BMW Divize
Re: BMW Divize
@mmira: Ja vim, me to jen pride jako neco udelane na oko.
Velikost kotouce neni az tak dulezita stejne stim vetsina jezdi normalne, ale kdyz to ma docela nekompronisni motor tak nerozumim takovemu kompromisu v brzdach.
Jakou mas roztec na zchyceni trmenu. Brembo trmeny jsou stejny.
Tam jde hlavne o rozlozeni brzdne sily z toho se odviji tepelne nahani atd... a to jsou veci co uz se na okruhu resi
Velikost kotouce neni az tak dulezita stejne stim vetsina jezdi normalne, ale kdyz to ma docela nekompronisni motor tak nerozumim takovemu kompromisu v brzdach.
Jakou mas roztec na zchyceni trmenu. Brembo trmeny jsou stejny.
Tam jde hlavne o rozlozeni brzdne sily z toho se odviji tepelne nahani atd... a to jsou veci co uz se na okruhu resi
AR166V6, F850 Special
EX^3 AR 156TS EX^2-Š120, EX^1 fáčko
EX^3 AR 156TS EX^2-Š120, EX^1 fáčko
no je to tak, M3 je postavena okolo motoru, na podvozek a brzdy se "zapomnelo". staci vylepsit prave tyto komponenty a bez dalsich uprav lze na NS jezdit pod 8 min.
kombinace CSL kotoucu a 4 pistkovych Bremb z Porsce 911 996 popr prvni generace Boxsteru/Caymanu S je jednou z docela popularnich variant.
kombinace CSL kotoucu a 4 pistkovych Bremb z Porsce 911 996 popr prvni generace Boxsteru/Caymanu S je jednou z docela popularnich variant.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
@mmira : nebola by financne menej narocne dat na M3 viacpiestikove brzdice napriklad zo 750-ky(alebo cohokolvek podobne tazkeho a silneho)? viem ze to je celkom bezna prax, podla skusenosti majitelov aj celkom efektivne vylepsenie... aj ked je pravda ze su tam potrebne iste upravy...
s tim jsem se jeste nesetkal - obecne reseni v komunite je bud BBK od AP, Bremba, StopTechu nasledovany D2, Ksport atd nebo montaz lehce upravenych Porsche brzd (http://www.pro-calipers.co.uk/uk/produk ... 3_bbk.html). dalsi z moznosti je pouziti BMW Performance brzd pro 1er.
Autoforum.cz
právě sem to chtěl napsat - na Zpost je poměrně obsáhlý thread o použití performance brzd (předních) e9x a f30 na e89 (zadní nelze quli elektronické ručce Z4) - už sem vlastně rozhodnutý, že až sjedu m4Zlikovi př. kotouče (BC ukazuje že zbývá 12.000km), tak tam dám Performace z f30 (větší průměr, vrtané/drážkované, 6-ti pístky...podmínkou jsou ale min 18" OEM ráfky resp 19" non-OEM) ... náročnost "transplantace" je označována jako PnP
věřím, že u 3er M3 e46 taky půjde udělat nějaké takové "roubování"
(jako perličku sem tam našel nějaké Brembo Big Wheel RSR nebo tak nějak (snad osmipístky, kotouče snad ke 400mm) + jakési zázračné supr desky - mají jedinou vadu - cena v dolarech za set je pětimístná)
věřím, že u 3er M3 e46 taky půjde udělat nějaké takové "roubování"
(jako perličku sem tam našel nějaké Brembo Big Wheel RSR nebo tak nějak (snad osmipístky, kotouče snad ke 400mm) + jakési zázračné supr desky - mají jedinou vadu - cena v dolarech za set je pětimístná)
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Nevyhnutelná vada by byl zbytečný nárůst neodpružené a hlavně rotační hmotnosti. Nutnost větších kol pak = ještě další nárůst rotační hmotnosti. Takhle předimenzované brzdy by proto podle mě spíš auto dynamicky zabily, než že by byly nejlepším možným řešením bez ohledu na peníze.pavproch píše:(jako perličku sem tam našel nějaké Brembo Big Wheel RSR nebo tak nějak (snad osmipístky, kotouče snad ke 400mm) + jakési zázračné supr desky - mají jedinou vadu - cena v dolarech za set je pětimístná)
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
Hrozně moc dokážou udělat pořádný (nebo špatný) destičky. Mám AP Racing BBK 4píst na 325x28 směrových kotoučích, jenže jsem ten kit koupil jetej a začal jsem s kombinací nových obručí/rotorů a Ferodo DS2500, se kterýma auto jenom tak nějak brzdilo, ale od BBK jsem čekal něco jinýho, pak DS3000, ty byly o něco lepší, ale zas člověk nikdy nesměl zapomenout je ohřát, což je v provozu dost opruz, ale z brzd jsem měl pořád pocit, že to je nejhorší součást celku...tak jsem rozjel průzkum, a jelikož nic nebylo pořádně k dodání a destičky už mi hořely, vzal jsem to, co bylo skladem v ČR k dodání do druhýho dne - žlutý Pagid RS29 a výsledek? Jako když vyhodíte kotvu, konečně to brzdí jak bych od AP očekával. Těžko předpovídat jejich životnost, ale kromě toho že brzdí fakt mocně, zastaví na první šlápnutí za studena, jsou tichý, a nešpiní kola. Zatím maximální spokojenost. Původně mi byly doporučený Carbotech XP8, jenže u nás je nikdo nedělá, a přes UK kde mě buď ignorovali, nebo je na můj brzdič neměli jsem se dostal až k americkýmu výrobci, u kterýho bych musel čekat na výrobu další šarže. Kromě toho k jejich nevýhodám patří vysoká hlučnost a znečišťování kol.
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Tak objednane zatial cervene Strongflex silentbloky predneho a zadneho stabiku, tie su najakutnejsie...Snowman000 píše:Ako som pred mesiacom pisal......tak sa chcem opytat co tam teda dat.Snowman000 píše:...idu na kontrolu komplet napravy a pravdepodobne budu nove powerflex ulozenia a silentbloky ...
PU - Powerflex, alebo Strongflex, alebo nieco ineho? Tvrdost?
Gumu - origo, alebo meyle, alebo nieco ineho?
Jedna sa o zadne ulozenie predneho ramena, silentbloky predneho stabiku a silentbloky zadneho stabiku.
Diky moc, za kazdu radu som vdacny. Predbezne som nakloneny na Strongflex Red (tvrdost 80 ShA)...
Po zime to budu nove ramena Meyle HD + (ak sa osvedcia) Strongflex zadne silentbloky prednych ramien + horne ulozenie tlmicov vpredu a vzadu
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
dali: pagidy maji vybornou povest. Feroda zase rada lidi nesnasi a naopak jini je adoruji. ja na WRX vyzkousel chvalene zlute EBC a nikdy vice. naproti tomu zelene EBC na CIvicu v beznem provozu funguji na 1.
jak moc i ty pagidy zerou kotouce?
jak moc i ty pagidy zerou kotouce?
Autoforum.cz