Volkswagen obecne

Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen ad.
Odpovědět
M.Z.
Letec

Re: Volkswagen obecne

Příspěvek od M.Z. »

Vadit by to určitě nemělo.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
retron
Letec

Příspěvek od retron »

během garančky bych tam lil to co je předepsáno tedy dle specifikace 504/507, pokud chceš pro placebo efekt něco lepšího tak jim dones Millers EE 5w-30, taky jsem ho tam ted nechal nalít. nově si některé autorizáky účtují až kilo za litr vlastního oleje a pokud je to něco jiného než lijou standardně (obvykle Castrol Edge Professional Longlife III 5W-30) tak to někdy i napíšou do servisky
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

btw, aby se vůbec nějaká garančka (první je předepsaná až ve 30-tis km) po dobu záruky konala.... nám se nekonala neb drahá za první dva roky nalítala jen 26tis km... takže asitak (mezivýměna při 15kkm v neautorizálu se samozřejmě konala)
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

Planuju menit v rezimu 5-15-30-45-60...tkm. Za rok najedu 45-50tkm, dve garancky jsem vyhadal gratis v cene, zaruku mam do 120tkm, takze me to tam asi nemine :)
R4...258k
R3...261k
EV...264k
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

A platit nekomu spuntovny za donesenej olej fakt nebudu :)
R4...258k
R3...261k
EV...264k
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

není 5 pozdě? já s 3er měnil už ve 2... ale je fakt že sem to honil od nultého kilometru ... dyž záběh, tak záběh pořádně.... poprvé sem to poslal do redline, dyž na tachu bylo myslím číslo 0000013km
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

pavproch píše:v CarTecu sa nebudou dívat divně na první (placenou) výměnu woleje už ve 2000km, bo takový požadavek už znají (ode mně) .... :D

já teda bramborovi hned při první jízdě (cca 80km) dal "sodu".... od odjezdu ze salonu pořád střídavě zrychlovat/zpomalovat, prvních pár kilometrů do 2, jak rostly kilometry a teplota woleje tak do 3, potem do 4tis otáček a po cca půlhodině už až skoro do omezovače.... neska motor (něco přes dva roky a skoro 90tis km) jde jako zvon (mechanicky, oproštěno od posratých EURlimitů), wolej nežere (litr na servisní interval).... ale asi ne každý a ne vždy má to srce se takle chovat k nové "milence" ..... přiznávám, že sem takle zajížděl motor poprvé.....
Taxem kecal, to číslo byloa si 000030km... se stydím (za svoju sklerozu)
retron
Letec

Příspěvek od retron »

do redline to jde už ve vratech z fabriky a za studena takže o nějakém zajíždění dnes nemůže být řeč
i s případným "špuntovným" budeš v plusu 500-800 erár vs. 200-300 dones si sám za litr
aktuální novinka u Škodovky je, že interval servisu se ozve už po roce, ovšem to je bez výměny oleje, pouze "check"
u Audi zatim ne, ale taky se mi zdá, že se to samo "inteligentně" krátí ze dvou let max na rok a půl
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

retron píše:do redline to jde už ve vratech z fabriky a za studena takže o nějakém zajíždění dnes nemůže být řeč
i s případným "špuntovným" budeš v plusu 500-800 erár vs. 200-300 dones si sám za litr
aktuální novinka u Škodovky je, že interval servisu se ozve už po roce, ovšem to je bez výměny oleje, pouze "check"
u Audi zatim ne, ale taky se mi zdá, že se to samo "inteligentně" krátí ze dvou let max na rok a půl
Jestli budou chtit spuntovny, tak je necham udelat ty dve garancky zadarmo a pak jdu jinam.

Add zajizdeni, ano, ve vsech automobilkach v cr/sr to funguje tak, ze auto sjede z pasu, projede sprchou (zkouska tesnosti), pak je kontrola ovladacich prvku a pak hura na okruh (1-2-3 plnej, plny brzdy, zatacka v kilu, hrboly, kopecek a hura na transportni pripravu).

Ja mam ale o zajizdeni vlastni teorii, takze do 3tkm poctive zahrejvam a nechodim az do omezovace, od 3tkm uz dostava plnej, v 5ti olej. Uz jsem par novejch aut mel a osvedcilo se mi to. Vsechny byly dobre rozjezdeny a vsechny se dozily 150tkm bez problemu s motorem.

Ta prvni vymena by mohla bejt i driv, ale jezdim dost dlouhy trasy, takze 5tkm nevadi.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

pavproch píše:
pavproch píše:v CarTecu sa nebudou dívat divně na první (placenou) výměnu woleje už ve 2000km, bo takový požadavek už znají (ode mně) .... :D

já teda bramborovi hned při první jízdě (cca 80km) dal "sodu".... od odjezdu ze salonu pořád střídavě zrychlovat/zpomalovat, prvních pár kilometrů do 2, jak rostly kilometry a teplota woleje tak do 3, potem do 4tis otáček a po cca půlhodině už až skoro do omezovače.... neska motor (něco přes dva roky a skoro 90tis km) jde jako zvon (mechanicky, oproštěno od posratých EURlimitů), wolej nežere (litr na servisní interval).... ale asi ne každý a ne vždy má to srce se takle chovat k nové "milence" ..... přiznávám, že sem takle zajížděl motor poprvé.....
Taxem kecal, to číslo byloa si 000030km... se stydím (za svoju sklerozu)
Litr oleje na jeden servisni interval mi prijde hodne. Ja zatim nemel auto do kteryho bych dolejval s vyjimkou 116d, ktera si vyzadala 2dl, kdyz jsem pretahl a jel na vymenu po 35tkm. Samozrejme, z principu nakej olej zmizet musi, ale litr?
R4...258k
R3...261k
EV...264k
Odpovědět