Alfa romeo 147

Alfa Romeo, Ferrari, Fiat, Maserati ad.
Odpovědět
Pajjoun
Mistr volantu

Re: Alfa romeo 147

Příspěvek od Pajjoun »

Otázkou je, jestli se tim bude řídit. U prvního auta na vyjetí, navíc za šede a bez stálýho příjmu(možná i bez nestálýho) bych se minimálně na polovinu z těch věcí, který se tam píšou, vysral...
TSs
virginONE
Autoškolák

Příspěvek od virginONE »

Tak nějaký peníze stranou mám, tady problem neni, s mámou sem domluvenej, že mi dá co si řeknu, mám domluvenou práci po víkendech a něco i přes týden po škole, takže dejme tomu 5k měsíčně by problem nebyl, jestli si koupim auto za 60, tak počítám 10k tu pojistku, přihlášení atp., to sem tak nák počítal a vyjít by to mělo, se servisem by problem být neměl, známý má autoservis, takže tak. :) Neřikám, že nutně potřebuju auto za těch 60, ale tady bych problem neviděl. Ale asi by bylo lepšá tedy koupit nějakou tu octavku za 30 tis. a těch dalších 30 do ní vrazit ? čip, brzdy atp ? :)
Franta Lopata
Letec

Příspěvek od Franta Lopata »

Pokud budeš mít nějaký přivýdělek, tím lépe. Oktáfku za 30? Neblázni. Tak jako tak budeš do každého auta narvat nějaké peníze, to riziko eliminuješ tím, že si vybereš auto, které není ztuzeno a hlavně vezmeš s sebou někoho, kdo tomu rozumí. Nehleď jen na kilometry, ale na skutečný stav. Pokud budeš mít opravdový zájem, nech si i auto zkontrolovat v servise, pokud v bazaru nebudou mít rampu. Rozhodně vybírej s rozumem a chladnou hlavou.
Eurolopata - náš vzor! .::. d1.8t: Lopata je magor, jen se nemůžu rozhodnout jestli v dobrém či špatném smyslu toho slova. =))
virginONE
Autoškolák

Příspěvek od virginONE »

Takže v nejbližší době pojedu pro auto, ale teď kam a pro jaký :D Rozhoduju se mezi golfem IV, focusem, radši bych byl za 5ti dveř, ale přežiju i 3tří,nebo nějakou tou octavkou, takže kdyby jste narazili na nějaké pěkně nabídky, tak to sem prosím hodně :) A děkuju všem za rady a názory :) určitě ste mi všichni pomohli :)
Franta Lopata
Letec

Takže golfoj 4, fíkus a oktáfka. No chce to udělat ještě užší výběr. Projeď si recenze, pročti informace na klubech. Když budeš jezdit po těch inzerátech, dej si maximální okruh 150 km. Protože v inzerátu se může auto tvářit jako největší leštěnka a na místě v reálu to bude vylítaná plečka, pak je blbost cestovat někam dál, to taky stojí prachy. A těch G, F a O jsou mraky, že je můžeš přehazovat vidlema.
Eurolopata - náš vzor! .::. d1.8t: Lopata je magor, jen se nemůžu rozhodnout jestli v dobrém či špatném smyslu toho slova. =))
metaljohn
Mistr volantu

Příspěvek od metaljohn »

S takovým rozpočtem bych si asi golfa/Octávku rozmyslel, protože jsou zde celkem drahý. Spíš bych koukal po jinejch značkách, který si tak nedržej cenu...
MX-5 NB 10th AE, ex BMW E46 323i
Franta Lopata
Letec

Je to jeho boj, jinak jsem koukal na Fiátky a dají se koupit za rozumnou cenu. Jak jsou na tom se spolehlivostí?
metaljohn
Mistr volantu

Příspěvek od metaljohn »

No nebudu tady nalhávat, že jenom dolejvám benzín a olej. Najel jsem s autem za necelý 3 roky 70tkm (stav tacha je 134tkm) a postupně si to vyžádalo spotřebák jako brzdy (i zadní bubny byly nedávno na výměně), výfuk atd. To je celkem jasný, když se s autem jezdí. Jo a něco mi klepe v motoru (ventil?).

Trošku nestandardní závady byly dvě - prosakovala trocha vody těsněním pod hlavou a pak svítící kontrolka motoru - nejspíš kvůli katalyzátoru, ale ten je teď poměrně novej, takže těžko říct. Kontrolka občas zhasne, auto jezdí i žere stejně, tak na to seru a neřeším :) Jinak žádnou fatální závadu Bravo nemělo, nikdy jsem nezůstal někde stát.
MX-5 NB 10th AE, ex BMW E46 323i
Franta Lopata
Letec

To jsi měl štěstí na kus. Samozřejmě do cen ojetých Fiátků se též promítají legendy o jejich nespolehlivosti a podobně. Nebo nevím, v čem vlastně tkví odpor vůči této značce. Prostě není to konzern, který je v těchto končinách modlou a který se drží i cenově výše v rámci ojetin i nových vozů.
Obrázek
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Franta Lopata píše:...legendy o jejich nespolehlivosti a podobně...
Také jsem si myslel že to jsou legendy...

Jenže můj Fiat mě neustále přesvědčuje o své nedotaženosti a nevýdrži (skoro nic se nerozbilo, jen se všechno hrozně rychle opotřebovává)...
2.9T RWD
Odpovědět