BMW Divize

Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen ad.
Odpovědět
pjanda
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: BMW Divize

Příspěvek od pjanda »

goes píše: ja spis tim narazim na to, ze dekuje za kazde kolo na okruhu, pritom ty okruhy zase tak drahe nejsou, aby nemohly byt casteji. Ano brno je extrem at uz nudnosti a potrebou velkeho vykonu, ale zase neni to jediny placek v CR...
pjanda píše:Nepohrdam tim, sam jsem clenem a diky bohu za kazdou moznost si nekdy zajezdit na okruhu kam se clovek normalne nedostane.
Jak vidis, opet prekrucujes :) Brno opravdu neni ten okruh, kam se clovek normalne nedostane. Pronajmout si treba Spa uz je ale trochu o necem jinem.

Navic jak rika Batman - co tam budes delat cely den: Treba v Moste bylo mozne koupit pulhodinove jizdy v ramci verejnych dnu, to se dalo, ale co tam jinak budes provadet? Ani neni seriove auto, ktere by tam den vydrzelo jezdit bez servisu... S KSA se da podobnym rezimem (tedy jen kratce resp. za rozumnejsi cenu) dostat i tam, kde je nejaky soukromy pronajem nerealny, nebo hodne drahy.
Milovník starých pořádků.
Skanz3n
pjanda
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pjanda »

goes píše:akorat ta auta v protismeru obcas zkrizi plany ;)
Pak si planuj jizdu ve vlastnim smeru ;)
Skanz3n
Bond007
Economy Run Master

Příspěvek od Bond007 »

baumont: a o tom to prave je, to se mi libi na Nordschleife... kazdou zatacku tam potkavas jinou sestavu silencu a musis se s tim nejak vyporadat... a pokud se zaroven s tebou do kazde zatacky propracovava i nekdo jiny...mas konecne nejakeho soupere a tak si spolu pekne sjedete a vyradite se... jasny, muzes si porad sterilne kazdy kolo zkouset spravny prujezd zatackou atd, ale s realnym zivotem to nema nic spolecnyho...kdezto pokud tam mas v chumlu nekolik aut, muzes porovnavat vyhody ruznych technik prujezdu, aut, pohonu atd... ja neznam nic krasnejsiho nez si dokazat ze se svem yutem ktery ma o nejakych 60 koni min dokazu diky cistote prujezdu atd absolutne setrit novou M3, a jeji ridic se te pak v boxech pta jak je mozny zes mu tak ujel...prijde mi to mnohem bliz realite a prave soutezi, nez si "akademicky" krouzit idelani stopu sam pro sebe
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
pjanda
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pjanda »

beaumont píše: Mimochodem, při jízdách veřejnosti v Brně pořadatelé vůbec neřeší jaké auto a kdy tam pustí. Už se mi stalo, že jsme se v jedné zatáčce sešli v této sestavě:
...
A v takovéhle sestavě je to celkem o hubu, člověk neví co ti ostatní provedou, jestli to někomu neuletí, nebo jestli se ty HH pokusí prodrat dopředu nějakou mezerou...
A copak v zivote je to nakonec jine? Za Vami splaseny policajt co si mysli, ze modry majak meni fyzikalni zakony, pred Vami vybrzdujici dement, ktery si mysli, ze svou situaci vylepsi dokazovanim, jak jste blizko a v protismeru motajici se kamion s ridicem ctoucim si noviny... A mezi to vsechno se musite vejit, bez ohledu na rychlost :)

Myslim, ze jizda na okruhu, kde musite davat pozor nejen na sebe, ale i na ostatni, je ten pravy trenink pro silnicni jizdu. Samozrejme, muzete tam vyrazit i s jinymi cily, ale u mne to tak neni, jsem silnicni ridic...
Skanz3n
beaumont
Letec

Příspěvek od beaumont »

pjanda: Já si ovšem na okruhu dovolím věci, které na silnici nikdy dobrovolně (!) nedělám a dělat nebudu. Okruh beru jako zábavu a kromě toho taky jako trénink, jak vyřešit nechtěnou nouzovou situaci. A tu si raději "nasimuluju" sám. každé kolo si tu kterou zatáčku najedu o kousek rychleji, nebo si v ní zkusím přibrzdit nebo dřív přidat atd. a poznám, co mi v takové situaci auto udělá. A mějte si mě klidně za suchara, ale mě prostě baví si užívat čistou efektivní stopu.
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
Bond007
Economy Run Master

Příspěvek od Bond007 »

beaumont: ale reseni spousty necekanych situaci si nacvicis prave i diky tem ostatnim co jsou s tebou na tom okruhu... musis resit nejen idelani stopu, ale i ty ostatni co se motaji okolo, kteri ti vytvori spousty necekanych situaci
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
Bond007
Economy Run Master

Příspěvek od Bond007 »

a zaroven je krasny videt, kdyz si nekdo spatne najede do zatacky, spatne si odradi nebo zabrzdi a ty ho diky tomu pojedes.... je to takova skola zivota
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
beaumont
Letec

Příspěvek od beaumont »

Ono při těch jízdách veřejnosti stejně není na vybranou, sám se tam člověk ocitne málokdy...
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
pjanda
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pjanda »

beaumont píše:pjanda: Já si ovšem na okruhu dovolím věci, které na silnici nikdy dobrovolně (!) nedělám a dělat nebudu. Okruh beru jako zábavu a kromě toho taky jako trénink, jak vyřešit nechtěnou nouzovou situaci. A tu si raději "nasimuluju" sám. každé kolo si tu kterou zatáčku najedu o kousek rychleji, nebo si v ní zkusím přibrzdit nebo dřív přidat atd. a poznám, co mi v takové situaci auto udělá. A mějte si mě klidně za suchara, ale mě prostě baví si užívat čistou efektivní stopu.
Tomu rozumim, ale to neni nic proti nicemu. Vsak nikdo nerika, ze se jezdi na okruh naucit to co pak dela na silnici ;), ale naucit se na okruhu neco noveho ma pro jizdu na silnici vzdy pozitivni vliv, i kdyz tam nedelate to same...

Ja si take rad sjedu okruh ciste a bez provozu, ale i si rad s nekym zajezdim. Jsou to pro me dve jine, ale podobne zajimave situace :)
Skanz3n
beaumont
Letec

Příspěvek od beaumont »

No, když jsou kolem zhruba srovnatelná auta a řidiči, tak proč ne. Problém u jízd veřejnosti je právě ten zmatek, rychlá auta, pomalá, závodníci, řidiči div ne v klobouku...

Představoval bych si, že by to při jízdách veřejnosti mohlo být rozděleno na "rychlou" a "pomalou" skupinu, stejně se vždycky jezdí 2 x 25 minut. A klidně bych byl v té "pomalé" skupině.
Odpovědět