Řidiči, co to mají v ruce...

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
EL_XEL
Letec

Re: Řidiči, co to mají v ruce...

Příspěvek od EL_XEL »

řidičBOB píše:Otáčet se na dálnici není rozumné :-w
http://www.novinky.cz/krimi/363707-ridi ... amion.html
Policisté, kteří přijeli nehodu šetřit, se ničemu nedivili. Nanejvýš tomu, že podobných střetů není víc. „Těch aut se tady denně otáčí stovky, ne-li až tisíce,“ řekl jeden z nich.
Tak určitě, to by mě zajímalo, co měl příslušník z počtů...
Prdola
Řidič začátečník

Příspěvek od Prdola »

řidičBOB píše:místo padáka a pokuty by si zasloužil spíš nakopat do prdele, debil...
http://tn.nova.cz/clanek/video-silenec- ... hazov.html
No to jsem viděl už na YT, to člověk jen žasne. Ale jinak, jak je to se "zákazem předjíždění" Když je na silnici jen plná čára a ne značka.
Prdola
Řidič začátečník

Příspěvek od Prdola »

EL_XEL píše:
řidičBOB píše:Otáčet se na dálnici není rozumné :-w
http://www.novinky.cz/krimi/363707-ridi ... amion.html
Policisté, kteří přijeli nehodu šetřit, se ničemu nedivili. Nanejvýš tomu, že podobných střetů není víc. „Těch aut se tady denně otáčí stovky, ne-li až tisíce,“ řekl jeden z nich.
Tak určitě, to by mě zajímalo, co měl příslušník z počtů...
Taky by mi zajímalo, kolik takových za den pokutují, když o té hrozbě vědí. Ale asi je nebezpečnější někdo, kdo jede 150km/h po prázdné dálnici.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

V01a sama o sobě není zákazem předjíždění. Tento zákaz je dán dopravní značkou B21a + místa, kde je zákonem předjíždět zakázané - ta jsou vyjmenovaná v § 17 zákona č. 361/2000 Sb.
Takže přejetí V01a = nerespektování vodorovného dopravního značení, protože tato čára se nesmí přejíždět, vyjma případů, které jsou opět taxativně dané zákonem. Za tento přestupek nelze uložit zákaz řízení, nejsou za něj ani body. BPN do 2000,-.
Na "benešovské" je ale hodně míst, kde je vodorovné značení doplněno i svislou značkou B21a a v tom případě se řidič dopustil zákazu předjíždění.

Ano, snadnější je měřit rychlost. Že by dálniční hlídka kontrolovala a pokutovala jiné přestupky než je rychlost a telefonování, je nepravděpodobné. Přitom mají tolik možností - od nedovoleného předjíždění kamionů, až po nesprávné užití jízdních pruhů - prakticky na každé dálnici nebo rychlostní silnici. Ale jak všichni víme - rychlost zabíjí.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Prdola
Řidič začátečník

Příspěvek od Prdola »

řidičBOB píše:V01a sama o sobě není zákazem předjíždění. Tento zákaz je dán dopravní značkou B21a + místa, kde je zákonem předjíždět zakázané - ta jsou vyjmenovaná v § 17 zákona č. 361/2000 Sb.
Takže přejetí V01a = nerespektování vodorovného dopravního značení, protože tato čára se nesmí přejíždět, vyjma případů, které jsou opět taxativně dané zákonem. Za tento přestupek nelze uložit zákaz řízení, nejsou za něj ani body. BPN do 2000,-.
Na "benešovské" je ale hodně míst, kde je vodorovné značení doplněno i svislou značkou B21a a v tom případě se řidič dopustil zákazu předjíždění.

Ano, snadnější je měřit rychlost. Že by dálniční hlídka kontrolovala a pokutovala jiné přestupky než je rychlost a telefonování, je nepravděpodobné. Přitom mají tolik možností - od nedovoleného předjíždění kamionů, až po nesprávné užití jízdních pruhů - prakticky na každé dálnici nebo rychlostní silnici. Ale jak všichni víme - rychlost zabíjí.
Dík, to jsem si myslel.
Jo, zrovna včera na pražském okruhu kousek od D5 bylo zakázáno dle elektronického dopravního značení využívat levý pruh vozidlům nad 6t a jen co jsem minul značení, tak mi to tam fouknul kamion, ani se snad nepodíval do zrcátek. A levoproudaři, to je věčné téma. A co je pro mě nejvíc zajímavá věc, že řidič (celkem logicky) nesmí psát za jízdy SMS, ale automobilky, můžou dávat do auta dotykovej systém, kde se camráš 2 minuty, než si snížíš teplotu klimy o 2 stupně. Viz nový Peugeot.
northwind
Pan Řidič

Příspěvek od northwind »

A jak to je, když budu mít mobil přidělanej v držáku a budu na něm něco matlat? V tu chvíli ten mobil nedržim v ruce, ale je to furt záznamový zařízení..
Prdola
Řidič začátečník

Příspěvek od Prdola »

http://plzen.idnes.cz/opily-ridic-havar ... -zpravy_pp Nevím jestli to tu bylo. Prostě profík :)
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

S 3,59 v žíle se divím, že ještě udržel stolici a moč 8-x
No pain, no gain.
Vespa time \m/
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

northwind píše:A jak to je, když budu mít mobil přidělanej v držáku a budu na něm něco matlat? V tu chvíli ten mobil nedržim v ruce, ale je to furt záznamový zařízení..
To je jednoduché - stačí si přečíst znení §7 odst.(1) c) při jízdě vozidlem držet v ruce nebo jiným způsobem telefonní přístroj nebo jiné hovorové nebo záznamové zařízení.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
oxik
Letec

Příspěvek od oxik »

Odpovědět