Audi klub - pro ty, co chteji Auto

Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen ad.
Odpovědět
Deli
Letec

Re: Audi klub - pro ty, co chteji AUTO

Příspěvek od Deli »

přesně, to je fakt tragédie... navíc jak jezdí relativně hodně A4, tak si toho člověk všimne, hrůza :)
"Každý tančíme podle vlastní melodie." Charles Emerson Winchester III :)
Fordem tam, vlakem zpátky! ;;)
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

to z vas mluvi jen zavist, ja si to nechal dodelat na svou A4 a vypada to skvele a i par lidi co to uz videlo to povazuje za elegantni. protse nekteri neprekousnou, ze audi prislo s necim, co se stalo hitem a trendem.
pjanda
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pjanda »

ExFun píše: ad Audi - u Audi by mě hlavně nejvíc těšilo, kdyby opustili jimi zavedenou módu efektních LEDek pro denní svícení (a teď již všude možně). Ono by z mého pohledu bylo úplně nejlepší, kdyby s tou blbostí vůbec nikdy nepřišli... :/ Když BMW přišlo s AngelEyes, tak to bylo geniální a efektní řešení. Kolotočářské řešení Audi je škaredé, rušivé a nefunkční - jak se musí ztlumit, aby byl vidět blinkr...brrr
Vladimire? ;) Ty jsi ten posledni, ktereho bych tu cekal ;) Ale bud vitan :)

LED jsou vazne ubohou show, ale myslim, ze tak nejak vyjadruji vztah Audi k technickym resenim jako celku. Show casto vitezi za jakoukoli cenu...
Milovník starých pořádků.
Skanz3n
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

pjanda píše:
ExFun píše: ad Audi - u Audi by mě hlavně nejvíc těšilo, kdyby opustili jimi zavedenou módu efektních LEDek pro denní svícení (a teď již všude možně). Ono by z mého pohledu bylo úplně nejlepší, kdyby s tou blbostí vůbec nikdy nepřišli... :/ Když BMW přišlo s AngelEyes, tak to bylo geniální a efektní řešení. Kolotočářské řešení Audi je škaredé, rušivé a nefunkční - jak se musí ztlumit, aby byl vidět blinkr...brrr
Vladimire? ;) Ty jsi ten posledni, ktereho bych tu cekal ;) Ale bud vitan :)

LED jsou vazne ubohou show, ale myslim, ze tak nejak vyjadruji vztah Audi k technickym resenim jako celku. Show casto vitezi za jakoukoli cenu...
a AngelEyes show nebyla?
pjanda
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pjanda »

goes: Meni snad neco na mem nazoru na vyrceny stav fakt, jestli je jeste neco jineho take show, nebo neni? LED na Audi jsou proste prestrelene bez ohledu na to, jak co delaji jini... Ja jsem nerekl: BMW je super a Audi je smejd ;)

Nicmene kdyz uz se ptas - ano, je to show, zvlast v provedeni pro denni sviceni s LED. Ale kolotocarstvi tech masivne sviticich Audi hadovek to nedosahuje ani zdaleka...
Milovník starých pořádků.
Skanz3n
Deli
Letec

Příspěvek od Deli »

třeba jak to má A3 je docela ok, ale např . A4 - to je fakt hrůza :) nejhorší je, že to začíná mít každé VW :-o
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

takze show mensi a show vetsi. U jednoho to nikdo neresi u druheho je treba na to upozornovat. Proste chybi tomu jeden metr a o nicem jinem to neni. Samozrejme, ze neni treba rici pri kritice, kdo vsechno to ma taky a horsi ci o neco lepsi, to ja beru, jen proste u nekterych lidi, kteri maji urcite zaujeti a antipatie vuci necemu je dost tezko uveritelne, ze je v tom ryzi nezistny pohled, byt negativni, a ne proste takova nejaka vnitrni potreba to sjet.
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

čau Pavle :) Díky.

Goes: budeš se divit, ale AE nejsou jen o show. Mají pozadí vzniku, které dává smysl. Když přišly xenony s čočkou, BMW bylo jedno z prvních, které je masivně nasadilo (E-klasse, C-klasse mělo v té době xenony jako třeba Laguna II - s parabolou). ALe nejde jen o BMW. V té době vyšly stížnosti, že xenony s čočkou jako bodový zdroj a velmi výrazný táhnou oči a jsou nepříjemné pro protijedoucí auta.

Proto BMW přišlo s AE, kdy kolem čočky umístilo svítící okruží, které ten svítící "pichlavý" bod opticky zvětšilo a nepůsobí na protijedoucí tak nepříjemně (nejsem si tím jistý, ale mám pocit, že u BMW snad to okruží nahrazuje i parkovačku, která jinak daleko méně účinně měla plnit za daným účelem funkci sekundárního zdroje světla vedle xenonu). Řešení problému a efekt tady byl v synergii.

Ostatní řešení jsou pak více či méně povedené variace na toto řešení. S rozřířením LED pak Audi přišlo s tou blbostí, že začali toto používat se zvýšeným výkonem jako DRL. DRL osobně považuju za nesmysl - nechápu, proč montovat 2 systémy a přepínat mezi nimi, když mohou svítit hlavní světla... Proč věci dělat jednoduše, že....

Současný stav je pro mě šílený. Dnes jsem v šeru potkal Panameru - xenony + půl metru pod nimi svítící LED pásky... vypadalo to jako by měl puštěné mlhovky. Původní účel to vůbec neplnilo...

Co se Audi řešení týká, tak pro mě neplní stejně dobře výše popsanou fci jako AE, protože místo toho, aby nepoutalo tak pozornost protijedoucích, tak naopak svítí jak lunapark a přitahuje pohledy. Marketingově dobré řešení, leč bezohledné.
Back to basics.
Příčina -> následek
Deli
Letec

Příspěvek od Deli »

ihmo ideal řešení měl/má MB, študoval jsem to ještě u CLC a prostě LEDky na ds byly v příplatkové výbavě, tj. chceš být kchůl (přijde ti to jako príma nápad) a svítit LEDkama, ok, připlať si 12tis (nebo kolik to bylo), ale jestli si vystačíš s xenonama, tak dobře, my ti je necpeme :) a vůbec nejhorší to má teď VW, kdy je pár LEDek rozlezlých přes celé světlo, hrůza x_x
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

To nevím, ale W212 i W204 to má dost blbě. SLS a CLS 2011 asi lepší, ale ty jsem naživo neviděl. Já bych ty LED poslal do háje celkově, snad mimo brzdových světel, kde mají opodstatnění. Je z toho "světelný smog" jako Brno. Opravdu netuším, proč je nezbytné, aby auta svítily jako vánoční kamion Coca-Coly...

Nový Passat je vůbec "dílo" co jsem viděl živě. I když otázka spíš u mě je, co není- mimo Jagů a CTS.
Back to basics.
Příčina -> následek
Odpovědět