Dobrý den.
Řeším velké dilema. Potřebuji auto na denní dojíždění do práce po německé dálnici. Ročně tak cca. 25000 km. Finančně bych se potřeboval vejít tak do 170 000 Kč, ale to je fakt strop, takže o něco méně bych uvítal. Moje volba se zúžila na Ford Focus 2010 1.8 až 2.0 raději bych naftu a nebo Ford Mondeo 2008 1.8.TDCI. Vůbec nevím pro které se rozhodnout, potřebuji jezdit do práce a taky občas odvézt svou 4-členou rodinku Sháním spolehlivé auto s nižší spotřebou. Mondea mají v tomhle roce už docela nalítáno, takže pořád nevím nevím, ale raději bych se přikláněl k němu. Nebo máte případně nějaké tipy na další auta, která by mohla vyhovovat mým potřebám? Předem díky za každou radu
Focus nebo Mondeo ?
Re: Focus nebo Mondeo ?
Vzhledem ke stropu ceny bych vzal focus
Vzhledem k cene jednoznacne focus v kombiku, doporucuju dvoulitr kvuli sestikvaltu a kldinejsimu motoru.
Sam jsem mel 2x FF 2.0TDCI 100kw manual, celkem mnou najeto kolem 250tkm.
Vybirej auto uz s tempomatem - 4ramenny volant. Podvozek je odolnej, motor taky, vstriky mi umrely ve 226tkm, turbo bez problemu drzi. menil jsem olej co 15tkm, ale najizdel jsem cca 70 - 75tkm za rok a to v hodne rychlem dalnicnim tempu.
Driv nebo pozdeji odejde EGR, predni tlumice - tezkej motor a mozna predni loziska.Spotreba 5.5 - 14.3l (tech 14.3 je s plynem na podlaze po Nemecku)
Sam jsem mel 2x FF 2.0TDCI 100kw manual, celkem mnou najeto kolem 250tkm.
Vybirej auto uz s tempomatem - 4ramenny volant. Podvozek je odolnej, motor taky, vstriky mi umrely ve 226tkm, turbo bez problemu drzi. menil jsem olej co 15tkm, ale najizdel jsem cca 70 - 75tkm za rok a to v hodne rychlem dalnicnim tempu.
Driv nebo pozdeji odejde EGR, predni tlumice - tezkej motor a mozna predni loziska.Spotreba 5.5 - 14.3l (tech 14.3 je s plynem na podlaze po Nemecku)
FFIIIC FL 2.0TDCI 110kw - Samochod firmowy
Mondeo 2012 1.6 Ecoboost 118kw
Mondeo 2012 1.6 Ecoboost 118kw
Co třeba tohle?
http://www.tipcars.com/ford-focus/ford- ... 81912.html
Benzín v plynu. Provozní náklady minimálně srovnatelné. Servisní nišší.
http://www.tipcars.com/ford-focus/ford- ... 81912.html
Benzín v plynu. Provozní náklady minimálně srovnatelné. Servisní nišší.