kamarád je má třeba na Fo STII a taky je chválí). Teď se tady dočítám od pár lidí že strašná sra.ka a nebrat a další zas že pohoda. To je takový rozptyl názorů, že tomu prostě nejde věřit. Proto říkám, že pocit z pneu je tak subjektivní věc, že tomu co se člověk dočte na webu by neměl přikládat nějakou extra váhu.
RWD
Nápad:
1) Koupím letní 225/40
2) Nasadím na zimní kola (už s VW pokličkama, nebojte)
3) Zjistím, jestli to bude o tolik lepší, než současný setup
======
a) je to lepší - dokoupím lehká 18" kola a přezuju, 19" prodám
b) nejde to moc poznat / horší - dojezdím letní 18" gumy / prodej, koupím jiné 19" gumy
Asi nejmenší risk
1) Koupím letní 225/40
======
b) nejde to moc poznat / horší - dojezdím letní 18" gumy / prodej, koupím jiné 19" gumy
Asi nejmenší risk
za c) je správně: prodám R, koupím jiné...
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
c) nepřipadá v úvahu - hledám jen lepší gumy
koffee: 19" jsou na ČR a Prahu fakt moc. Na těch možná v Německu a taky ne všude. Vždy když jedu do Prahy a středních Čech, tak bral spíš nějaké terénní gumy. Prostě ber realitu jaká je, lepší to nebude, i v Německu jsou silnice rok od roku horší.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Nejhorší na tom je, že s tím autem úpně člověk trpí u každé díry! Mi toho auta na 19" bylo hrozně líto...co jsem mu to provedl.
Je fakt, že to vypadalo moc hezky.
Je fakt, že to vypadalo moc hezky.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
No právě, toho auta je mi doslova líto, když trefím nějaký výmol.. Ale ty gumy jsou tak tvrdý, že je hodně znát i menší nerovnost (např. takové ty lívnace asfaltu, které jsou často považovány za opravený kus silnice) - tak i s komfort DCC to je docela síla...
Ale jak vypadá, jak mu to sluší! To je hrozný dilema...
Ale jak vypadá, jak mu to sluší! To je hrozný dilema...
Ou, sluší mu parádně.
Jsem experimentátor a udělal bych to tak.koffee píše:Nápad:
1) Koupím letní 225/40
======
Asi nejmenší risk
RWD