No, já bych si dovolil tvrdit, že v dané kategorii (kompaktní hatchbacky se standardními motorizacemi, tj. nikoliv kategorie hot-hatch) se najdou tři auta, která JSOU z hlediska jízdních vlastností a schopností v podstatě malé sporťáky:Dallen píše:@integrale: (...) Souhlasím s tebou, že pjandové slova byli asi trošku přestřel, ale sám musíš uznat, že tvrzení otom, že 147 je sportovní železo je přehnané.
- Ford Focus 1. a do značné míry i 2. generace
- BMW 1er
- Alfa 147
Focus býval (3. generace už není) v podstatě geniální konstrukce, která uměla spojit solidní praktičnost s brilantními jízdními vlastnostmi. Alfa a BMW na velký kus té praktičnosti rezignovaly, jízdními vlastnostmi byly nastejno nebo ještě o kousek dál, ale zas ne o moc.
Když se člověk sveze ve 147 s Twin Sparkem, tak se skutečně spíš blíží Fordu Puma, Fiatu Coupé a podobným autům než řekněme Golfu, Astře, Bravu...
A (pro mě bohužel) ano, Giuliettě už z tohoto charakteru zbyl jen kousek - je tam, ale musí se hledat.
"Rozpadavost" 147 si netroufám hodnotit, já si na svoje GTV nemůžu v rámci věku stěžovat, i když bez chyb tedy rozhodně není.