BMW Divize

Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen ad.
Odpovědět
Bond007
Economy Run Master

Re: BMW Divize

Příspěvek od Bond007 »

jancsi píše:Bond: ja len, ze si pisal, ze za dva roky predavas obe auta a kupujes nieco famozneho:-)

tak ma napadlo,ze kupujes nieco co bude sportove aj rodinne. A nech mi nikdo nevravi, za Maserati nie je famonzne. Minule na Krivoklate z neho vystupovala rodinka, babicka a deti :-) rodinne auto :-)

Kazdopadne ked to auto nastartovalo, tak cumel uplne kazdy.... Tie auta maju ladene vyfuky nejak uplne inak.... Vedla startovala M3 .. No Maserati bolo niekde uplne v inej lige :-)

Dokazal by som si to auto predstavit ako nastupcu "rodinneho" 550i :-)
550i je uz rok a pul pryc

Vroom .... Klobouk dolu ;)
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
911T
Mistr volantu

Příspěvek od 911T »

Konecne poriadne auto. :D
Lukasp
Autoškolák

Příspěvek od Lukasp »

Zdravím Vás,

Chtěl bych poděkovat za cenné rady, které jste mi před pár měsíci dali, když jsem se rozhodoval, jestli koupit superba, passat bitdi nebo jen tdi (naštěstí ste mi vše rozmluvili :D). Nakonec mi před pár dny došlo domů M135i :))

A tak žádám o další radu, jedu od září do konce roku do hor, pracovat a vzdělávat se a domů se vracet nebudu. Nerad bych kdesi na konci světa ve Francii řešil koupi a přezutí gum a proto sem si říkal, že bych zimní koupil už teď. Na konci sprna přezul a odjel těch cca 1300km na nich. V září, říjnu se budu pohybovat na kole, takže nájezd pár km a poté v zimních měsících už to bude OK. Asi lepší než tahat kola a nechat tam přezout ne?

A proto bych rád poprosil o nějakou radu, které zimáky koupit. Četl sem toho tady v diskuzích už hodně, spíš mi jde o to, abych nekoupil gumy, které bych těma 2000km které najedu v teplém počasí uplně neodrovnal. Popřípadě jestli lepší koupit gumy levnější a na další sezóny vyměnit.

A ještě poprosím o jednu radu, je to moje první auto, o které bych se rád staral trochu lépe než běžný uživatel a tak by mě zajimálo zda vyměnit nebo nevyměnit po zajetí (3000km?) olej? Slyšel sem názory, že je to dobré, někdo zase říká zbytečné.

Díky moc
Spectral
Mistr volantu

Příspěvek od Spectral »

Lukasp: Nebudu se vyjadřovat k tomu, jestli přezout už na konci léta, nebo si vzít gumy s sebou a přezout až ve Francii. Nicméně zejména pokud budeš přezouvat už tady, koupil bych buď Pirelli Winter SottoZero 3 anebo Michelin Pilot Alpin PA4. Oproti třeba takovým Continentalům TS850P jsou mnohem lepší na suchu a za tepla, takže by ten tvůj výlet měly snášet podstatně lépe. Taky se na nich dá i na suchu aspoň trochu jezdit (narozdíl od běžných zimáků), což s M135i přijde vhod.

Olej vyměnit. Máloco má i v dnešní době a v moderních motorech tak pozitivní vliv na stav motoru a jeho životnost, jako zkrácení intervalů výměny oleje. A první rychlá výměna po zajetí? Ano, ano, ano. Pakliže platí to, co jsi napsal, tedy že se o auto chceš starat lépe než běžný uživatel, tak toto je podle mě přesně ten správný krok.

Btw, jak nakonec dopadl výběr té převodovky? Manuál, nebo automat?
:ar!
Bond007
Economy Run Master

Příspěvek od Bond007 »

Gumy prezout, olej vymenit... 2000 km gumam neublizi, polud nepojedes pilu a vymena oleje muze mit jen pozitivni vliv.. U bmw M i audi S to dokonce predepisuje vyrobce
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

na suchu a v teple velice slusne funguji i Nokiany D4
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

jo, Sotto3 fungujou relativně slušně aji v těple.... akuráth mám pocit/ukušenost, že jak se JAKÁKOLI zimní guma "přepálí" v těple, tak potem na ledě klouže víc a má v hlubofým sněhu výrazně horší záběrové schopnosti (imho to je tím, že směs tím přepálením "ztvrdne"

ref zajíždění a výměna woleje: já sem 3er zajížděl od 15-tého kilometru na tachu (tj. po prvním zahřátí) do redline a prvně wolej měnil při 2000km
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Bond007
Economy Run Master

Příspěvek od Bond007 »

pavproch píše:jo, Sotto3 fungujou relativně slušně aji v těple.... akuráth mám pocit/ukušenost, že jak se JAKÁKOLI zimní guma "přepálí" v těple, tak potem na ledě klouže víc a má v hlubofým sněhu výrazně horší záběrové schopnosti (imho to je tím, že směs tím přepálením "ztvrdne"

ref zajíždění a výměna woleje: já sem 3er zajížděl od 15-tého kilometru na tachu (tj. po prvním zahřátí) do redline a prvně wolej měnil při 2000km
A pak se divis ze je ten motor divnej ;)
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
Lukasp
Autoškolák

Příspěvek od Lukasp »

Nakonec jsem vzal RWD AT :)

Díky za rady, mrknu na to a něco objednám.
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Dobře jsi zvolil.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
Odpovědět