BMW F20 120D Problém s motorem.

Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen ad.
Odpovědět
Ďáblík
Spolujezdec

BMW F20 120D Problém s motorem.

Příspěvek od Ďáblík »

Ahojte, mám problém na mém BMW F20 120D 135Kw r.v.2012.
Při každé jízdě prvních 10 minut jízdy nad 2000ot/min se začne třepat řadička a auto nejde pořádně do tahu. Bylo mi poraděno, že to na 110% bude ucpané sání karbonem, což se vyvrátilo. Sání+vířivé klapky byly sice KO a sání jsem komplet vyčistil a koupil nové originální klapky ale problém stále přetrvává. Auto se tehdy ještě celé třáslo a vibrovalo včetně motoru, tak jsem vyměnil Silentbloky motoru a převodovky, vibrace se zmírnily ale problém se nevyřešil a problém stále přetrvává. Včera jsem vyměnil komplet spojku+setrvačník a vibrace ustály nadobro a v autě je konečně slyšet vlastního slova ale problém s třesoucí se řadičkou neustal a stále pokračuje stále prvních 10min jízdy, než to auto nějak překoná a poté jede naprosto normálně. Do auta tankuji pouze naftu s aditivy od Orlenu. A výměna oleje probíhá pravidelně co 10tkm. Nějaké rady/tipy v čem je problém? Napadlo mě nechat změřit vstřiky i když motor jede naprosto krásně a nebo nechat vyčistit DPF i když auto vůbec nekouří a přes diagnostiku nehlásí problém, že by auto mělo DPF ucpané.. předem díky za tipy/rady!💪
Přílohy
2b70a4db-3b10-48ee-ae36-6d24a3048165.jpeg
Shr3k
Mistr volantu

Re: BMW F20 120D Problém s motorem.

Příspěvek od Shr3k »

Půjčit si logger od fcd.eu.
2022 BMW 540xdT, 2019 Mazda2 1.5 Skyactiv-G A/T
2022 BMW K 1600 B
WWW.MAZDAKLAN.CZ
anatolewilson
Dítě v autě

Příspěvek od anatolewilson »

Zkontrolujte stav palivového čerpadla a jeho tlakového regulátoru. Nedostatečný tlak paliva může vést k problémům s výkonem a nestabilitě při vyšších otáčkách.
Ďáblík
Spolujezdec

Příspěvek od Ďáblík »

To by ale dělalo neustále pokud se nemýlím? Můj problém trvá pouze do chvíle než se nejspíše zahřeje motor a nebo to "zázračně" přestane a nedělá to. Vypozoroval jsem, že to je cca 10-15min jízdy do 2000ot. Jakmile překročím 2000ot začne se řadička třást.
otdoglover
Dítě v autě

Příspěvek od otdoglover »

Můžete znovu zkontrolovat šroubygeometry dash.
Odpovědět