Mazda MX5 (Miata)

Honda, Hyundai, Kia, Mitsubishi, Subaru, Toyota ad.
Odpovědět
Vrooom
Letec

Re: Mazda MX5 (Miata)

Příspěvek od Vrooom »

Protoze sou blbi a opakuji nesmysly. Auto je maly tak si vydedukuji ze ma kratky rozvor (coz ve skutecnosti nema, ma delsi nez treba 997 ...) a hned z toho delaj zaludnost. Pak jeste vsechno jezdi po kolejich, bla bla ...

Lahodny driftik nakonci :x Nekonaji se nekde u nas podobne akce, kde by namocili trat a clovek se mohl sklouznout?

Miha
Autoškolák

Příspěvek od Miha »

Driving academy pořádá kurzy driftu, kde trať kropí a je možnost se volně projet i bez instruktora. Nejbližší akce o které vím je 7. srpna Shatsu driving day.
Osobní zkušenost nemám, s předokolkou bych se tam cítil blbě :|
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

M.Z.: Když porovnáš auta ze svý stáje, který nabízí nejlepší svezení?
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Každé je jiná kategorie, ale nejlepší zábavu (a nejlevnější) pro mne poskytuje MX5.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowman000 »

To Jarka: Ked by nahodou bolo treba coilovery http://forum.mx-5.biz/viewtopic.php?f=6&t=4653
Vyzeraju celkom pouzitelne ;)
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

jarka píše:Jsem ještě nezažil někoho kdo by si nestěžoval na Contíky kvůli měkké bočnici :) . Co vím, že má tvrdou bočnici (ale dost lidí si na ně tady stěžovalo) jsou Bridge RE050XL, pak případně Federal RS-R 595 (ty mají bočnici tvrdou na 100%, ale musel by jsi jít do 215/40, což už je asi zbytečný na ty koníky co miatka má). Z Federalů bych si ještě tipnul, že SS-595 jí taky nebudou mít měkkou (uvažoval jsem o nich, jen mě odradila hmotnost). Možná jako jedno z kritérií při výběru použij hmotnost - těžší gumy mívají tvrdší bočnici. Případně Yokohama AD08R.
Objednal jsem opět kola Braid Fullrace (dodávka cca 3 týdny) a pak asi půjdu do těch Yokoham.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

snowman: pro mě asi určo ne - podvozek má najeto lehce přes 30kkm, takže je jak nový :) .

M.Z.: a zachováš teda i stávající rozměr gum? Mě furt přijde ta 205 na danou váhu a koníky hrozně moc. Ale krom 195/50 R15 (což už je ale na NC moc malý obvod), mě nenapadá jaký jiný rozměr tam plácnout. Každopádně s tou AD08 v 205 to bude lepidlo strašlivý.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Zachovám standardní rozměr, asi pak budu muset motorový prostor trochu přifouknout :D
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

Hezky!!! Jsem zvědavej co vykoumáš. Každopádně potenciál NC je velikej, když se povede přes 200koní a všechno kolem se tomu taky přizpůsobí, tak to bude hodně rychlý a zábavný svezení.

BTW: jen mě napadá, že by pak možná už bylo jednodušší jít do něčeho co už je hotový, bude to bez nervů a horentních částek. I když wankely nemusím kvůli jejich spolehlivosti (teda spíše nespolehlivosti :) ), tak tohle by mohlo být hodně zajímavý: http://www.sportovnivozy.cz/64578-mazda ... a-4-chodov. Jen by se nějak muselo v dnešní době asi pořešit homologace (stejnej problém, ale asi budeš mít i když budeš dodělávat na svým...).
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Pěkný, ale kdo to bude servisovat? Každá věc je originál a na dobrodružství s Wankelem se necítím.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
Odpovědět