"reprezentativni" vozidlo za 500-600 k

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
jenda700
Autoškolák

Re: "reprezentativni" vozidlo za 500-600 k

Příspěvek od jenda700 »

niemand10 píše:na zaklade odporucani si sa dostal az ku novej ORS , je to velmi slusne auto a myslim ze aj dobry value for money , ale niesom si isty ze je vhodna volba pre teba t.j ma daleko od tvojich zaciatocnych poziadaviek , OK splna automat+benzin (vyborna kombinacia ) a je aj atraktivna . Ale ako mas v nadpise auto "reprezentativni" oktavka nim nebude ...dalej uprednostnujes pohodli ,nehladas zazitky/zabavu za volantom niesi ziaden "ridic nadsenec " - ORS ti poskytne opak ,hlavne prednosti :sice podareny podvozok(na rychlu jazdu) ktory zrejme nevyuzijes akurat ti bude tvrdy(nepohodlny ) , samozrejme vykonova rezerva je fajn ,len ci nebude pre teba "premotorovana " . nic si nepisal ani o "rodinnom" vyuziti tak mozno aj rozmery budu zbytocne velke ...a v neposlednom rade celkom vyrazne presahuje tvoj rozpocet...

v tvojej situacii neni odveci lehce jeta premia ( ked po nej predsa len tvoje srdiecko tuzi ) , vobec tym nemyslim S5 , ale co tak napr na audi A3 ,bmw 1 , MB A.. v tomto pripade to bude iba o vybrati toho "spravneho" kusu , co moze byt slusna loteria :(

moj hruby nastrel (nikdy som vtom nejazdil ) ,http://www.mototechna.cz/prodej-vozu/me ... 23698.html mozno ziskas od tunajsieho osadenstva blizsie info a +/- daneho vehiklu
:)
Díky za Tvůj názor. Něco pravdy na tom určitě bude...tvrdý podvozek skutečně asi nebude pro mé potřeby ideální...opravdu preferuji pohodlí...a k té "přemotorovanosti"...to mi ani tak nevadí, spíše naopak...ideálně bych rád, aby byla kombinace pohodlí a slušného výkonu :D
Rodinné využití zatím neřeším, takže i když jsem praktický člověk, mám jasno, že nechci kombíka, ale zároveň nechci kupé...tři dveře není nic pro mně...ovšem velikost Octavie mi nepřijde příliš velká...Superb je, ale Octavie mi přijde OK.
Souhlasím, nová je s nějakou slušnou výbavou nad můj rozpočet...a rezprezentativní není ať stojí kolik stojí B-)
K těm malým prémiím...A3 a MB A ani náhodou...pro mně osobně ošklivá auta a i celkem malá. BMW 1 možná...ale taky to není dle mých představ.
Prdola píše:U toho Áčka by se dalo sehnat i lehce jeté CLA, jestli chce auto, co vypadá reprezentativně, tak prémiový sedan je ideál.
MB CLA je skutečně jeden z mála MB, který se mi líbí...nicméně recenze na něj nejsou nic moc a k tomu pohodlí...třeba tady:

http://www.vybermiauto.cz/autoblok/clan ... motorizace

"Pokud si chcete pořídit mercedes kvůli pohodlí, pak se třídě CLA vyhněte velkým obloukem. Tedy alespoň podle mých zkušeností s testovaným kouskem, který byl vybaven příplatkovými osmnáctipalcovými koly s pneumatikami o rozměru 225/40 R18 a sportovním podvozkem. Možná, že nepřitvrzená základní verze obutá do rozměru 205/55 R16 bude výrazně komfortnější.

V testovaném autě ale občas průjezdy pražskými nebo venkovskými tankodromy připomínaly ostré střelby na vojenském cvičení. Kromě hlasitých ran jsem dostával i dloubance do sedacích částí. Už ani nepamatuji, kdy jsem naposledy jezdil tak extrémně tvrdým autem."
retron píše:něco bych přidal a vzal nového Passata, černý sedan je hodně ryprezent
No tak to ani náhodou...to už snad radši tu Octavii RS ;)
jerry píše:Trochu OT odlehčení, jak je relativní, co je reprezentativní. Před několika lety jsem hledaje parking u lanovky zajel omylem do hotelové garáže pětihvězdy v Montreux. Podlaha smetanově bílá, černoch v bílé livreji a samá bentley, aston martin, RR, několi špičkových sportcars, možná tam byl i ten jaguar. Takže bych dal na radu BOBa a vzal O3 RS ve stříbrnce, ta bude vypadat repre a není u nás tuctová. Teď dávají za 990 Kč záruku 5 let/100 tis. Když budeš dobře smlouvat a nevymýšlet si, tak se dostaneš málo nad 600 tis. Budeš 5 let bez starostí a pak si postupně ujasníš, co dál.
Dobrá historka...a hnal Tě černoch hned ;) ?
No vzhledem k té katalogové ceně 698 900 peněz nevěřím, že se to nechá usmlouvat skoro o 100 dolů...a to je bez jakékoliv příplatkové výbavy, což je na draka, protože minimálně bez vyhřívaných sedadel, tempomatu a parkovacích senzorů fakt auto nechci.
Jo a osobně mi stříbrná připadá hrozná...když Octavii RS, tak jedině v té modré metalíze!
Prdola
Řidič začátečník

Příspěvek od Prdola »

To by sis mohl projet, jinak 18+sportovní podvozek asi nebudou pohodlné na moc autech, hlavně ten podvozek dokáže udělat dost.
jenda700
Autoškolák

Příspěvek od jenda700 »

No ono to CLA sklízí obecně špatné recenze na víc místech:

http://www.autoexpress.co.uk/mercedes/cla

http://www.whatcar.com/car-reviews/merc ... ry/26177-2

"Those looks alone will be enough to convince a fair share of buyers. Just make sure you realise there are better cars available at this sort of money"

http://www.carbuyer.co.uk/reviews/merce ... oon/review

http://www.autocar.co.uk/car-review/mercedes-benz/cla

maximálně 3,5 hvězdičky z 5 možných...to mi přijde celkem málo na takové auto...
Prdola
Řidič začátečník

Příspěvek od Prdola »

To je, ono to je teda brané dle kategorie, ale i tak. Já ho vždy jen viděl, a vždy jsem na něj dost civěl :-) Takže jak jezdí nevím, ale v ČR/SR z něj byli testeři docela spokojení, ale je fakt, že kvality zdejších médií nejsou valné.
jenda700
Autoškolák

Příspěvek od jenda700 »

Chápu to tak, že za stejně peněz se dá sehnat více muziky...

Jinak teda tohle:

http://www.vybermiauto.cz/autoblok/clan ... motorizace

mi jako spokojenost nepřijde ;-)

Ale jako vypadá fakt pěkně, to jako jo...až možná moc poutá pozornost :)
NoSwear
Řidič začátečník

Příspěvek od NoSwear »

Když vidím stránky vybermiauto, tak si nedělám valné mínění o kvalitě článku. :))

Jinak, abych nebyl OT k tomu NGCC (A,B,CLA, GLA, CLA SB) - já osobně (a prodeje tento fakt podporují) bych volil z této skupiny GLA. Kombinuje celkem hezký design postavený na A, prostornost B a jízdně nebude z těchto předokolek vyjma 250 sport a 45 AMG ani jedno nějakým skvělým náčiním.

Nicméně za 500-600k bude jednoroční auto pouze v "holobytu", to stejné bude platit u CLA, pokud se nebudeme bavit o prvních vyrobených kusech.
BMW Driver M-B worker... :D
lampa
Pan Řidič

Příspěvek od lampa »

V nadpisu clanku vidim "reprezentativni" auto. Tenhle pozadavek hatchback nizsi stredni na chudach moc nesplnuje. Jestli mergla, tak ecko s atmo sestivalcem. A nebo rovnou CLS.
Kavis
Mistr volantu

Příspěvek od Kavis »

A co třeba? Chevy Malibu http://www.mobile.de/cz/zna%C4%8Dka/che ... 57321.html
Je to docela "exot", ale na technice Insignie takže servis není takový problém. Dizajnově dle mě krásné a pohodlné je taky. motor je sice větší, ale LPG náklady srazí.
Prdola
Řidič začátečník

Příspěvek od Prdola »

lampa píše:V nadpisu clanku vidim "reprezentativni" auto. Tenhle pozadavek hatchback nizsi stredni na chudach moc nesplnuje. Jestli mergla, tak ecko s atmo sestivalcem. A nebo rovnou CLS.
To ani Octa RS, jinak CLS, nebo E classe je samozřejmě reprezantivnější, ale taky bude v horším stavu za stejnej peníz.
lampa
Pan Řidič

Příspěvek od lampa »

Octa docela reprezentativni je, i kdyz vice asi v klasicke verzi s 1.8, ktera podle me vypada lepe a je pohodlnejsi, ale zase neni tak vyhodna a kdyz se tazatel neboji ojetiny, tak je skoda nemirit vyse. Ecko bude jetejsi, ale zase je to poradne auto. A rocni predvadecky nejsou zrovna dvakrat opecovavane. Taky se da koupit cecko. To, ze je male asi problem neni, kdyz se uvazuje o CLA a GLA. Za 600 se da koupit slusna premie stredni a vyssi stredni. Clovek si samozrejmenesmi vymyslet. Z mainstreamu se da passat, phaeton, accord, legend, ameriky (CTS, 300C), jagos, insignia...
Odpovědět