Porsche Boxster / Boxster S

Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen ad.
Archee
Adept autoškoly

Porsche Boxster / Boxster S

Příspěvek od Archee »

Ahoj, chci si konečně splnit tak trochu "klukovský sen" a pořídit si hezké, né úplně všední cabrio, co zároveň i trochu pojede na takové to víkendové výletování za hezkého počasí se staženou střechou. Líbí se mi Porsche Boxter 2,7 nebo Boxter S 3,2. Ojeté je poměrně cenově dostupné.

Četl jsem, že Porsche jsou poměrně spolehlivé stroje, samozřejmě počítám s tím, že provoz nebude zadarmo. Auto pro rodinné ježdění mám. Máte s těmito vozy nějakou reálnou zkušenost? Jak se v nich jezdí, poruchovost, případně kde nechávat dělat servis, nějaký podstatný rozdíl mezi Boxster a Boxster S (kromě výkonu samozřejmě). Zkrátka prosím o jakoukoliv zkušenost s těmito vozy. Také ocením radu, kde nejlépe nakoupit tento vůz a na co si dát pozor.

Zvažoval jsem samozřejmě i 911, ale to už je o úplně jiných penězích - jak pořizovačka, tak provoz.

Nemám to na závodění! :)

Předem děkuji za jakékoliv rady.

(Poznámky typu: "kup si radši Nissana, BMW, AUDI, ....", "to si nekupuj, s tím tě pojede kdokoliv s ....", nebo: "nekupuj si to, je to Porsche pro holky apod." sem prosím nepište. Auto chci protože se mi líbí, designy Porsche mě vždycky fascinovaly. Zajímají mě opravdu jen názory někoho, kdo má vlastní zkušenost.)
pavproch
Letec

Re: Porsche Boxster / Boxster S

Příspěvek od pavproch »

Nemám vlastní zkušenost, takže pouze popřeju šťastnou ruku při výběru....

tohle si četl?
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Archee
Adept autoškoly

Příspěvek od Archee »

Děkuji, nečetl jsem to :)

Četl jsem jiné články, které byly vesměs pozitivní. Také jsem četl různá fóra, kde zase od Boxteru spíše odrazovali, ale byly to spíše názory kluků, co moc koukají na Rychle a zběsile, v Porsche nikdy neseděli a radili něco ve stylu: kup si Subaru Impreza, je to levnější a rychlejší :-D což mi moc nepomohlo :-D
Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

Ja bych se soustredil na zahranicni porsche fora a tam cerpal info co se kazi a jaka je spolehlivost, pripadne nejaky buyers guide co ti vyplivne google. Spotrebni dily urcite budou za ok penize, horsi bude kdyz se pokazi neco v motoru, prevodovce, pak to asi muze na par opravach presahnout cenu auta ...
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowman000 »

Tak tak ako vravi Vrooom, najvacsi problem je oprava motora, uz len blbe sviecky vymenit je dost vopruz...
Myslim, ale ze 911T ma Boxstera a dost si ho chvali a taktiez ze servisne je to celkom zvladnute aj svojpomocne :-?

Par odkazov:
http://www.evo.co.uk/porsche/boxster/62 ... ying-guide
http://www.pistonheads.com/news/buyingguide/ph/28004
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Archee
Adept autoškoly

Příspěvek od Archee »

No to je více méně jediná věc, které se bojím. Kdyby odešel motor, nebo něco zásadního, tak aby se to vůbec vyplatilo opravovat. To musím zjistit, jestli Boxstery nemají něco, co se obvykle zničí. Děkuji za odkazy, zatím téměř všude čtu na Boxstera chválu.
Jako předpokládám, že pokud se člověk o auto stará, tak jak má, v motoru nic zásadního neodejde.
Zajda
Letec

Příspěvek od Zajda »

Nenapsal jsi přesně kterou generaci chceš pořizovat, největší konstrukční přehmat bylo řešení ložiska spojovací hřídele v motoru (IMS bearing), která pohání rozvody. Týkalo se to motorů M96/M97, takže pokud se nepletu až do Boxsteru 987 ve verzích před faceliftem, kdy se změnil motor na 9A1 (u Boxsteru S 3,4 DFI, v non S byla 2,9 bez přímého vstřiku). Ve zkratce šlo o to, že ložisko bylo zatěsněno s doživotní náplní vazelíny, při určitých provozních podmínkách ale pod těsnění prolnul motorový olej, postupně tam zdegradoval a narušil mazací náplň i povrch samotného ložiska. Asi nejsmysluplnější řešení pak byl kit na tlakové mazání ložiska, kdy se těsnění odstranilo na jedné straně úplně a ložisko dostalo nový domeček s připojením na (existující, ale zaslepenou) olejovou větev v motoru.
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
Archee
Adept autoškoly

Příspěvek od Archee »

Díky za odpověď, máš pravdu, že jsem nenapsal, kterou verzi.

Rád bych generaci Boxster / Boxster S 986, 2002 - 2005
podle tohoto webu:
http://www.autoevolution.com/cars/porsc ... 5at-228-hp
http://www.autoevolution.com/cars/porsc ... 5at-260-hp

úplně nejvíce se mi líbí tento facelift:
http://s1.cdn.autoevolution.com/images/ ... 857_17.jpg

převodovka manuální
nejspíše by stačil Boxster 2,7, to Sko 3,2 bych řešil asi jen v případě, kdyby mělo nějaké výrazně lepší vlastnosti kromě výkonu

Problém co popisuješ by se týkal i těchto verzí, nebo jen motorů 3,4 a 2,9?
Zajda
Letec

Příspěvek od Zajda »

Problém se týkal všech objemových variací motorů M96/M97. Tudíž všech Carrer 996 a Boxsterů 986.
U Carrer 997/Boxsterů + Caymanů 987 používaly zmíněné motory verze před faceliftem, označované někdy jako .1 (997.1 atd.). Facelift přišel myslím v roce 2008. Celá ta záležitost s IMS je jedním z důvodů, proč je tato generace Porsche relativně tak levná. Kit který jsem zmiňoval se pohybuje v relaci kolem 1000 USD, takže to není neřešitelný zádrhel. Co se týče výkonového srovnání motorů nemůžu sloužit, mám dojmy jen ze svezení s Carrerou, kde se v 3,6 l verzi projevuje naprosto dokonale, čili z 2000 táhne zhruba jako 1,9 TDI, akorát v tom místo do 3000 pokračuje asi do 7500 :-)
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
Archee
Adept autoškoly

Příspěvek od Archee »

Moc děkuji, přesně takové informace potřebuji. Co tak čtu, tak to asi opravdu není takový průser. Někde jsem se dočetl, že ten problém nastane jen asi u 2% aut. Ale to může být samozřejmě kec. Případně ta oprava není cenově úplně mimo. Spíš mi jde o to, jestli to někdo umí udělat v ČR. Po tom se musím popídit, ideálně nějaký nadšenec, který si neříká 5000 Kč / 1 hodina :D

Verze 987 už se mi vzhledem moc nelíbí, cenově ještě nejsou úplně mimo, ale více se mi líbí předchozí model. A ty ještě novější jsou zas cenově jinde :)

Zážitek s Carrerou závidím!!! :)
Odpovědět