Alfa Romeo 147 1.9 jtdm 110kw Q2
-
- Spolujezdec
Alfa Romeo 147 1.9 jtdm 110kw Q2
Cavte cesky bratia potreboval by som radu mam alficku a rad by som ju trosku porobil len neviem ci mi to ten motor vydrzi momentalne ma nebahanych 165 000 km rozvody , olej + vsetky filtre som vymenil a rad by som tam dal vecssi intercooler + sportovy filter a chip a rozmyslal som aj nad vescimi vstrekmy len sa k nim neviem dostat a ani neviem ake tam mam teraz myslim priemer trisky ci by nebolo dobre dat s 159 2.4 ci by to tam pasovalo..... moj ciel je tych 200 koni dalej urcite nechcem ist koli zivotnosti motora a s chipom to tak isto nechcem prehanat koli tomu by som ho aspon takto pripravil .... co vy nato ?
Re: Alfa Romeo 147 1.9 jtdm 110kw Q2
kamos presne tohle auto mel, chip asi na 180 koni a 400 Nm a pak menil asi 4x spojku a to melo najeto radove min
hlavne to auto na to v serii nemelo podvozkove
hlavne to auto na to v serii nemelo podvozkove
-
- Spolujezdec
da sa to riesit lepsou spojkou ? napr. keramickou ?
Ano, dá se to řešit lepší spojkou, diferenciálem, převodovkou, poloosami...
Spojka pravděpodobně fungovala jako "idioten zicher"...
Spojka pravděpodobně fungovala jako "idioten zicher"...
2.9T RWD
Po strance jizdnich vlastnosti zvladala GT s prehledem i V6 3.2 litru s vykonem 240 i vic koni (jel jsem v kusu s nejakymi 280 a pohoda). Ale diesel s takhle vysokym najezdem bych uz ladenim netrapil, nanejvys bych zkusil sehnat origo jednotku / software na 125 kW, co dělala primo Alfa do novejsich Q2.
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat!
Jestli je motor a agregáty v pořádku, klidně bych do toho šel. Pokud je obava o spojku a pohonej řetězec nechal bych podle toho postavit křivku. Nepřeháněl bych to s maximem krouťáku a nechal ho stoupat pozvolněji. Neznám parametry seriový varianty 125kW, ale dokážu si představit, že bych její křivku pro bezpečnost do 2500ot. moc nepřelejzal a nechal podržet moment do vyšších otáček. Nebute to mít kopanec na začátku a pojede to v celým otáčkovým spektru. Tolik teorie, jen nevim nakolik jsou toho JTD schopný.
RWD
retron pobavil
200hp unese i seriova spojka. Q2 mas, to je vyhra.
Radej se jdi poradit nekde kde nejsou jen teoretici.
Maly nastin kamaradova projektu Pripadne
http://www.alfaowner.com/Forum/tuning-a ... turbo.html
200hp unese i seriova spojka. Q2 mas, to je vyhra.
Radej se jdi poradit nekde kde nejsou jen teoretici.
Maly nastin kamaradova projektu Pripadne
http://www.alfaowner.com/Forum/tuning-a ... turbo.html
AR166V6, F850 Special
EX^3 AR 156TS EX^2-Š120, EX^1 fáčko
EX^3 AR 156TS EX^2-Š120, EX^1 fáčko
hp jo Nm ne... kdybych nevidel jak se mu trikrat vysrala a to auto mel od 21tis. to tam pak daval uz nakou silnejsi a po ctvrty kdyz to prodaval italum tak to sem nepisu
a s tim podvozkem pisu seriovym k zmíněnýmu motoru JTDm 110 Kw v kombinaci s 16" kolama
a s tim podvozkem pisu seriovym k zmíněnýmu motoru JTDm 110 Kw v kombinaci s 16" kolama
V tom je právě ten problém. Někdo si hodí na auto garážovej chip, nebo koupí z aukra power box a pak se diví, že se mu něco vysere. Kdyby mu ten chip dělal někdo, kdo tomu rozumí, udělal by krouťák trochu plošší, aby tam nebyla moc velká špička a všechno by šlapalo bez problémů.
Pak je samozřejmě důležitá noha řidiče a jak se k tomu chová. Pokud musí závodit na každé křižovatce a tráví víkendy na letišti, to taky moc spojce nepřidá.
Podvozkově je na tom i se 16"x 205mm velmi dobře. Mám obyč neQ2 110 KW a osobně mám právě 16" nejraději. 17" už na naše silnice moc nejsou a zimáky obouvám dokonce na plech 15" a stále jsem s tím neměl problém. 17" tak leda na okruh, protože s tím jezdím denně po českých silnicích.
Hlavně Q2, to bych do svého kousku raděj, než o 50HP silnější motor. Tiše závidím. Ale jak ženě udělám kuchyni, tak si asi také udělám radost a Q2 půjde do auta
Pak je samozřejmě důležitá noha řidiče a jak se k tomu chová. Pokud musí závodit na každé křižovatce a tráví víkendy na letišti, to taky moc spojce nepřidá.
Podvozkově je na tom i se 16"x 205mm velmi dobře. Mám obyč neQ2 110 KW a osobně mám právě 16" nejraději. 17" už na naše silnice moc nejsou a zimáky obouvám dokonce na plech 15" a stále jsem s tím neměl problém. 17" tak leda na okruh, protože s tím jezdím denně po českých silnicích.
Hlavně Q2, to bych do svého kousku raděj, než o 50HP silnější motor. Tiše závidím. Ale jak ženě udělám kuchyni, tak si asi také udělám radost a Q2 půjde do auta