BMW Divize

Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen ad.
Odpovědět
ExFun
Letec

Re: BMW Divize

Příspěvek od ExFun »

Mně nepřijde šťastné ani správné rozdělovat motory v chování s AT nebo MT. Motor musí umět jezdit s oběma.

Navíc osobně bych MT akceptoval již jen u sporťáku a ten nechci...
Back to basics.
Příčina -> následek
pjanda
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pjanda »

Mr.Semtex píše:Ehmm.. Takže to byl vlastně skvělý motor, který jenom nebyl určen do auta? :-?
Tak to je snad samozrejme, motor jako takovy muze byt skvely, akorat se tak v nekterm aute nemusi jevit. Zkratka se do nejakeho auta hodi a do jineho ne. Takovy 30i je v 1er pomalu zazrak, v 7er socialni pripad...
Milovník starých pořádků.
Skanz3n
pjanda
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pjanda »

ExFun píše:Mně nepřijde šťastné ani správné rozdělovat motory v chování s AT nebo MT. Motor musí umět jezdit s oběma.
Takto bych na to nepohlizel. Stejne jako se kazdy motor nehodi do kazdeho auta, ani kazdy motor se nehodi ke kazde prevodovce. Zvlaste v pripadech, kde vzhledem k vykonu motoru v urcitem spektru otacek je jen uzka hanice mezi tim, kdy se motor projevu jeste zive a kdy uz ne, muze byt automat smrtici. A zrovna atmosfericke motory to budou velmi casto...
Skanz3n
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Mně to nedává smysl. To už je takové škatulkování škatulek. Jistě jde rozebírat a hodnotit každou podstatnější část auta zvlášť a bude to mít svůj význam. Pro mě je asi přínosnější hodnocení auta, jeho fungování, jako celku.

Tady šlo o Golfa V 2.0FSi AT v plné výbavě a to auto pro mě nebylo vůbec dobré. Rozhodně bych si tento celek nekoupil ani jako ojetinu.
Back to basics.
Příčina -> následek
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

ExFun píše:Mně to nedává smysl. To už je takové škatulkování škatulek. Jistě jde rozebírat a hodnotit každou podstatnější část auta zvlášť a bude to mít svůj význam. Pro mě je asi přínosnější hodnocení auta, jeho fungování, jako celku.

Tady šlo o Golfa V 2.0FSi AT v plné výbavě a to auto pro mě nebylo vůbec dobré. Rozhodně bych si tento celek nekoupil ani jako ojetinu.
ano to auto nebylo vubec dobre, spojeni motoru a automatu nebylo dobre, ale motor jako takovy je vyborny a to, ze ho nekdo zabil tim, ze tam da spatnou prevodovku na tom nic nemeni.

kdyz si koupis raketu na skvos a nechas si tam dat blby vyplet a jako celek to bude fungovat spatne, neznamena to, ze ta raketa jako takova je naprd.
pjanda
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pjanda »

ExFun píše:Mně to nedává smysl. (...) Pro mě je asi přínosnější hodnocení auta, jeho fungování, jako celku.
No vsak :) V urcitem pripade ten motor ve spojeni se zbytkem auta smysl davat bude, v jinem nikoli. Fungovani celku prece dela vzajemne sladeni jednotlivych casti. Ze jednou to sladeni nedava dobry celek neznamena, ze jsou vsechny jeho jednotlive casti automaticky spatne...
Skanz3n
merlin
Porsche Expert

Příspěvek od merlin »

pjanda, ale treba uznat ze kombinacia motor/prevodovka je pre pocit s auta klucova. To nie su napriklad blbe sedadla, co sa da odpustit :)
Spaste svet od ľudí ktorý ho chcú spasiť
pjanda
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pjanda »

To mne vysvetlovat nemusite :) Zde slo o to, ze motor muze byt v kombinaci s manualni prevodovkou dobry a s automatem spatny. To neznamena, ze si ho s automatem presto poridim, protoze je to prece ten dobry motor ;), ale vyberu si jiny, ktery s automatem funguje dobre. To pokud je pro me automat neodmyslitelna volba...

Ano, vsichni hledame dobry celek. Ale to muze jednou auto s tim samym motorem byt (Golf V MT 3D HL) a jednou ne (Golf V AT PP).
Skanz3n
merlin
Porsche Expert

Příspěvek od merlin »

Tak potom ma napada len otazka preco vyrobca podobnu kombinaciu ponuka? Neverim je ich testovaci vodici by neponali ze tato kombinacia nefunguje optimalne :-?
Spaste svet od ľudí ktorý ho chcú spasiť
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

automat byl dlouhe roky sekundarni system, nehral prim a nebyl podstatny, proto se volily casto nesmyslne kombinace a vuz nebyl optimalizovany na soucinnost. Dnes je to uplne jinak a AT zacinaji nabirat na prodejich a tomu se prizpusobuje celkove sladeni a funkcnost. Samo, pro gurmany nic moc, ale pro BFU je to daleko vice dotazene a mnohem pouzitelnejsi.

takze primarni auto fungovalo dobre, no a kdyz nekdo chtel ten automat, tak ho dostal, byla vyrazne horsi dynamika, spotreba, cena, ale byl to automat
Odpovědět