d1.8t píše:
Sice se občas na 350Z mrknu, ale těch cca 1560kg, mě vždycky spolehlivě odradí. Ne ani tohle není cesta. Radši uberu koně než abych přidával váhu. Absolutní výkon pro mě není klíčový. Co je pro mě důležitý je poměr výkon/váha kvůli zrychlení v nízkých a středních rychlostech. Přes 200 jezdim minimálně. Takže v principu když budu chtít auto s 200k/t, vždy dám přednost autu s 200k a 1t hmotnosti před autem 300k a 1,5t.
Co se show týká, vždy jsem vlastnil sleepery na kterých není moc poznat jak jedou (Swift GTi, Cupra 1.8t, Sunny GTi), tahle filozofie mi i vyhovuje a nemám problém v ní pokračovat dál. Nemám potřebu aby mě auto okouzlovalo svým designem. Přemýšlení o autech typu Z4 coupe, Boxster S, S2K souvisí spíš s myšlenkou vyzkoušet něco sportovnějšího než jsou HH nebo trojkový sedan. Namyslím ani tak číslama jako celkovým projevem.
Rozumim. U me idealni auto musi umet oboji, tj. zvladat aktivni pomalou i velmi rychlou jizdu. To treba 911 umi velmi solidne, jakkoli znam auta mrstnejsi pri nizkych i stabilnejsi pri vysokych rychlostech. Je to zkratka takovy dobre snesitelny kompromis.
Jinak samozrejme, dobre sportovni kupe nabidne trochu jiny pozitek z jizdy nez ostry hatchback, mne jen nevonelo vnimani "neni dost zajimave proto jak vypada", to pro me z vyse zminenych duvodu moc relevantni neni. Zrovna 130i vs. Z4 se stejnym motorem jsou dost jina auta, presto jsem vzdy rikal, ze davam prednost 130i prave proto, ze neoslnuje vizualne, ale jizdne
A co si budeme povidat, kdyz uz mate 250 nebo 350 koni, je to dost na to, abyste pri jejich optimalnim vyuziti byl rychlejsi nez naprosta vetsina ostatnich ridicu libovlne sportovnich aut. Treba ani vylet na Nordschleife, kde schazi "sebranka" narocnejsich ridicu, neukaze neco jineho. Kdyz tam budete jezdit pilu se 130i, narazite na tri rychlejsi ridice za den. Proto je pro me vzdy dulezita "zvladnutelnost dostupneho vykonu", tj. jak komu nejake auto sedne. Mne zrovna 130i sedla velmi a proto jsem s ni byl velmi rychly, nekdy az prilis
Ale to uz jsem zase daleko od tematu
![Happy :)](./images/smilies/1.gif)
Milovník starých pořádků.
Skanz3n