BMW Divize
Re: BMW Divize
Chlopi, prosím o radu.... pro stávající povoz, který bude povozem i do budoucna a pro budoucí citovou investici pro radost (ie. 330iXT e91 MR2011 a zřejmě Z4 e85 3.0si MR 2006-7-8) zvažuju pořízení diagnostiky BMW (POUZE čtení výpisu vad a případně jejich nulování, nehodlám se v tom nijak hlouběji hrabat).... inspiroval mě k temu tenhle nešní článek
Bo sem obecně v elektronice dost lama (a v autodiagnostice obzláště), prosím o radu esli vůbec nešco takového existuje a případně kterou... asi za ideál bych považoval nějaký kouzelný kabel OBD-USB a SW do noťasu....
Bo sem obecně v elektronice dost lama (a v autodiagnostice obzláště), prosím o radu esli vůbec nešco takového existuje a případně kterou... asi za ideál bych považoval nějaký kouzelný kabel OBD-USB a SW do noťasu....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
V pripade, že by niekto potreboval návod ako dať 2 zabalene skrine z IKEI do E46, tak rad posluzim, mam ich tam, vsetky okna a dvere zatvoreneSnowman000 píše:Velkost takto v palcoch neviem, ale su to dva velke MTB...quasimoto píše:Ako das do Polo 2 biky bez rozoberania? Normalne MTB 26"
A postup ak si ho dobre pamatam je:
1. bicykel horizontalne prednym kolesom dnu a koleso otocit vertikalne, cast riaditka medzi predne sedadla
2. bike zadnym kolesom horizontalne dnu, ale otocit opacne ( ak 1. bike mal sedadlo na strane vodica, 2. na stranu spolujazdca, alebo opacne) predne koleso otocit zase takmer vertikalne...
Za postup nerucim, no nabuduce ho kludne nafotim a doplnim
Taktiez priznavam, ze to nie je moc setrne k interieru a bicyklom ak si clovek nedava pozor...
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
@Pp: Obecně hardware je docela fuk, kabelu jsou více druhy, ale mezi nejvýznamější patří KKL, ELM327. Oba koupíš na aukru za cca 300kč. Předpokládám, že u BMW bude stejně jako Volkswagin KKL.
Problém je spíše sehnat dobrý a funkční software. Projdi BMW forum a tam určitě odpověď najdeš.
Hledej, ale pouze software na BMW, univerzální softwary jsou oničom. Když najdeš jméno softu tak na ulož.to ho určitě najdeš.
V tomhle to má fiat aspol. dobře udělaný.
edit: Trochu jsem se podíval a taková sranda to nebude |GL
Problém je spíše sehnat dobrý a funkční software. Projdi BMW forum a tam určitě odpověď najdeš.
Hledej, ale pouze software na BMW, univerzální softwary jsou oničom. Když najdeš jméno softu tak na ulož.to ho určitě najdeš.
V tomhle to má fiat aspol. dobře udělaný.
edit: Trochu jsem se podíval a taková sranda to nebude |GL
AR166V6, F850 Special
EX^3 AR 156TS EX^2-Š120, EX^1 fáčko
EX^3 AR 156TS EX^2-Š120, EX^1 fáčko
ja som kupil kabel OBD II - USB aj so softom od predajcu cez bmwklub.sk, sice samotny kabel sa da zohnat za menej, ale takto som sa nemusel srat s hladanim vhodnych programov, instalaciou a rozbehanim, podla navodu som nainstaloval INPA (co ti bude na citanie a mazanie chyb bohate stacit) dokonca aj na 64bit system, ked som mal otazky tak mi pomohol. existuje aj nejaky jednoduchsi program, tusim bmwscanner ci ako sa vola. skusal som aj programovanie cez NCS expert ale to som rychlo vzdal, treba na to viac casu si to nastudovat, a radsej take veci nechavam na ludi co sa v tom lepsie vyznaju. takze ak by si mal zaujem, mozem ti dat kontakt na toho predajcu.pavproch píše:Chlopi, prosím o radu.... pro stávající povoz, který bude povozem i do budoucna a pro budoucí citovou investici pro radost (ie. 330iXT e91 MR2011 a zřejmě Z4 e85 3.0si MR 2006-7-8) zvažuju pořízení diagnostiky BMW (POUZE čtení výpisu vad a případně jejich nulování, nehodlám se v tom nijak hlouběji hrabat).... inspiroval mě k temu tenhle nešní článek
E46 330d & 330xiA
neska praha na otočku (tam bramborem, zpět škodovkou... já ne, ta co ji mám v občance - sem tam byl pro další služební Oftáku) a.... cestou tam sem jaxem zvyklý - "nechtěl bys jet o dost pomaleji?" s normálním průměrem někam ke 12litrům (I/35 byla dopoledne neskutečně prázdná) a zpět pěkně předpisově (kura to je nuda.....) za vosum.... a vůbec celá cesta zpět stála za guvno, furt se mi nějaká krasavice v černý oftáce lepila na prtel, jak dyby to byla moje stará...
http://www.youtube.com/watch?v=SNjd0PhG ... r_embedded#! Moc pekne video Autocaru - zamysleni nad dalsi M3 pomoci srovnani a komentare vsech predchozich generaci!
Chlopi, máte někdo srovnání N52B30 (190kW např. v 3er) a N52B30 (195kW v Z4)? Mám na mysli naladění, teda nemyslím papírovou hodnotu max. výkonu či krouťáku, ale "pocit" z teho motoru... je to naladěný "agresivněji"? (Bond tu myslím někde psal, že jeho Z4M má R3.2 naladěno mnohem agresivněji než jak se chová stejný motor v M3....)
S N52 190kW v 330i -pj- sem chvilku jezdil, tak vím, ale chybí mi srovnání .... na to naladění Z4 se tak nějak ptám jako na ten Humpolec, abych věděl, do čeho du....
S N52 190kW v 330i -pj- sem chvilku jezdil, tak vím, ale chybí mi srovnání .... na to naladění Z4 se tak nějak ptám jako na ten Humpolec, abych věděl, do čeho du....
3.0 Z4 mel acer, napis mu sz, pokud uz ti nepsal onpavproch píše:Chlopi, máte někdo srovnání N52B30 (190kW např. v 3er) a N52B30 (195kW v Z4)? Mám na mysli naladění, teda nemyslím papírovou hodnotu max. výkonu či krouťáku, ale "pocit" z teho motoru... je to naladěný "agresivněji"? (Bond tu myslím někde psal, že jeho Z4M má R3.2 naladěno mnohem agresivněji než jak se chová stejný motor v M3....)
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
Mini Cooper JCW
195kW měla i 130i, ne? s tou tady bude daleko víc zkušeností
V6 + R4 + R4 naturally aspirated ... a drncavá turbo krabice k tomu!