BMW Divize
Re: BMW Divize
Dneska jsem potkal novou M6 v kabriu, ten zvuk když to kolem mne proletělo byl parádní
SSS - vdechne tě do života
Chlopi, asi sem se zamiloval... a počebuju poradit, esli jo nebo ne....
Neska sem se povozil v Z4 e89 23i 6MT MR2011 se skoro nulovým nájezdem (fungláč!) a faaaaantastické kombinaci vnitřní i vnější výbavy, která by mohla být moje, dyž budu chtít..... (proto píšu, že sem se asi zamiloval)
Mám ale vážný problém : chybějících 40kW (23i= 150kW, 30i=190kW) a myslím 50Nm (nejsem si jistý) je samozřejmě znát... aninetak vocpodu (režim "sport+" je už od volnoběhu pěkně ostrý, výrazně ostřejší než můj stávající, mnohem silnější N53, kura, teprve na tom člověk ví jak je ten motor tím EUR5 udušený), ale ve středech a výškách je to znát...
Moje myšlenkové pochody: na co si pořizuju roadster ?? No přece na vítr ve vlasech a slunce nad hlavou při (relativně) pohodové jízdě krajinou (řekněme do kilopade max).... rozhodně si ho nepořizuju na dlouhé dálniční přesuny vysokými rychlostmi s pevnou střechou nad hlavou... takže: dybysem tam dal asitak o 20% kratší diff, nejlépe LSD (existuje něco takového? - poradíte někdo, vůbec nemám tucha kde hledat), tak tomu prudce zvednu dynamiku odspoda a ve středech. Že tím zároveň prudce snížím Vmax, a zvýším spotřebu ve vyšších rychlostech, tuším, ale to mi opravdu vadit nebude, vůbec....
Co vy na to?
Nebo jsou moje myšlenkové pochody jen pouhým zdůvodňováním stavu zamilovanosti a měl bych si radši počkat (a připlatit) za třílitr?
Neska sem se povozil v Z4 e89 23i 6MT MR2011 se skoro nulovým nájezdem (fungláč!) a faaaaantastické kombinaci vnitřní i vnější výbavy, která by mohla být moje, dyž budu chtít..... (proto píšu, že sem se asi zamiloval)
Mám ale vážný problém : chybějících 40kW (23i= 150kW, 30i=190kW) a myslím 50Nm (nejsem si jistý) je samozřejmě znát... aninetak vocpodu (režim "sport+" je už od volnoběhu pěkně ostrý, výrazně ostřejší než můj stávající, mnohem silnější N53, kura, teprve na tom člověk ví jak je ten motor tím EUR5 udušený), ale ve středech a výškách je to znát...
Moje myšlenkové pochody: na co si pořizuju roadster ?? No přece na vítr ve vlasech a slunce nad hlavou při (relativně) pohodové jízdě krajinou (řekněme do kilopade max).... rozhodně si ho nepořizuju na dlouhé dálniční přesuny vysokými rychlostmi s pevnou střechou nad hlavou... takže: dybysem tam dal asitak o 20% kratší diff, nejlépe LSD (existuje něco takového? - poradíte někdo, vůbec nemám tucha kde hledat), tak tomu prudce zvednu dynamiku odspoda a ve středech. Že tím zároveň prudce snížím Vmax, a zvýším spotřebu ve vyšších rychlostech, tuším, ale to mi opravdu vadit nebude, vůbec....
Co vy na to?
Nebo jsou moje myšlenkové pochody jen pouhým zdůvodňováním stavu zamilovanosti a měl bych si radši počkat (a připlatit) za třílitr?
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
za me pockat na trilitr, každopádně tyhle starosti by chtel taky
PP> nevim jak LSD, ale verze s automatem maji kratsi prevod, sveho casu jsem chtel do 325 davat dif z auto verze. rozdil byl tehda snad 15%. jinak ja bych se te 23 nebal. stejne je to jizdni mrdka, tak je lepsi, kdyz to moc nepojede. a se strechou dole se sice da jezdit 150+, ale uz to neni uplne ono.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Diff 2.3i v manuálu má finální převod 3,64 v automatu 3,73
3.0i v manuálu 4,27 a v automatu 3,64
Já bych se v tom třílitru aspoň projel ať víš o co (ne)přijdeš
3.0i v manuálu 4,27 a v automatu 3,64
Já bych se v tom třílitru aspoň projel ať víš o co (ne)přijdeš
už se stalo, ale bylo to Z4 30i AT.... takže vím....
mno uvidíme
btw, díky za ty final gear ratio, mezitím sem je našel tež...
mno uvidíme
btw, díky za ty final gear ratio, mezitím sem je našel tež...
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Kalkulator...moze sa hodit
http://www.bokchoys.com/differential/e4 ... ulator.htm
http://www.bokchoys.com/differential/e4 ... ulator.htm
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Dneska jsem potkal další novou M6 tentokrát vínovou, to je tak nádherné auto až jsem si zastavil a šel to oblejzat což normálně nedělámMoucha píše:Dneska jsem potkal novou M6 v kabriu, ten zvuk když to kolem mne proletělo byl parádní
-
- Pan Řidič
Tak kabrioletů je tu očividně hodně, jelikož v HK jsem viděl jednu F12 v San Marino Blau.
tu jsem potkal na D11, dneska non cabrio vínová zaparkovaná kousek od centra, ale ta je..