Po kolika km se Vám začíná rozpadat auto?
- Aštar Šeran
- Řidič začátečník
Re: Po kolika km se Vám začíná rozpadat auto?
Viděl bych to na kombinaci špatného kusu a šílených 17" kol. Něco se stát může pokaždý, já řešil kdysi na své první Fabii věci na podvozku už ve 30 tisících - zjevně horší díl, co nestihl odejít v záruce. A to jsem byl první majitel a nemohlo to tudíž být stočeno, resp. odděláno zacházením prvního majitele. Ve stejných kilometrech jsem tehdy měnil elektrické ovládání oken, odešlo a výměna s prací za 5 tisíc - bo je to tam místo šroubků uchyceno nýty. Do toho různé detaily, jako že plast na ruční brzdě nedržel, zůstával v ruce a další drobota. Přesto ten kus po týhle prvotní údržbě motoricky držel a dodneška se na tom na nic zásadního sahat nemuselo. Akorát časem zežloutly světla a začaly se kousat brzy (výměna v 70 tkm). Naopak druhý kus téhož auta zpočátku vpohodě, drobota veškerá žádná, ale ve 30 tkm poprvé kontrolka motoru, časem i lambda sondy (dvě), odešel zámek u řidiče, v pátých dveřích atd. Ale až do prodeje v tom nic nevrzlo a světla při stejném nájezdu a stejných žárovkách jako nová. Kdyby se to zprůměrovalo, měl jsem jeden bezchybný kus
U Fiatu to nebude jiné, HM má holt smůlu (plus je otázka původu a prvního majitele), já naopak po jedné blbosti v záruce se Stilem jen jezdil a po čtyřech letech prodával auto s bezmála 120 tkm ve výborném stavu, podvozek v původním stavu, nic od něho nemlátilo a tlumiče byly stále v pohodě. Jen kotouče jsem měnil, ale z důvodu sjetí. Dtto Murphy, jeho Stilo má přes čtvrt milionu km a krom jedné pružiny teď nedávno se na to nemuselo sáhnout.
U Fiatu to nebude jiné, HM má holt smůlu (plus je otázka původu a prvního majitele), já naopak po jedné blbosti v záruce se Stilem jen jezdil a po čtyřech letech prodával auto s bezmála 120 tkm ve výborném stavu, podvozek v původním stavu, nic od něho nemlátilo a tlumiče byly stále v pohodě. Jen kotouče jsem měnil, ale z důvodu sjetí. Dtto Murphy, jeho Stilo má přes čtvrt milionu km a krom jedné pružiny teď nedávno se na to nemuselo sáhnout.
TSI
17" jsou zlo. Asi teď nechám všechno poopravit, ještě chvíli pojezdím a koupím něco zajímavětšího.
Zase mě chytá Smart se 117Hp
A už teď vím, že pokud si ho koupím, tak budu nadávat kuby budu chodit
Ale mám strach, že je to silnější než já
edit: ten smart je na ještě šílenějších kolech. Vpředu 195/40 R17 a vzadu 215/35 R17. Budu odprošovat 205/45 R17 na GP
edit: ten smart je na ještě šílenějších kolech. Vpředu 195/40 R17 a vzadu 215/35 R17. Budu odprošovat 205/45 R17 na GP
2.9T RWD
- Aštar Šeran
- Řidič začátečník
Už 205/45 je u tak malýho auta šílenství, já brečím s hurvajzem i na 195/55, kde je gumy o dost víc.
TSI
Už jsem na autech měl 215/40 (86mm gumy), 195/45 (87mm gumy)... ale 195/40 (78mm) a především 215/35 (75mm) je uchylárna docela hrubého zrna.
(205/45 má gumy 92mm)
(205/45 má gumy 92mm)
2.9T RWD
Já si jeden čas chtěl dát na deltu 195/45 R15, abych zachoval obvod, ještě že mě to přešlo, už takhle to občas mlátí na 185/55 R14...Aštar Šeran píše:Už 205/45 je u tak malýho auta šílenství, já brečím s hurvajzem i na 195/55, kde je gumy o dost víc.
toho Smarta si kup ty kola v kombinaci s tim krátkym rozvorem, to bude parádaHondaMan píše:17" jsou zlo. Asi teď nechám všechno poopravit, ještě chvíli pojezdím a koupím něco zajímavětšího.
Ale jinak jsem netušil, že má GP tak debilní 17"
"Každý tančíme podle vlastní melodie." Charles Emerson Winchester III
Fordem tam, vlakem zpátky!
ty vole ja už tě uplně vydím v tom smartu, a bagem s holema přimotaným na střeše 8-)
Tak nová zkušenost s mrdkou. Jel jsem se podívat do Říma a po 6 hodinách jízdy na dálnici mi začala hučet ložiska tak, že rádio puštěné na 8 (běžně ho pouštím na 4) nebylo slyšet.
Při necelých 50tkm mě to vážně potěšilo. A to jsou měl před sebou 3000km jízdy. Asi poprvé v životě jsem se bál že nedojedu, protože to hučelo jak kdyby všechny kola chtěla upadnout :-/
Při necelých 50tkm mě to vážně potěšilo. A to jsou měl před sebou 3000km jízdy. Asi poprvé v životě jsem se bál že nedojedu, protože to hučelo jak kdyby všechny kola chtěla upadnout :-/
2.9T RWD
Tak při 50tis je to docela drsné
"Každý tančíme podle vlastní melodie." Charles Emerson Winchester III
Ale dojel. Na Favinu hučelo všechno a vždy dojel kamkoliv.Ložiska běžně odchází i na jiných autech
Sbohem. Už tady nejsem. Mám dost všech for.