rodinné auto, do 600.tis

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Pajaa
Autoškolák

Re: rodinné auto, do 600.tis

Příspěvek od Pajaa »

x2005 píše:Co je to za prodejce? Já jsem řešil, že nechci na Cupru 19" z výroby, tak mi slíbili je prohodit za nějaký 18" který vezmou z auta na salonu. On si větší kola i s gumama vezme nějaký tunner.
Auto Jarov a i lokální dealer spolupracující s Pyramidou Praha. Nicméně zítra jedu na testovací jízdu do Plzně, kde mají ST v FR na 18" beru celou rodinku takže uvidíme. Mě osobně se ty 18" kola líbí :x ale vím jak to u nás je rozbité a hlavně máme v blízkém okolí spoustu kostek (Příbram, Dobříš). V tom paketu jsou 18" a já bych chtěl jiný 17" (ty co jsou standart v FR se mi jako jediný nelíbí). Ještě je tu možnost připlatit za aktivní podovozek ale je to jen další kurvítko v autě a asi by mi už i manželka zabalila kufry :x

Taky zajímavá věc, že jsem poptával informace ohledně LED světel u dovozce, jestli prodloužená záruka na 4 roky kryje i problém s LED - a vůbec jestli na to záruka je, nebo se to bere jako spotřebák. Zatím mi poslaly že chtěji VIN kod mé Fabie :) Což nechápu proč bych jim měl dávat...

BTW: Neví někdo náhodou ulici v Plzni která je z kostek v okolí Šmuclera ?
Pajaa
Autoškolák

Příspěvek od Pajaa »

x2005 píše:Benzín bych asi doporučil pro větší kultivovanost. Jestli se vlezeš do 1.8TSI tak úplně nejlíp.
S 1.8TSI bych se vlezl do rozpočtu pokud bych oželel pár věcí - třeba FR paket s LED. Je mi jasný že to je proti 1.4TSI 92kw jiný kafe, ale jestli se nepletu tak to není EA211 ale EA888 která má víc problémů než ty nové EA211 - tady na foru se to řešilo. Dlouhodobá spotřaba o cca 1L by se dala přežít.
grim
Spolujezdec

Příspěvek od grim »

>> jestli se nepletu tak to [1.8 TSI] není EA211 ale EA888 která má víc problémů než ty nové EA211 - tady na foru se to řešilo

To je tohle? (jinou zmínku jsem nenašel)
http://forum.autoforum.cz/viewtopic.php ... 681#p99681

Takže 1.8 TSI má řetěz, který má tendenci se vytahat a přeskočit?
TDI (u VW) tím netrpí?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Pokud se nepletu, tak jediné TDI u VW s řetezem, je 3.0V6.
Nová generace TSI motorů tento problém již nemá, protože se vrátila k řemenům - alespoň u 1.2/1.4TSI, což byly nejvíce problematické motory.
U 1.8TSI se to stávalo také, ale mnohem méně častěji.
U 2.0TSI jsem to nikdy neslyšel.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
eMJe
Pan Řidič

Příspěvek od eMJe »

1.8 TSI a 2.0 TSI 3. generacie, co je v MQB(aj novy Leon) by mali byt zbavene tych hlupych chyb, co boli v starsich verziach - najma 1.8 TSI. Cize by mali byt spolahlive.
Pajaa
Autoškolák

Příspěvek od Pajaa »

@x2005 Tak i třetí prodejce a není možné vyměnit u Leona ty 18" za 17". Nicméně ty 18" budou v pododě #:-s
d1.8t
Letec

Příspěvek od d1.8t »

Pajaa píše: BTW: Neví někdo náhodou ulici v Plzni která je z kostek v okolí Šmuclera ?
Náměstí Republiky a okolní ulice, od Šmuclera zhruba 3km.

https://www.google.cz/maps/place/Plzeň/ ... d4f8?hl=cs
RWD
KDB
Mistr volantu

Příspěvek od KDB »

Od benzínu u koncernu bych dal ruce pryč ....odladěnou mají zjevně i novou generaci :
http://forum.skodahome.cz/topic/131958- ... try2029077
http://forum.skodahome.cz/topic/126138- ... eje/page-3
U předchozí generace s řetězem se jeho přeskočení a potkání týkalo všech nejrozšířenějších verzí (1,2/1,4/1,8) 1,2 navíc potkávalo zadření díky benzínu v oleji a 1,8 nadměrné opotřebení pístní skupiny - typicky od 50-70.000km to začalo žrát olej a kolem 100.000km nasledovala malá GO.
Nafta je na tom u koncernu o něco líp, ale taky žádná sázka na jistou.
MG - radost až na kost.
d1.8t
Letec

Příspěvek od d1.8t »

K 1.2tsi EA111 je třeba férově říct, že potkanů bylo minimum, protože problém se chrastěním rozvodů projevoval tisíce km před fatální destrukcí. Štěstí zákazníků bylo, že problémy nastaly už při velmi malým nájezdu a koncernu nezbylo než to řešit. Rozvody se předělávaly několikrát, přidal se kryt bránící přeskočení, takže je to teď celkem spolehlivej motor. Bezbolestný to ovšem nebilo.

Docela by mě zajímalo, jak se mění kroužky u "aluminium short block".
Obrázek
RWD
Odpovědět