Sraz AutoForařů na Nurburgring Nordschleife

O všem co se týká našeho webu.
Odpovědět
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Re: Sraz AutoForařů na Nurburgring Nordschleife

Příspěvek od jarka »

Je to jako se vším, těžko na cvičišti, lehko na bojišti a když jsou dneska simulátory tak slušný je hloupost to nevyužít a nepřipravit se.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

ja bych rekl, ze nejhorsi je zkouset se ucit trat dopredu s tim, ze tam pak pojedu s dojmem, ze ji znam. stejne to bude chtit minimalne 10 az 20 pomalejsich kol a pak teprve zacit tlacit.

ja doporucuju jiny pristup. jet tam s tim, ze clovek malo kouka, ale o to vice jezdi. za ten den se 10 kol da zvladnout, za vikend 20+ neni az tak velky problem. nejlepsi je slepit 2 az 3 kola dokopy, to pri pomalejsim tempu da na NS kazde auto. tim se clovek dostane do "nalady" a nauci se 100x vice a rychleji, nez na trenazerech.

ano, je to drahy pristup, jenze nejdrazsi je stejne ta cesta tam, tak proc nevyuzit cas a nejezdit co to da.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Arnie J
Mistr volantu

Příspěvek od Arnie J »

svezení se zkušenějším kolegou taky pro začátek není od věci :) mě by třeba bez toho nenapadlo, že se to auto dá tak strašně drtit, kdybych to předtím neviděl u druhých :D
V6 + R4 + R4 naturally aspirated ... a drncavá turbo krabice k tomu!
beaumont
Letec

Příspěvek od beaumont »

pavproch píše:taktak, sem na jakemsi videju z NS zahlíd i doubledecker.... :D
Já tam potkal Wartburg 311 s rodinkou uvnitř :D

A taky když jsem jel své druhé (a zatím poslední) kolo na NS s půjčeným Swiftem Sport, tak se na mě nalepil Nissan GT-R a trčel za mnou skoro celé kolo. Uhýbal jsem, ukazoval blinkrem a on nic, nepředjížděl. Pak na parkovišti z Godzilly vystoupila elegantní dáma ve středních letech a s úsměvem vracela klíče manželovi. ;)

Jinak já bych to před prvním svezením na NS moc nehrotil, sám jsem se podíval na pár on-board videjí, abych tušil jak vypadají nejhorší místa a to bylo vše. Na počítači už léta nehraju a konzoli nemám, takže simulátor nepřicházel v úvahu a ani jsem po tom netoužil. Stejně jsem na NS byl (a doufám, že zas budu) abych se pobavil a projel, ne abych řešil časy na kolo a rekordy.
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Pokud jsem před sebou neměl Míru, praktikoval jsem toto zavěšení a vždycky jsme si pěkně pozávodili. Druhý den, už jsem měl takovou mlhavou představu o navazování zatáček a už jsem si i něco dovolil :D
Jinak nezbývá, než jet na oči a odhadovat zatáčku a hlavně čumět do zrcátek, ne jak někteří ocasi na motorkách, ale i v autech.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
d1.8t
Letec

Příspěvek od d1.8t »

To mě překvapuje, že se tak zásadně rozcházíme. Pravděpodobně je to způsobený tím, že si kulový pamatuju, ale když přijedu někam, co jsem předem pečlivě nenastudoval, tak to trvá násobně dlouho než se dostanu do tempa. Plus riziko, že si člověk v zápalu boje splete zatáčky. :D Což se mi teda ještě nestalo, ale pár exemlářů v poli, pangejtu, mezi stromama, atd., už jsem viděl.
RWD
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

eee, nepřesvědčíte mě.... pojedu tam bez přípravy, o to větší dobrodružství to bude....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

pavproch píše:eee, nepřesvědčíte mě.... pojedu tam bez přípravy, o to větší dobrodružství to bude....
Abych řekl pravdu, tak to sem ani nečekal :) - teď už jen jestli se pochlapíš a v rámci reálné přípravy na Ring dojedeš potrénovat do Hradce...
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

hmm...tak to já už se mohu akorát jenom dívat... Můj vozový park není vhodný na jakýkoliv okruh :-(
No pain, no gain.
Vespa time \m/
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

neco ti pujcime ;)
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Odpovědět