Škoda Auto obecně

Jen o škodovkách a dalších autech českých značek.
Odpovědět
Prdola
Řidič začátečník

Re: Škoda Auto obecně

Příspěvek od Prdola »

řidičBOB píše:Honza: nevěřím, protože se v automobilovém průmyslu pohybuji docela dlouho. Mám prošlé jak výrobní linky, tak téměř všechny výrobce komponentů pro auta - od světel, přes pneumatiky, až po táhla k otevírání kapoty ;-) Jsem každý týden v nějaké z těch fabrik a bavím se s lidmi ve výrobě, takže vím, jaké jsou tlaky na ceny a jak se na úkor ceny snižují nároky na kvalitu.
Zrovna u těch řetězů u TSI to mělo být špatnou konstrukcí, kterou později fabrika poupravila, ale řetěz se natahoval pořád a kladka praskala dál.
Přesvědčovat o něčem jiném mne sice můžeš, ale já věřím tomu, co vidím skoro každý den na vlastní woči.

Prdola: 350 dá dneska kdejaké auto... Dokonce i ty křápy od VW.
On říkal bez nějaké velké investice do motru, teda DPF, nebo turbo či EGR to dost zůžujou :-) Kort, když se k nim majitel nechová úplně jak by měl, což je pro hodně lidí těžké, protože prodejce a příručka jim nic moc neřekne, jak k autu přistupovat.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Ano - provozuji momentálně CC 2.0TDI, které má aktuálně lehce pod 350t km - vstřiky původní; turbo, DSG, EGR, DPF taky...
Opravdu raději dám na vlastní zkušenosti než na plky někoho, kdo takové auto viděl tak akorát na obrázku :D
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Prdola
Řidič začátečník

Příspěvek od Prdola »

řidičBOB píše:Ano - provozuji momentálně CC 2.0TDI, které má aktuálně lehce pod 350t km - vstřiky původní; turbo, DSG, EGR, DPF taky...
Opravdu raději dám na vlastní zkušenosti než na plky někoho, kdo takové auto viděl tak akorát na obrázku :D
No jo, ale ty si přesně ten člověk, co ví jak se k tomu chovat. Takhle mi dostala teta, nadávala co ty auta hovno vydrží (má kugu v naftě). Že jí při 60tis odešel do prdele DPF. Tak se s ní bavím a vypadlo s ní, že to auto zažilo tak maximálně 50 dlouhých cest, jinak pořád město trtání, popojížďky, dokážu si i představit, jak nevytáčela turbo a popřípadě ho nechávala dochladit....

Jinak gratulace knájezdu ať drží dál :-)
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Nejezdím v tom já...ale je pravda, že ten, co v tom jezdí, se k tomu nechová nijak špatně.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Prdola
Řidič začátečník

Příspěvek od Prdola »

řidičBOB píše:Nejezdím v tom já...ale je pravda, že ten, co v tom jezdí, se k tomu nechová nijak špatně.
No právě, ale těch "blbuvzdornejch" motorů ubívá, to přijde i mě.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Ale určitě - pořád více elektroniky, komplikovanějších systémů na to nebo ono...a to všechno za náklady neustále tlačené níž a níž.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Tlak na cenu je jasný trend dneška ve všech oborech. A kdo tvrdí, že nechce nikde slevu a nekouká na cenu, tak buď a) kecá nebo b) je úplnej blb nebo c) je naftovej šejk. Asi to bude spíš za a) nebo za b) :)

Zpět k tomu řetězu, tam mohl být problém v horší třídě oceli, která stojí pochopitelně míň. A když řetězy už byly skladem, tak nepomohla ani ta úprava. Jiná možnost nebyla, čekání na nové by zastavilo výrobu. A jsme zase u těch cen a přitom tlaku na zisk. Že je to lumpárna je jiná otázka souvisící se stavem celého globálního systému.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
northwind
Pan Řidič

Příspěvek od northwind »

Dneska ani ten RR nevydží to co dříve, mohl by o tom vyprávět jeden pán z Hodonína, který si pořídil Ghosta cabrio a už mu snad rok trčí v servisu, protože to nejsou schopný opravit.
Prdola
Řidič začátečník

Příspěvek od Prdola »

northwind píše:Dneska ani ten RR nevydží to co dříve, mohl by o tom vyprávět jeden pán z Hodonína, který si pořídil Ghosta cabrio a už mu snad rok trčí v servisu, protože to nejsou schopný opravit.
Ghost je 7er, já myslel Phantom, navíc vadu ve výrobě udělá každej, bohužel člověk je tvor chybující.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

RR ale u nás nemá ofiko servis... A že by si s tím skopčáci nevěděli rady?!
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Odpovědět