Ahoj všichni,
prosím o pomoc. Mám Audi A3 1,4 TFSI (2010) a motor po nastartování rachtá. Během pár vteřin se motor uklidní a pak už jede bez problémů. Když motor nastartuji po chvíli opětovně, tak rachtání přestává. Diagnostika v servisu "bohužel" nic nezjistila. Nevíte, co by to mohlo způsobovat? Otáčí se vždy celé parkoviště!
Moc děkuji za rady!
Matt
AUDI A3 - Motor po nastartování rachtá - 1,4 TFSI (2010)
Re: AUDI A3 - Motor po nastartování rachtá - 1,4 TFSI (2010)
neni to motor a rok kdy byly problémy s rozvody?
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
ex 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
že by
Počínající stádium závady se pozná podle „rachtání“ brzo po startu, kdy hydraulický napínák řetězu není dostatečně natlakovaný k tomu, aby řetěz dopnul. Po natlakování pazvuky utichnou. Při dalším stádiu poruchy již může vzniknout taková vůle, že řetěz může o zub přeskočit, negativních scénářů ale může být i více.
V jakém, že to bylo servisu?
Počínající stádium závady se pozná podle „rachtání“ brzo po startu, kdy hydraulický napínák řetězu není dostatečně natlakovaný k tomu, aby řetěz dopnul. Po natlakování pazvuky utichnou. Při dalším stádiu poruchy již může vzniknout taková vůle, že řetěz může o zub přeskočit, negativních scénářů ale může být i více.
V jakém, že to bylo servisu?
Pokud to dělá pokaždé stejný "rachod" a stejně dlouho dobu, spolu se zvýšenýma otáčkama, tak by to měl být normální jev - nastavování hydroštelů. Neřeknu ti to přesně, ale to, co jsem popsal nahoře, mi dělá snad pokaždé když je venku na 15stupňů btw mám to co ty, jen r. v. 2009
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Kolik to má najeto?
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
radsej daj vymenit komplet rozvody aj s napinakmi - najnovsie revizie, lebo o chvilu mozes kupovat novy motor - teda jazdeny z druhej ruky. Ak teda nemas vedomost, ze rozvody boli riesene nedavno.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Tam bylo rozpětí od 40t km dál…
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time